Verkerk voorgedragen voor herbenoeming als burgemeester van Delft

Nieuws van de wethouder; geplaatst op zondag 8 november 2009 door Ronald Vuijk

Trefwoorden: burgemeester

Burgemeester Bas Verkerk blijft eerste burger van de gemeente Delft. Een meerderheid van de Delftse politiek wil met hem opnieuw voor zes jaar in zee, bleek donderdag na een vergadering. Een ruime meerderheid van de politiek zal aan de Commissaris van de Koningin een positief advies uitbrengen.

Dat is bijzonder omdat bij zijn aantreden er een stevige politiek gekleurde strijd is gevoerd die met een krappe stemverhouding uiteindelijk is beslist. De ruime meerderheid die hem nu steunt betekent dan ook dat de persoonlijke inzet van de burgemeester bijzonder goed gewaardeerd wordt. Bas Verkerk is een krachtig bestuurder met een nationaal en internationaal bestuurlijk netwerk. Een bruggenbouwer die actief een steen bijdraagt in het "de boel bij elkaar houden". Dat is met een coalitie van maatschappelijk gedreven partijen als PvdA, VVD, Groenlinks en Stip met ambitieuze wethouders geen lichtvaardig op te vatten taak.

Verkerk draagt sinds 2004 de ambtsketen in Delft. Hij is de eerste VVD-burgemeester in die gemeente.

Laat een reactie achter

naam:
*
e-mail:
*
titel:
reaktie:
*
Voer de tekens in zoals weergegeven in de afbeelding:
captcha code
*

Reacties op 'Verkerk voorgedragen voor herbenoeming als burgemeester van Delft' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Google bookmarks Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2009 VVD Delft  |  Colofon  |  RSS