logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 02-02-2010 02h00

Weekdagboek 2 februari 2010.
Ranking the stars in Hengelo en in Delft


Het bezoek aan Lettele was een groot feest. Toegewijd lanschap noemt men het. Toegewijde grond aan de natuur, maar ook aan de Heere. Grond waar vruchten zullen groeien En dat hebben geweten. We bezochten Deventer, Rijssen en Holten en hopelijk niet voor de laatste keer Hengel (0v). We zijn begonnen met Ranking the stars.1. lettele e.o
de gasterij waar ik verbleef is prima geschikt voor de collegeonderhandelingen in Delft. Lettele is een deel van de voormalige gemeente Diepenveen. En floreert sinds de herindelingh, zoals Deventer als zodanig floreert sedert 1999. En dat herindelen is iets geheel anders dan de gezamenlijke inkoop van gevulde koeken, kano's en wellicht een rondo wat bestuurlijk wijsneus Van Oort roept. Ook Delft moet onmiddellijk na 3 maart inzetten op herindling. Meer rijskgeld per inwoner. Betere vergoeding voor de centrumfunctie en specifiek geld uit de G-27. Als dat er allemaal is, is er tenminste een redelijke financiele onderstroom. de rest moet komen uit de verkoop van stroopwafels e.d. door Van Oort en zijn vriendjes tijdens de 2015 feesten. Ik hoorde trouwens van Ank Bijlveld, uit Goor en staatssecretaris in Den Haag, datr de 2015 plannen en al bij Algemene Zaken liggen en hopelijk ook bij het Kabinet der Koningin. Zelfs Bas Verkerk begint het door te krijgen dat we moeten herindelen alleen de lead daarvoor ligt bij wethouders en de raad. neen het wordt gezellig op gasterij Spikvoorde. In het kleine huisjes slapen de informateurs met hun staf. Camps en een jonge griffiers. Camps mag het huisje niet verlaten. In de boerderij zitten CDA-CU, VVD en SP. De stadspartijen starten in de gierton en als ze echt tot samenwerking komen, gaan ze gezamenlijke zwemmen en er is fohn voor martin en een lekkere sauna van Jolanda van Gaal, Bianca, Joele en Milene. Zij worden na deze sessie, wellicht ook moddergooien gekozen. Wie is de leukste, wie is de mooiste en wie kan het beste inparkeren. Deze laatste prijs gaat naar Bianca van der Werf. Ze wordt ook collegechauffeur met een busje van de Deltax. Koning, Damen en Bolten zitten in deventer on het buurthuis Venen in de wachtkamer. En Ernst Deamen overlegt vervolgens met de deventer Stadsbouwmeester en met Hans Magdelijns de dir. monumentenzorg hoe het bouwvallig PvdA-complex in buurten en wijken weer tot leven gebracht kan worden. Na vier of achty jaar kunnen de rode vrienden dan weer terugkeren. Bolten schenkt Max Havelaar koffie in het inloophuis. De gemiddelde deventenaar zal haar gauw in hun harten sluiten als een van de hunnen !

In Deventer was de conferentie over buurt en wijkaanpak. We kunnen der veel van leren. En Dick Rensen krijgt een uitnodiging om uit te leggen hoe het niet moet. men zoekt in Colmschate nog een beheerder. Want zuinig met statiegeld is hij wel.2. Rijssen-Holten
Dit is een prachtige gemeente overgang tussen Salland, Holten en Twente Rijssen. van Holten is n iet veel over want Salland delft altijd het onderspit tegen Twente. Maar het is schitterend. De meeste dames hebben een uitstraling zooals Liesbeth Liefting de echtgenote van mijn geestelijk leider ds. H.Lieftying. Het zijn dames ex Psalm 73 vs 4. Zij die de weelde van verre halen. Mooi gekleed, uitstraling en dankbaar dat de Heere zelf de pinpas beheert ! Nooit een maximun bereikt. Heel bijzonder in het refo Rijssen is dat de lijsttrekker, Kahraman een christen turk is. Een ujitstekende vent, met een das een nette jas, en vrezende de Heere en de kiezer> Hij kan binnenkort zo op de Tweede kamerlijst. Volgens mij weet hij meer van de Corinthiersbrief dan van de Nikab ! DE SGP en CU zijn gewaarschuwd. Tijdens de ze pracht bijeenkomst van de sterkte en trouwste CDA afdeling bood men mij vele duizenden voorkeurstemmen aan in de hoop dat ik mij landelijk voor het CDA wil inzetten. Maar mijn taak is tempelreiniging en die begint eerst in delft. Maar mijn star is al jaren Annie ASchreijer ujit Hengevelde.3. De Catwalk in hengelo en van Joek van Oldenbarneveldt
De bijeenkomst eindigde met een intiem samenzijn met alle aanwezige vrouwen van het CDA-heneglo. Nu daagt het in het Oosten en het licht schijnt overal. Dat voel je als je de meiden van Joek ziet, de lijsttrijker, Maureen en vooral Roeilie. Stuk voor stuk hits en geen hittepetit, of must of taart zoals elders wel. Alle dertien even lekker is de officieuze slogan van het CDA-Hengelo. Zij bedoelen mannen en vrouwen, maar wij weten wel beter. Ik zou ze allemaal wel willen kleuren met mijn rode potlood. Mis de website niet, ik adviseer no 8, 11, 13 en voor de rijpere man, de scholingsconsulent op 14. Maar hoe komty dast nou zo lijst. dat is leiderschap en die komt van Joek uit Rotterdam Charlois. Met haar stolk met eendebek regeert zij gelijk Van Oldenbarneveldt het CDA-kippenhok. Klasse en ook nog eens een goed 10 puntenplan en een logisch ontworpen verkiezingsprogramma. Jeroen van Oort moet er langdurig op stage, maar van Roelie afblijven want die heeft (nog) een man.
Het CDA in Overijssel is de best draaien CDA afdeling die samen met Gelderland machtig is. Veel machtiger dan het ambtelijk Zuid-Holland er heerst daar dynamiek, kracht en trouw. Trouw aan de beginselen en trouw aan Roelie. Een slippertje zit daar niet bij. En wie vreemd gaat krijgt een flinke tik van Joek. Neen Ranking the stars in Hengelo heeft Joek al gedaan. Nu wij nog in delft.

Ik heb de catwalk vorige week bezocht tijdens de raad. vrijwel alle vrouwen vielen er van af als politieke lichtgwicht of met een postmoderne bril. Uiteindelijk blijven over Joele, Milene, Jolanda gala en Bianca. Die laatste was tot vorige jaar de mooiste tot dat zij in een Vuik zwom. De VVD fuik en olp acht is ze ongelukkig. Ze moet een vorkeursactie krijgen, want ze wodt medeinformatuer van hety nieuwe college, ze heeft namelijk een groot rijbewijs. het nieuwe college reist naar makkum p;er bus en Bianca rijdt en verder is ze aantrekkelijk als we gaan zwemmen met Schipluiden, Emerald en Rijswijk. Zij geeft de buurgemeente les, vooral in watertrappen. En zij gaat sms twitteren met Rodenburg, Buddenberg en Mateman. Intussen leert Jolanda Gala van der Wel wat stijl is en goed omgaan met kleuren ! Joele en Milene zijn inmiddels druk in de keuken, met macaroni en gele en bruine vla. n Milene legt Joelle ujit hoe je door goedkoop in te kopen en vooral goed te combineren een toch leuk uity kan zien. Waarschijnlijk neemt Joelle dat jasje volgend jaar.

Nee ranking de stars. 1. alle vrouwen van het CDA-Hengelo (kunnen zo naar de TK. Sabine krijgt er al ujtslag van!). 2. Bianca maar dan wel op de beste markt en 3.Gala Jolanda. Milene en Joele zijn volgend jaat een en twee op de fairtrade modeshow in tanthof, mety de nieuwe Max havelaar lijn.

En tenslotte Joek, moeder regentes over al dit moois. Oppertante en veldheer ! Onder haar leiding is Hengelo een voorbeeld ! Niet alleen voor Jeroen van Oort en zijn vbijf brandweermannetjes, maar voor heet groot delfland. En dat zonder modeacademie of TU. De dames moeten getoond op alle lijsten en ze zijn te knap als hengeloos icoon of voor het openen van een speeltuntje. dat laten we nog een paar weken over aan prinsesje Anne. Daarna komen de echte koningen delft binnenen die halen hun prinsessen uit het Oosten of bij de signoren ujit het Zuiden.

Volgende keer, over campagnevoeren , en bij gebrek aan achterban zelfverfheerlijking per persbericht ! Jammer dat de recepties voorbij zijn.Hopelijk gaat er snel een kandidaat inm hengelo verloven. Dan zien we ze allen weer !

AM van der VeenVoorgaande weekdagboeken:
Weekdagboek 1 februari 2010: Nog zes weken tot Makkum   
    STARS IN DELFT
   
   
   delft bianca_van_der_werf_website_20091204_avdv.jpg
Bianca van der Werf

   delft personen_jolanda_gaal_20100124_a.jpg
Jolanda Gaal

   delft jasje_milene_junius_avdv.jpg
Milene Junius

   delft personen_joelle_gooijer_lijstrekker_2010_christenunie_3_avdv.jpg
Joelle Gooijer

WILDKART
   delft lieke_van_rossum_001_sp_lijsttrekker_gr2010_2_avdv.jpg
Lieke van Rossum