logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| woensdag 10-02-2010 02h00

Weekdagboek 10 februari 2010.
Musketier om verkering gevraagd


Een busreisje naar Lettele, de musketier wordt verkering gevraagd.

Het wordt gezellig in Politiek Delft. Avonden in buurten en wijken met veel politici en weinig burgers. Wel zo gemakkelijk tijdens de vruchtbaarheidsdansen van de verkiezingen en paringsdans van de formatie. Onder leiding van de reisleidsters Bianca en Jolanda wordt het gezellig, We gaan met het bussie van Bianca naar Lettele en iedereen mag mee van de Deltax, als ze maar betalen. Dames eerst, dus na Jolanda, stapt Joelle in. Ze heeft het togakoffertje van ds Dekker geleend met daarin haar Bijbeltje en de kampbundel Op Toonhoogte. Want we gaan zingen in de bus en we beginnen met We hebben een oude beurs. Want de centen in Delft zijn op ! Maar die halen na 2013 op in Den Haag bij suikeroom Ruud en zijn hulpje Jan Pieter. Milene is te laat want ze werd aangehouden door de politie en de parkeerwachters. Ze had gedronken als Bob , jammer. En Jeroen was in velden noch wegen te vinden, gelukkig mocht toffe Aadje mee in de achterbak, En niet stoken achterin ! Lieke Tomaat en Saskia vechten om een plaatsje achter de chauffeur, hoewel ze liever per tandem zouden gaan en dan op de Paasheuvel lekker de rijen sluiten met de rode vriendjes, maar die zijn daar al jaren niet meer geweest. En smssen stiekem met twitter Jolanda uit Rijswijk. Een penvriendinnetje van de Musketier.

Het ongeregeld zooitje van Martin en Jan Peter, wordt tijdens de rit opgesloten in de fietsenkar. Als ze elkaar niet al tijdens de rit hebben uitgeroeid, mogen ze bijkomen in de voormalige giertank, thans zwembad. De klokkenluider geeft daar met een frisse duik de start aan. En na een potje waterpolo met flink elkaar knijpen onder het water geeft de badjuffrouw strak in het gala-badpak opdracht om aan te kleden en de Gondel klaar te maken voor het venitiaans bal(jet). De musketier geeft het startsein en allen vallen elkaar aan. Het wordt een bonte avond. Halma, sjoelen, koek happen en tot diep in de nacht strippoker waarbij uiteindelijk Harpe wordt uitgekleed. Hij staat redelijk gestript in zijn hemd. Want in het klaslokaal is een diaserie olv de klokkenluider over acht jaar wanbeleid van Vuyk en Koning. De gevulde koeken, spritsen en kano s zijn niet aan te slepen. En vooral de kiekjes van de Kuifeend en Helsinki en Sjanghai slaan in als een bom. Over de ondraaglijke lichtheid van een wethouder ! En Vuyk is er niet eens. Die is alvast bedden maken, niet in Tanthof, maar in de Harnasch. in het studenten en wethouders uitzetcentrum. Kamers gereserveerd voor Koning, Rensen, en stip(t) voor hemzelf en op eigen kosten !

Intussen is het in Hotel Bleumink in Apeldoorn onrustig. Bij de naald verzamelen de rode vrienden zich olv. de vice voorzitter Torenstra.Het liefst zou hij al willen canvassen met het oog op 2018 ! de herkansing. Ernst zit nog thuis zijn wonden te likken. Hij heeft besloten zich te kandideren als stadsbouwmeester in Ughelen, Vaasen en Terwolde. Maar dankzij het provinciale beleid van zijn vriendje Verdaas valt daar niks te bouwen of af te breken. Hij mag de brokken oprapen en vooral van brokkenpiloot Vukovo Swift. Deze scheurt de bus achterna en komt met eigen vervoer vlak voor de naald tot stilstand. Clason kan nog net opzij springen en dicht Hoe dichter ik nader, tot een nog grotere auto van vader hoor de je materialisten Kiela c.s. sidderen. Neen vadertje Pechtold wordt gekozen in juni 2011. Gewoon doorcanvassen Vukovo en vier jaar lang de stad en vooral de mensen ontmoeten en dan praten we ook niet verder. Want dan sta je weer op een kinderzitje. De meiden van D66 gaan wel mee en worden op zaterdag eerste bij de wet T-shirt party olv. Aad Meulman, want als die los komt moet je uitkijken bij het sjoelen !

Het was beregezellig zal Bianca in haar weblog schrijven. Ze brengt iedereen een voor een naar huis en ze blijft bij niemand slapen want ze moet de volgende ochtend weer canvassen en folderen in Tanthof. Milene niet vergeten of heeft die Van Buuren al voor de deur ?

Maar naast het proces natuurlijk de inhoud, Zoals altijd in de politiek zal het vooral gaat om appels en peren. Rotte appels verwijderen, zoals de stadsbouwmeester en Heel Breed Welzijn. Maar vooral bidden en danken om de goede vruchten van de geest en het veld, Want Biddag voor Gewas en Arbeid komt er weer aan. Tegelijk met internationale vrouwendag..... Ze vallen als rijpe appels in het mandje van boer Venema uit Lettele.

Neen het belangrijkste wat besproken wordt is de Juttepeer, de Mirabel uit Den Hoorn en de Keizerin van Schipluiden. Niet Marja van B. die blijft gewoon de MBO-mensen koesteren. Neen de herindeling en samenvoeging van Den Hoorn, Schipluiden, Emerald en Rijswijk. En aangezien de secretaresse van de musketier in de Rijswijk gewerkt heeft lukt het (van der) wel, snel zaken te doen. Zelfs de zwetende bejaarden in het onder waterstaande hof worden niet vergeten. Binnen een week ligt er een 10-puntenplan. En de rolstoltaxi van Bianca, zodat we niet met haar, maar met de computer op schoot zitten, brengt ons eerst in Hoonhorst. Daar doen we de groeten aan Basje, die daar al weken trots met de buit van het werk van de musketier lelijk de keizer van Hollandia Ruud Lubbers lastig valt. Hij heeft al 2015 keer geblaft maar Ruud wacht op de echte baasjes. En als beloning voor de goede werken ontvangt iedereen een gevulde koek en 200 gulden en terug naar start van 1813. Delft wordt jubileumstad van 2013 tot 2015. Lekker de stad opknappen op kosten van anderen. Zaklopen op de markt. Taptoe, kooivechten en de 10 daagse veldtocht voorbereiden. Optrekken naar Rijswijk, tot aan de Naald, Optrekken naar de Keizerin, en de groet brengen op de Tjalk. En Bianca mag niet naar binnen op nummer 69 en verder !

Neen Ma, hier spreekt uw zoon, we willen nog niet naar huis, we blijven nog even in Lettele. Ik neem door de week de heiden Ma. Maar op zondag prijzen we God met diepst ontzag. We zingen voor alle Heilgen vooral in de Eeuwigheid. En na het U zij de Glorie, klinkt het Hand in hand en geen woorden maar daden in Delft. Want geestelijk nemen we na 3 maart in Delft afscheid van 070 en richten onze blik ex ps 87 op Sions berg en nog veel meer op Zuid. Want we zien een schaal dagen, om met ds Van Kooten, hulptrainer uit Tholen te spreken, met gezegend, gereinigd en vooral werkzaam water. We worden weer kampioen ! en 020 en 040 en zeker 072 krijgen het nakijken. Sorry Piet niet alles geloven op de bruine ogen van Broeder Dirk. Wij hebben het meer op het nieuwe Delftse Icoon Dirk Kuyt !

Tja en de musketier, hij vult zijn vriendenboekje aan en vraagt emailadressen. Want hij is degene die rondkijkt, roept en dient. En velen zijn geroepen in het bussie van Bianca, maar weinig uitverkoren. Hij neemt samen met zijn nieuwe secretaresse uit Rijswijk, zijn nieuwe vriend Hans Campos en Kees Kruyt en vooral met de nieuwe Keizerin van Den Hoorn en Schipluiden Gala Jolanda de bestellingen op.

AM van der VeenGeplande en voorgaande weekdagboeken:
dinsdag 9 februari Ranking the villages over Juttepeer (5)
vrijdag 12 februari Ranking the tunnels en de shrinks Wat is de Uitslag (6)
dinsdag 14 februari Raking the liberals. de Harpe Davids (7)
vrijdag 19 februari Ranking the birds, geen duiventil (8)
dinsdag 21 februari Ranking the Youth Wees Fris ... Kies van Dis (9)
vrijdag 26 februari Ranking de Maior. ik neem de Heiden Ma. (10)
zondag 28 februari Een stemadvies voor het nieuwe college OD - CU-CDA -VVD en SP-GrL (11)
dinsdag 2 maart: Ranking the looser: De aftocht der daslozen Op naar de oppositie (12)

Weekdagboek 10 februari 2010. Musketier om verkering gevraagd
Weekdagboek 8 februari 2010. Ranking the dogs
Weekdagboek 4 februari 2010. Ranking the lord(s)
Weekdagboek 2 februari 2010. Ranking the stars in Hengelo en in Delft
Weekdagboek 1 februari 2010: Nog zes weken tot Makkum   
    VERKERING
   
   delft avdv_2010_02_07_22_26_08_a.jpg
Jolanda Gaal & dochters

   delft avdv_2010_02_07_22_39_48_a.jpg
D66

   delft avdv_IMG00014-20100206-1334_a.jpg
SP