Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_lijndun
zondag | 13 november 2016 | 03h32 | week 46 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_sint_20161106_004.jpg

Sinterklaas arriveert zonder Pieterman
harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


Waar is piet?
Wel zie ik 2 kanariepieten en een zeikpiet.
In Delft woont een zure zeurpiet die in politiek doet.

delft_lijndun

Citaten ...

delft_sponsorloopkdvspant20161113.jpg

Natasja van Doorn, Anje Aanen en Aad van Winden.

Sponsorloop
From: Natasja van Doorn
Sent: Friday, November 11, 2016 10:58 AM
Subject: opbrengst sponsorloop kdv spant / kinderboerderij Tanthof €900,00
Beste redactie,
Bijgevoegde een stukje mbt de sponsorloop die gisteren is gehouden voor de kinderboerderij/waterspeeltuin Tanthof, waarbij de kinderen van bso t spant 900 euro hebben opgehaald.
Wij zouden het erg leuk vinden als dit wellicht geplaatst zou kunnen worden
Bij voorbaat dank!
Met vriendelijke groet,
Natasja van Doorn
locatiemanager
--------------------------------------------------------------------------------
25 jaar ‘Het Spant’ verdient een feestje

Deze maand is het precies 25 jaar geleden dat ‘het spant’ zijn deuren opende. Een bijzonder pand waar ook al 25 jaar kinderopvang in gevestigd is. Daarom waren er voor de kinderen van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang feestelijke activiteiten en een sponsorloop. Hiermee is in totaal € 900,00 opgehaald voor de nabij gelegen kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof.

“Wie jarig is, trakteert!” geeft locatiemanager Natasja van Doorn aan. “Naast de feestelijkheden wilden we iets doen voor de kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof. Hier beleven de kinderen al jarenlang plezier; ze maken er kennis met verschillende dieren en leren hoe ze de dieren kunnen verzorgen, ze voeren ze, knuffelen met de konijnen en in de zomer is de waterspeeltuin altijd een feest. Met onze Smallsteps kinderopvang zijn we ook onderdeel van de wijk en zijn maatschappelijk betrokken. We hebben de opbrengst van de sponsorloop daarom met € 500,- verhoogd.
Alle kinderen van de buitenschoolse opvang hebben meegelopen en ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's, vrienden en kennissen waren er om aan te moedigen.

Namens de kinderboerderij namen penningmeester, Aad van Winden, en de beheerder, Anje Aanen, de cheque in ontvangst. Aad geeft aan ontzettend blij te zijn met dit mooie bedrag, waar weer veel dingen mee gedaan kunnen worden. Deze bijdragen en sponsorgelden zorgen er mede voor dat we weer een jaar vooruit kunnen.

Over Smallsteps
Smallsteps wil de allerbeste kinderopvang bieden. Dat betekent de beste zorg en de juiste uitdaging voor ieder kind, omdat medewerkers bij Smallsteps geloven in de kracht van ieder kind. Elke dag staan de teams van creatieve, sportieve, kundige pedagogische medewerkers klaar voor 20.000 kinderen, op bijna 250 locaties door heel Nederland. Zij maken Smallsteps.

Neem voor meer informatie contact op met: Kirsten Kuyvenhoven, communicatieadviseur Telefoonnummer: 06-11516379 E-mailadres: pers@smallsteps.nl Website: www.smallsteps.nl  

delft_lijndun

delft_opendata20161113.jpg

Strategie 'Open Delft'
J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, college van burgemeester en wethouders van Delft

Geachte leden van de raad,
Bijgaand treft u de strategie Open Delft': een toekomstvaste strategie in transitie naar maximale openheid voor de gemeente Delft.
...
2.1 Wat is open data?
...
Binnen de overheid hebben we het over open data in de context van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), de Wet Hergebruik en de in de aanleiding genoemde initiatiefwet Wet Open Overheid (WOO).

delft_lijndun

delft_delftbinnenstadnl_20161113.jpg

Delft, een hippe, historische stad!
Redactie delftbinnenstad.nl


Buitenlanders kennen Delft vooral van het Delfts Blauw en Vermeer. Veel Nederlanders kennen Delft als prinsenstad, studentenstad of schilderstad. Maar Delft is zo veel meer. Delft is, na Amsterdam, de stad waar de meeste toeristen komen en wordt ook wel ‘klein Amsterdam’ genoemd. Dat is niet voor niets. De prachtige grachten, hofjes, gevels en monumentale panden brengen je eeuwen terug in de tijd. Tegelijkertijd is Delft een moderne, levendige stad met een unieke sfeer. Je vindt er gezellige terrasjes langs het water en struikelt er over bijzondere winkels en musea. Ook kun je er prima uitgaan, heerlijk eten en romantisch overnachten. Delft verdient het om ontdekt te worden!

delft_lijndun

delft_pvda20161113.jpg

Ons aanvullend-pensioenstelsel is de beste ter wereld en dat willen wij zo houden!
Jan Drese, bestuurslid van PvdA Delft/Midden-Delfland


Nergens ter wereld is de armoede onder ouderen zo laag als hier en kunnen zoveel ouderen meedoen aan de samenleving. Wel kunnen wij het pensioenstelsel aanpassen aan de huidige tijd om het daarmee sterker te maken. Hierdoor kunnen ouderen meer inkomenszekerheid krijgen. Zoals minder strenge dekkingseisen, waardoor afboekingen van het aanvullende pensioen worden voorkomen en indexatie weer binnen bereik kom., Hoe dichter jij bij je pensioen komt, hoe zekerder de pensioenuitkering wordt. Alle mensen sparen mee, dat is de beste garantie voor een zo hoog mogelijk rendement. Dat betekent dat ook ZZP ’ers pensioen opbouwen tot de sociale premiegrens. Pensioenfondsen beleggen minimaal 20% van hun vermogen in Nederland en dat is weer goed voor onze economie (citaat uit verkiezingsprogramma PvdA 2017)

- Hoe werkt het huidige pensioensysteem?
- Kunnen jongeren in deze tijd voldoende pensioen opbouwen?
- Hoe kan een nieuw pensioensysteem gaan werken?
- Hebben ouderen voldoende zekerheid over hun pensioeninkomen?

Over bovenstaande vragen gaat het politieke café op 23 november.
Aan dit debat kunnen de leden van de PvdA en belangstellenden deelnemen.
De gastsprekers op deze avond zijn
Kostijn van Gerwen, Directeur Stichting Pensioenfond TNO en
Chris Driessen bestuurder van het FNV.
De gespreksleider van de avond is Jaap Cornelissen.
Op 23 november 2016 start het debat om 19.30 in het Boterhuis, Markt 15-17 te Delft.
Als vanouds starten we om 17.00 met borrel en aansluitend eten we gezamenlijk een hapje (voor eigen rekeningen en s.v.p. aanmelden).
Om 21.30 uur einde debat en tijd om na te praten.
Aanmelden kan via
campagne.pvdadelft@gmail.com

delft_lijndun

delft_vvd20161113.jpg

Nieuw elan in de Delftse VVD-fractie
Miranda Voogt, commissielid VVD Delft


Hatte van der Woude is nog niet vertrokken - haar stoel in de raad is nog warm - en de VVD Delft gaat al weer over tot de orde van de dag want er valt een hoop te doen. Met het vertrek van Hatte greep de nieuwe fractie de kans om de huidige portefeuilleverdeling eens goed op te schudden. Het werd een ware stoelendans.
...
Wonen doe ik in de groene wijk Voorhof, waar ik, ondanks de negatieve verhalen die er over deze wijk zijn, met veel plezier woon. Van overlast of hangjongeren heb ik weinig tot geen last. Ze zijn er wel, maar zij laten zich prima aanspreken op hun gedrag. Zo nu en dan maak ik een praatje met hen om te horen wat er in hen omgaat, wellicht dat dit helpt

delft_lijndun

Begrotingsvergadering Delft 10-11-2016.
Fractievoorzitter Stoelinga van Onafhankelijk Delft laat het over aan Jan Peter de Wit, de Delftse Trump die zijn eerste termijn opent.
Bron en met veel dank aan www.politiekdelft.nl

Begrotingsvergadering: Jan Peter de Wit, de Delftse Trump
Jan Peter de Wit, raadslid OD

delft_lijndun

delft_veel_vreemd_ganger_ronald_vuijk_od20161113.jpg

Micro nieuws: Kamerlid Ronald Vuijk kan oprotten
Jan Peter de Wit, raadslid OD


Veel VreemD gaan der Kamerlid Ronald Vuijk kan oprotten. Volgens Elsevier heeft de VVD een kille sanering in de fractie doorgevoerd en stille Kamerleden vervangen door jonge, actieve liberalen. De VVD wil o.a. vooral af van het Delftse ‘onzichtbare’ Kamerlid Ronald Vuijk. En vandaar ook dat de huidige Delftse VVD raadsleden Bart Smals (48) en Linda Böcker (68) zo onverkiesbaar laag op de lijst staan.

TOP

delft_lijndun
zaterdag | 12 november 2016 | 04h58 | week 46 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_cda_screenshot_nieuwe_webpagina.jpg

Nieuwe politieke website's in Delft
harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl


Het CDA Delft heeft zijn website vernieuwd.
Op de helft van het computerscherm krijg ik een foto te zien.
Het lukt mij niet om iets van de Delftse skyline te ontdekken.
Als dat ook de bedoeling is, dan is de afbeelding prima geslaagd.

Ook de VVD Delft liet een nieuwe website verschijnen.
Ik denk dat de Delftse VVD heel blij is met de 'verbeterde' webstek.


delft_vvd_screenshot_nieuwe_webpagina_20161112.jpg

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20161112_2.jpg

(110) Over mastodonten
Arie van der Veen, webcolumnist


Een moderne politieke partij functioneert tegenwoordig vooral als kaderpartij. Het concept van de volkspartij wordt nog wel nagestreefd, maar is al jaren lang uit beeld. En dat zal ook niet meer zo snel terugkomen. Dalende ledenaantallen, beperkte netwerken, gebrek aan middelen enz.

In een moderne kaderpartij zijn er grofweg drie categorieën leden: zij die een (politiek) baantje hebben, zij die een baantje willen hebben, en zij die een baantje gehad hebben. (Om het eens wat boud te stellen). Zij die de politieke banen hebben, vormen de macht. Zij die een baantje begeren, buigen zich naar die macht. En zij die een baan of baantje gehad hebben zijn wat meer onvoorspelbaar, en kunnen zo ogenschijnlijk een gevaar vormen voor de zittende macht. Een voorbeeld in het CDA is oud-premier van Agt. Tijdens zijn ministersambt pro-Israël. En nu na ommekomst.... fervent strijder voor de Palestijnse zaak. Het kan verkeren, en er zijn andere voorbeelden.

In het algemeen worden oud-politici met respect en soms eerbied behandeld. Zij vertegenwoordigen toch de gestolde historie van een partij en kunnen bogen op jarenlange ervaring. Als iconen dragen zij bij aan de verbindingen in een politieke partij. Maar de laatste jaren is daarin toch verandering gekomen. En vooral als het degenen die aan de macht zijn niet uitkomt, worden de oud-politici weggezet als mastodonten. De discussie in het CDA in 2010 ligt nog vers in het geheugen. Maar ook in andere partijen kunnen 'orakels' op wisselende waardering rekenen.

In het CDA speelt op dit moment de discussie over de afwikkeling van het Oekraïnereferendum. Ik schreef hierover al eerder een column: over 'hogere' politiek. En dat is het. Nu aan de vooravond van het congres komt die discussie naar boven. Of het nu direct het CDA splijt, zoals de Telegraaf schrijft, valt te betwijfelen. Maar het is wel een serieuze kwestie. Zeker nu de oud-politici zich gaan roeren.

Het zou te gemakkelijk zijn om nu te spreken over de Mastodonten die zich gaan roeren. Dat is niet alleen een gebrek aan respect, maar doet ook af aan de traditie, hun kennis en kunde. Zeker in een partij die de verbinding over de generaties koestert. De oud-politici, in dit geval verenigd in de commissie-buitenland van het CDA, hebben een punt: Namelijk het standpunt van het CDA inzake het Oekraïnereferendum is (op de langere termijn) niet houdbaar. Het CDA kan niet aan de zijlijn blijven staan. Ik schreef dat al eerder. Natuurlijk kan men Rutte nu laten aanmodderen en hem de spiegel voorhouden van de onderschatting van het referendum. En het is ook mooi principieel om te stellen Nee is Nee. Het volk heeft zich immers uitgesproken bij het (raadplegend) referendum. Maar uiteindelijk is er een eigen verantwoordelijkheid in het parlement. In de Tweede en de Eerste Kamer. En er is de politieke korte termijnvisie, en hopelijk een lange(re) termijn(visie) gebaseerd op het landsbelang. En dat laatste gaat toch boven het partijpolitieke gewin. En dat is nu aan de orde !

De Tweede Kamerfractie onder leiding van Buma, is gevangen in het korte termijn- denken. Men kiest een koers, als oppositiepartij begrijpelijk, om Rutte in de tang te nemen rond de afronding van het Oekraïne-dossier. Maar die koers is -op termijn- niet houdbaar. Nog los van het feit dat de Eerste Kamerfractie een eigen mandaat heeft, zelfstandig kan beslissen en een spilpositie heeft in die Kamer.

De oud-politici nemen Buma bij de hand en vragen terecht om een koerswijziging. Het CDA kan zich in het buitenlands beleid, niet alleen laten leiden door binnenlandse zaken. Principieel is de partij tegenstander van een (raadgevend) referendum. Dit wordt in het nieuwe programma herbevestigd. Daarom is er nu ruimte om de koers te verleggen en een opening te bieden voor samenwerking met Rutte. En dan laat ik de Europese dimensie (o.a. door deelname in de EVP) maar even zitten.

Voer voor Wilders etc... zullen sommigen zeggen. Wellicht, maar een ideologisch gefundeerde partij als het CDA is verplicht om een inhoudelijk standpunt in te nemen. Een standpunt in te nemen en om dat te verdedigen. Dat daarmee een opportunistisch en te vroeg ingenomen standpunt moet worden verlaten, het zij zo.

Mastodonten hebben in zich dat ze hun betekenis hebben verloren, danwel dat zij zijn uitgestorven. Oud-politici met een schat aan ervaring en bereidheid het debat aan te gaan past respect. En tenminste een luisterend oor. Zaterdag is het Oekraïne-debat in het CDA aan de orde. Of men wil of niet. Openbaar of in de wandelgangen. Het is nu tijd om bij te draaien. Gebeurt dat niet, dat is er straks een scheiding der geesten tussen Tweede en Eerste Kamerfractie. Dat zal Buma geen goed doen. Op de korte termijn wellicht niet, maar op de langere termijn zal het hem schaden.

Daarom nu 'hogere' politiek. Te beginnen op zaterdag a.s. Zijn partijcongressen toch nog ergens goed voor ! We gaan het zien.

delft_lijndun

delft_avdv20161112.jpg

(109) Over partijcongressen
Arie van der Veen, webcolumnist


Zaterdag a.s. vindt het CDA-verkiezingscongres plaats. In een voormalige fabriek, nu centrum voor cultuur en ontspanning te Veghel. Vorige week congresseerde D66 en volgende week is de VVD aan de beurt. Allemaal hoogtepunten in de (interne) partijpolitiek. Men komt bijeen, ontmoet elkaar, waar mogelijk debatteert men, en vervolgens gaat men weer zijns weegs. En tussendoor facebookt en twittert men elkaar hoe leuk en gezellig het is. Het partijkader is vooral druk met zichzelf. Trending of niet.

Ik moest zijdelings denken aan de Republikeinse partij in de VS. Regelmatig doodverklaard of stervende, een presidentskandidaat tegen de wens van de partijleiding en het partijestablishment in verwarring. En zie daar, een grote overwinning, en sinds gisteren machtiger dan ooit. Het kan verkeren ! Zal toch wel even schrikken zijn voor de partijbonzen. Een spiegel voor de interne partijpolitiek !

CDA en VVD congresseren in een intern goede sfeer. Er is op dit moment geen richtingenstrijd en geen personendiscussie. D66 is vooral gelijkgestemd en geniet van de nieuw verworven macht in stad en (en een beetje) ommeland. Wie echter een slag dieper graaft, proeft vooral (electorale) onzekerheid. Wie durft een uitspraak te doen over de uitkomst van de verkiezingen in maart ? En wie kent de kiezer(s) nu eigenlijk ? Akkoord, de eigen kiezers zijn nog wel redelijk bekend. Maar de eigen kiezers in de vorm van trouwe kiezers, vormen een steeds kleinere groep. Wie weet de steeds grotere groep zwevers aan zich te binden ? Dat is de uitdaging, en die wordt op of door partijcongressen niet of nauwelijks beantwoord.

De kieslijsten zijn afgewogen: regionale spreiding; verdeling man/vrouw, etc. Maar vooral wordt gekeken of de kandidaten niet te lastig zijn in een toekomstige fractie. In die zin verdient Omzigt van het CDA een compliment. Hij is op eigen kracht onpasseerbaar geworden. En op welke plek hij op de lijst staat, maakt eigenlijk niet uit. Hij verdient zijn eigen zetel. Uiteindelijk gaat het om een appél op de kiezer. En het winnen van vertrouwen. En dan is er toch veel te leren van Trump. 'Make America great again!', dat is wel een opgave en een uitdaging. Maar vooral een wervend motto. En blijkbaar komt dat aan in de harten van vele (dolende) kiezers. Een positief geduide boodschap werkt als een wervende reclame.

Wie het CDA ziet acteren op dit moment, ziet zure gezichten en hoort vooral een zure toon. Vaak verongelijkt. En dat werkt gewoon niet positief ! Voor een beter Nederland, prima ! Maar wordt dat zo ervaren door de (eigen) kiezers ? Ik waag het te betwijfelen. Voeg daar een eigen verhaal aan toe. Gebaseerd op authentieke waarden. En niet steeds die zure beschouwingen, vanuit de oppositie. In die zin geeft het positieve verhaal van de VVD, over Nederland als gaaf land, veel meer (positieve) energie ! En waarschijnlijk ook (meer) electorale wervingskracht.

Hoe het ook zij. Partijcongressen zijn noodzakelijk in de formele (partij)organisatie, en als besluitvormingsorgaan. Tegelijk houden ze (vooral) het gevaar in van zelfbevestiging en interne gerichtheid. Buiten de deur stormt het, binnen is het warm en gezellig ! Zeker op de borrel na afloop.

De kiezers zijn op drift in een onzekere wereld en context. Politieke partijen boden, als onderdeel van een groot maatschappelijk netwerk, in het verleden houvast. Nu staan ze er veelal alleen voor. In een geindividualiseerde, en geatomiseerde samenleving. Na het slotapplaus, en het op het schild hijsen van de kandidaten op zaterdag, wacht vanaf zondag de echte samenleving en de harde buitenwereld.

De Brexit, het Oekraïnereferendum, de opkomst van Trump, allemaal voorbeelden van uitingen van maatschappelijke en politieke onvrede die buiten de gevestigde politieke partijen heen, ontstonden. In de politiek gaat het er om met de juiste antenne die ontwikkelingen te traceren, te benoemen en een oplossing, lees tenminste uitzicht, te bieden. Volksvertegenwoordiging heet dat. En dat is dan ook een uitdaging voor congressen. Volksvertegenwoordigers aanwijzen, die in staat zijn, zich staande te houden buiten de Den Haag, en buiten de interne kring. En die kiezers kunnen werven. In maart zullen we zien of dat is gelukt. Eenvoudig zal dat nog niet zijn. En dat geldt, alle partijen naast CDA, VVD en D66. Niet de peilingen, niet de journalistiek, maar de echte ontmoeting met de kiezers telt. Dat is campagnevoeren.

Over de PvdA hebben we het maar even niet. Die is te druk met de eigen interne strijd. Daar is (nog) even geen aandacht en tijd voor de kiezers. Uitdager Monasch is uitgestapt en Samsom en Asscher verdelen de (interne) buit. Ze zouden daar vooral de ondergang van Hillary Clinton nog eens aandachtig moeten bestuderen.

Partijcongressen, gezellig ! Maar ze bestellen geen straaljagers zei men vroeger al. Ik ga zaterdag Sinterklaas mee ontvangen, tussen de mensen. Zal eens nagaan, hoe men daar over Trump denkt. Want uiteindelijk is hij toch een soort mix tussen Sinterklaas en Zwarte Piet. Geen verkeerd beeld voor een politicus. Van welke kleur dan ook !

delft_lijndun

Citaten ...

delft_stip20161112.jpg

Studenten vrijwilligerswerk
Falco Bentvelsen, raadslid STIP


Vandaag is de website studentenvrijwilligerswerkdelft.nl gelanceerd. Het doel van dit platform is om een brug te bouwen tussen studenten en vrijwilligersorganisaties in Delft.
De website is een initiatief van verschillende studentenorganisaties die zijn vertegenwoordigd in de Delftse Onderzoeksgroep Betrokken Studenten (DOBS). DOBS bestaat uit studenten die actief zijn in de gemeente, op de Technische Universiteit Delft of bij studentenverenigingen.

delft_lijndun

RAAD STELT BEGROTING 2017 VAST
Raadsgriffie gemeente Delft


De gemeenteraad is op donderdag 10 november na een uitgebreid debat akkoord gegaan met de programmabegroting 2017-2020, de belastingverordeningen 2017 en het Gemeentelijk Rioleringsplan 2017-2021. De begroting werd ongewijzigd vastgesteld.
...
UITGESTOKEN HAND
De teleurstelling van de drie oppositiefracties was groot, omdat er vanuit de coalitiefracties tijdens de begrotingscommissies veel waardering was uitgesproken voor het meedenken. Aan de complimenten werd geen concrete invulling gegeven, stelde de fractie van Stadsbelangen Delft.
...
Stadsbelangen Delft pleitte er via een motie voor om de begrotingen voortaan als hamerstuk vast te stellen, omdat ze jarenlang ongewijzigd door de raad worden aangenomen. Die motie werd verworpen.
...
VERWORPEN
Met de motie Strategische investeringen 2018-2025 wilde Onafhankelijk Delft een eventuele uitgave van 1 miljoen euro schrappen voor een kunsticoon in de Spoorzone. De fractie kreeg alleen steun van SP en Stadsbelangen Delft. De motie werd verworpen.
...
RAADSWISSELING
Voorafgaand aan de vergadering nam de gemeenteraad afscheid van raadslid Hatte van der Woude. Zij was zes jaar in de raad actief voor de VVD, eerst als commissielid en sinds 2011 als raadslid. Burgemeester Marja van Bijsterveldt prees haar inzet en betrokkenheid vooral op het terrein van het Sociaal Domein. Van der Woude is opgevolgd door Dimitri van Rijn. Hij werd aan het begin van de vergadering benoemd tot raadslid. Miranda Voogt is benoemd tot commissielid/niet-raadslid voor de VVD.

delft_vvd_miranda_voogt_hatte_van_der_woude_dimitri_van_rijn_20121110.jpg

VVD Delft: Miranda Voogt, Hatte van der Woude en Dimitri van Rijn.

delft_lijndun

delft_vvd_bart_smals_linda_bocker.jpg

Delftse raadsleden op VVD-kandidatenlijst Tweede Kamer
Wouter Labots, bestuur VVD Delft


De Delftse VVD-raadsleden Bart Smals en Linda Böcker staan op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 15 maart 2017. Smals staat op plaats 48, Böcker op positie 68.

delft_vvd_logo_landelijk_20161112.jpg

De VVD advies-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017
VVD

In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het samenstellen van deze lijst met een mooie mix van mensen met bijzondere kwaliteiten en ervaringen. 80 mensen die
volgens het Hoofdbestuur van de VVD zeer geschikt zijn
om heel veel liberaal stemmende Nederlanders te vertegenwoordigen in ons Parlement.

delft_lijndun

delft_vend_delft_2_20160408113712.jpg delft_vend_delft_1_20160408113659.jpg
delft_vend_delft_3_20160408114515.jpg delft_vend_delft_4_20160408114523.jpg

Delft. Het voormalig VenD gebouw grenzend aan de Bastiaanpoort, Gasthuislaan, Kruisstraat en Bastiaansplein.
-----

Ontwikkeling voormalige V&D-locatie
Lennart Harpe, college van burgemeester en wethouders van Delft


Geachte leden van de gemeenteraad,
1. Aanleiding
Tijdens de raadsvergadering van 29 september 2016 en de raadscommissie van 11 oktober 2016 heeft het college van B&W aangegeven u per brief te informeren over de ontwikkeling van de voormalige V&D-locatie. Er is hiertoe op 10 oktober 2016 overleg gevoerd met MN Services, namens eigenaar Pensioenfonds Metaal en Tech niek, en ProActief Vastgoed, ontwikkelaar van de voormalige V&D-locatie. Het overleg is gevoerd aan de hand van een schetsontwerp dat is voorgelegd aan de Kwaliteitskamer op 29 september 2016.
...

delft_lijndun

delft_hnk_sneak_preview_ingepakte_staalconstructie_20160319125416_2.jpg

"grote projecten"
A.Th.van Wissen, Delftse burger

...
Met de vaststelling dat de bilbliotheek van Zoetermeer onderdeel is van het ca. 14.700 m2 bvo grote nieuwe Stadskantoor in Zoetermeer kan ik niet anders dan concluderen dat het nieuwe stadskantoor in Delft niet " drie maal " te groot is maar eerder "vier maal " te groot zoals ik al jaren geleden aan U en het college van B&W heb kenbaar gemaakt.

In afwachting op uw verklaring onderbouwd met cijfers richting de Delftse bevolking als opdrachtgeefster en eindverantwoordelijke dat het stadskantoor wel degelijk drie a vier maal ( 18.000 m2 a 16.000 m2 ) te groot is en geen 2.000 m2 zoals vermeld in " Delft op Zondag " van 15 juli 2014 waarbij de woordvoerder van B&W nog uitdrukkelijk heeft laten optekenen dat van Wissens cijfers " absoluut niet kloppen " , verblijf ik,

delft_lijndun

delft_jordanie_oktober_2012_nettyvankaatshoven.jpg

Jordanië - Heb je geen geld voor een huis dan kun je wonen in alles wat onderdak biedt.
Netty van Kaathoven, kinderboekenschrijfster

-----

Delftse Woonvisie
Ir. P. Meijer, coördinator werkgroep belangenbehartiging ANBO Delft en Drs. J.H. Kroon


Geacht raadslid,
Er hebben al meerder kritische stukken in ‘Delft op Zondag’ over ‘de Woonvisie’ gestaan; nu ook weer een paar houtsnijdende reacties in de rubriek ‘Wat ik zeggen wil’.(zie geel gemarkeerd) Er worden punten aangesneden die ook bij de algemene beschouwingen rond de programmabegroting (Delft wordt immers ‘Kennisstad’ i.p.v. ‘Industriestad’ en moet daarom eigenlijk van bewoners die van het oude type zijn af; die kosten vaak geld en brengen niks op)

De Delftse Woonvisie is een nogal technocratisch/bureuacratisch verhaal omdat men blijkbaar niet in staat of erg willend is om negatieve maatschappelijke effecten van het wensdenken in kaart te brengen; wat men in de ‘Woonvisie’ doet is simpelweg op de geplande einddatum twee plaatjes betreffende de sociale huursector in Delft over elkaar heen leggen, nl.: het aantal daadwerkelijk rechthebbenden op een sociale huurwoningen en het beoogde aantal resterende sociale huurwoningen. Zo kom je wel erg gemakkelijk tot een programma. (bij gebrek aan/geheel zonder roadmap)**
...
De ontwikkelingen in Nederland overziend, constateert professor Boelhouwer: "Het aantal sociale woningen neemt af, terwijl de doelgroep groeit. In Rotterdam wordt nu al gezegd, tegen iemand die net is gescheiden: 'Ga maar een stacaravan zoeken op de Veluwe, hier is geen plek'. Ook het Leger des Heils ziet dat er meer mensen op straat komen te staan. In Amerika en in Londen
wonen mensen soms al maanden in een auto.
Gelukkig zijn we in Nederland nog niet zover, maar die kant gaan we wel een kleine beetje op."
...

TOP

delft_lijndun
vrijdag | 11 november 2016 | 03h03 | week 46 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Filmpje van de dag

delft_poppenkast.jpg

Begrotingsvergadering Delft 10-11-2016
Begrotingsvergadering Delft 10-11-2016
Fractievoorzitter Stoelinga van Onafhankelijk Delft laat het over aan Jan Peter de Wit, de Delftse Trump die zijn eerste termijn opent.
--------------------------------------------------------------------------------
Reactie
harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nl

Erg verheffend vond ik de raadsvergadering over de begroting 2017 niet.
Over burgemeester Marja van Bijsterveld valt niets te klagen.
Wel over het dualisme dat al jaren ver te zoeken is.
Opniew trapte de oppositie behalve OD er weer in, nu met 18 moties en geen enkele werd overgenomen.
De verzuurde Meuleman zat erbij als Aad Snot.
De meelopers CU, CDA en SD werden bedankt voor het meedenken en kregen een "aai over de bol".
De eerste schorsing loopt kwa tijd uit de hand.
Burgemeester Marja grijpt in en wil daar vanaf.
Op een beschuldigende en beledigende toon komt Aad Meuleman met de motie: gemeentebegroting voortaan maar als hamerstuk aanbieden.
Wat een poppenkast maakt die man er naar mijn mening altijd van, nooit eens serieus.
Meut Willy Tiekstra PvdA als newbe in de arena toonde haar lange tenen waar Aad Meuleman onbehouwe op had getrapt.
Voor een volledig beeld, bekijk zelf de
Webcast

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20161111.jpg

(108) Over de dag die je wist dat zou komen.
Arie van der Veen


In een column in maart schreef ik over de kansen van Trump als uitdager van macht. Ik waarschuwde toen om Trump niet te onderschatten. En nu is het zover. Hij is gekozen tot president. De dag die je wist dat zou komen ! De campagne was verschrikkelijk, grof en laag. En mijn hoop was dat uiteindelijk de redelijke(r) krachten zouden winnen. En de gedachte aan een eerste vrouwelijke president was verleidelijk ! Het glazen plafond bleek toch van beton te zijn. De dag die je wist dat zou komen na een enerverende nacht.

De opstand van de middenklasse, zo wordt de overwinning van Trump geduid. Anti-globeralisering, anti-immigratie en anti-islam. Een gevaarlijke, maar electoraal succesvolle cocktail. Tel daarbij op de christelijke stemmers. Massaal op Trump gestemd: voor het behoud van de traditionele waarden. En Hillary bleek toch vooral meer van hetzelfde van Obama. En kwetsbaar op haar integriteit, met Bill in haar gevolg. De uitslag is een casus voor nadere studie. Misrekening, onderschatting, ontkenning, allemaal valkuilen voor de zittende macht. En dat gebeurt keer op keer.

We leven onder een rechtse wind. Populisme, eigen volk eerst ! Isolationisme, protectionisme, angst en onzekerheid. En opnieuw een nederlaag voor de opiniepeilers, en de gevestigde (linkse) media. Dat belooft nog wat voor de verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en straks in Nederland. Wie begrijpt de tijdgeest het beste. En hoe handel je daar naar ?

De dag die je wist dat zou komen is hier. Op 8 november 2016. We horen Wilders al victorie kraaien !

Trump is een zakenman en zal gaan voor winnende deals. Het is nu afwachten hoe hij die invult. Het is nu nog te vroeg om daarover iets te zeggen. Wellicht is hij zelf ook wel beduusd van het resultaat. Zijn beleid zonder echte richting zal vooral opportunistisch zijn. En spannend is hoe de republikeinse meerderheid zich zal verhouden tot Trump. Het zal in ieder geval de verlamming in Washington doorbreken. En wellicht bereikt hij resultaten. De vergelijking met Ronald Reagan dient zich aan.

Pim Fortuyn, Europa-referendum, Brexit, Trump. Steeds weer hetzelfde beeld. Wensdenken overheerst de werkelijke ontwikkeling. En vertroebelt het beeld van de werkelijke ontwikkeling en onderstroom. De macht wordt uitgedaagd ! En dat belooft nog wat voor de komende verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

De dag die je wist dat zou komen, maar hoopte dat hij voorbij zou gaan. Tijd om de ontwikkelingen serieus te nemen. Onzekerheden, twijfel. Het zijn moeilijke tijden. Benieuwd of Trump het leiderschap oppakt. We gaan het zien. Eerst nog maar even bijkomen van de schrik.

De dag die je wist dat zou komen ! Is nu hier. Benieuwd hoeveel van die dagen er nog volgen ! Het zijn ingewikkelde tijden. Maar wel enerverend !

delft_lijndun

Citaten ...

inloopavond Olofsbuurt/Westerkwartier BVOW
Wijnand Renden, secretaris BVOW Delft


dinsdag 15 nov. - inloopavond Olofsbuurt/Westerkwartier BVOW
E-mail van Secretaris BVOW Delft: dinsdag 15 nov. - inloopavond Olofsbuurt/Westerkwartier BVOW
9-11-2016 18:36
Secretaris BVOW Delft
Aan Undisclosed Recipients

Beste leden,
Op dinsdagavond 15 november, organiseert Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier een bijeenkomst in Wijkcentrum De Wending voor de wijkbewoners over de actuele onderwerpen in de wijk.

De onderwerpen die gepland staan voor de inloopavond zijn de Delftse Energie Coöperatie, de huisvesting van vluchtelingen/statushouders in de Van Bleyswijckstraat, de grondwaterproblematiek in de wijk, het Wilhelminapark, het gescheiden ophalen van afval door Avalex en de enquête over het parkeerbeleid door de BVOW.

Om 20.00 uur is er inloop met koffie en om 20.15 starten wij met de genoemde onderwerpen. De bijeenkomst eindigt om 22:00 uur.

Wijkbewoners zijn van harte welkom bij deze wijkavond van de BVOW Delft.
Heeft u zelf een mededeling of bijdrage voor de agenda van de inloopavond, dan kunt u deze doorgeven via secretariaat@bvowd.nl

Tot dinsdag!

Met vriendelijke groet,
Namens het BVOW bestuur,
Wijnand Renden
Secretaris BVOW Delft
secretariaat@bvowd.nl

TOP

delft_lijndun
donderdag | 10 november 2016 | 07h05 | week 46 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_hugo_de_grootstraat_havenstraat_scade_stoep_20161109155143.jpg

Delft, bocht Hugo de grootstraat naar Havenstraat.

Bocht te krap of voertuig te groot?
harrie fruyt van hertog


De eerdere schade aan de trottoirbanden zegt genoeg. Het is aan de gemeente om de maatschappelijke schade te beperken. Zolang groot vrachtverkeer is toegestaan richt dan de wegen voor het rijverkeer naar behoren in. Simpel een paaltje plaatsen lost niets op, het voordeel daarvan ontgaat mij.

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_trumpaandelencom20161110.jpg

Maarten Verheyen (beurstips): Ik schat de kans dat Trump deze verkiezing wint zeer hoog in.

---------- Oorspronkelijk bericht ----------
Van: Maarten Verheyen <maarten.verheyen@aandelen.com>
Aan: Friend <prodeo@ziggo.nl>
Datum: 9 november 2016 om 12:11
Onderwerp: Trump won dankzij de media

Maar liefst 57 kranten schaarden zich achter Clinton. Trump moest het met 2 stellen. Elders was het al niet beter. CNN werd herdoopt in the Clinton News Network. Niet ééns ver gezocht als je ziet hoe journalisten debatvragen doorstuurden naar de democratische kandidaat. Trump heeft de verkiezingen gewonnen ondanks de enorme tegenkanting die hij kreeg van de media. Of moet ik zeggen "dankzij" die tegenkanting?

Volgens mij heeft Trump de media handig gebruikt om zijn slag thuis te halen. Dat gevoel heb ik gehad sinds dag één en werkt sterker naarmate de verkiezing vorderde. Trump jaagde de media bewust de gordijnen in. Had hij lang voor anderen gezien hoe iedere verkiezing in het Westen gewonnen wordt door dezelfde anti-establishment trend? Waar het vroeger belangrijker was om de media achter je te hebben, is dat nu eerder een blok aan je been. Mensen geloven de media niet meer. Ze maken deel uit van het establishment dat ze verwerpen. Hoe meer die media dan hun best doen om een bepaalde kandidaat met de grond gelijk te maken, hoe aantrekkelijker hij wordt. Neem nu de polls. De media spenderen miljoenen dollars aan het verzamelen van data en niet één van hen hield zelfs maar rekening met een overwinning van Trump. De Washington Post schreef recent nog: "Donald Trump’s chances of winning are approaching zero" Op een gegeven moment tijdens de zomer was er sprake van een voorsprong van 12% (!) En begin deze week was dat nog steeds 3%-4%.

Ik heb het altijd moeilijk gehad om die peilingen serieus te nemen en toen ik er wat onderzoek naar deed, merkte ik een aantal interessante zaken op:
1) Bepaalde onafhankelijke peilingen gaven een ander beeld. Anonymous deed een brede peiling die Trump een enorme voorsprong gaf bijvoorbeeld.
2) De animo op social media was veel groter voor Trump dan voor Clinton
3) Er verscheen weinig volk op bijéénkomsten van Clinton terwijl Trump een massa op de been kreeg.
4) De peilingen hielden geen rekening met "shy-voters" (kiezers die niet willen aangeven voor Trump te stemmen) enz.

Dit klopt totaal niet met het beeld dat de media probeerde op te hangen. Het beeld dat Clinton met een landslide zou winnen. Waarom kon ik een overwinning van Trump voorspellen terwijl de media miljoenen spendeerden aan polls en niet ééns in de buurt kwamen? Simpel: de media geeft geen bal meer om correcte informatie. Ze gebruiken de data om hun eigen agenda te pushen. (het is bewezen dat journalisten van CNN debatvragen doorspeelden aan Clinton) Ging recent al fout met Brexit en nu dus ook met de verkiezingen in de VS. Hopelijk een signaal om weer feiten te gaan rapporteren in plaats van de bevolking te manipuleren? Ik vrees ervoor.

Dezelfde personen die je anderhalf jaar aan een stuk blaasjes hebben wijs gemaakt over de winstkansen van Trump menen nu al te weten wat voor president hij zal zijn. De propagandamachine blijft gewoon doordraaien. Als je een correcter beeld wil van hetgeen gaande is in de wereld, kan je niet meer rekenen op de media alleen. Dat is de reden waarom ik diverse bronnen gebruik, kritisch ben ten opzichte van alles en iedereen en mijn eigen denkwerk doe. Niet dat ik daarom altijd gelijk zal hebben, maar ik weiger in ieder geval om te geloven wat de media wil dat ik geloof. In ieder geval: Trump krijgt een waanzinnig slechte hand gedeeld en ik maak me geen illusie dat dit nog recht te trekken is. (al heeft hij wel ruime ervaring met een teveel aan schulden)

De fundamentele case voor goud blijft dan ook ijzersterk. De prijs knalt vanmorgen fors de hoogte in en daarmee is de toon voor de komende maanden misschien reeds gezet? Zilver blijft initieel wat achter op de stijging. Dat zagen we ook bij Brexit. De inhaalbeweging volgde toen enkele dagen later.
Doe er je voordeel mee om nog snel wat fysiek zilver in te slaan.
mvg,
Maarten Verheyen

--------------------------------------------------------------------------------

From: Maarten Verheyen
Sent: Monday, October 31, 2016 11:17 AM
To: Friend
Subject: Trump gaat winnen

Ik schat de kans dat Trump deze verkiezing wint zeer hoog in.
Trump, dat is een anti-establishment stem. Een gigantische fuck you naar het systeem, om de woorden van Michael Moore te gebruiken. Anti-establishment is de dominante trend die verkiezing na verkiezing wint.

Wall Street, politici, de media, het bedrijfsleven ... ze gruwelen van het idee dat Trump kan winnen. De elite is doodsbenauwd en compleet in paniek. Vooral de media speelt een bedenkelijke hoofdrol in het verhaal. Ze geven je de indruk dat Clinton mijlenver voor ligt in de peilingen. Ik geloof er geen bal van. Het is een poging om de boel te belazeren. Het doet een beetje aan Brexit denken. Hoe gaan de markten reageren als Trump het haalt? Niet goed, denk ik. Dit zou wel eens kunnen leiden tot paniek.

Ga ik mijn portefeuille aanpassen? Niet meteen. Ik zit zwaar genoeg in goud en dat is toch de ultieme anti-establishment belegging. Misschien koop ik wat out-of-the money puts. Puts die meteen na verkiezingen vervallen en nu te koop zijn voor een paar cent. Een gokje. Maar wel ééntje die zich cash uitbetaald als mijn theorie over Trump klopt en hij het laken naar zich toe weet te halen.
mvg,
Maarten Verheyen

delft_lijndun

delft_rik_grashoff_twitter_20161109.jpg Rik Grashoff, tweede kamerlid GroenLinks: Gevaarlijke knetterrechtse populisten nu ten oosten en ten westen van een verkruimelend Europa. Ben somber vandaag.

delft_lijndun

delft_delftsblauwe_klompjes_od20161110.jpg

To Mister Trump, president of the United States
Jolanda Gaal, raadslid Onafhankelijk Delft


Mister president,
From our wonderful city, Delft, we congratulate you with this sweet victory of becoming president of The United States of America! We hope you’ll make America great again.

If you ever want to visit the most beautiful Royal Bleu city of the world, Delft, we’re happy to give you a tour and ofcourse, just try a walk on our famous wooden shoes!

TOP

delft_lijndun
woensdag | 9 november 2016 | 03h22 | week 46 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20161109.jpg

(107) Rutte: de preek van de leek
Arie van der Veen, webcolumnist


Afgelopen weekend vond er iets bijzonders plaats. Minister-president Rutte hield in de Haagse Duinzichtkerk de preek van de leek. Een volle kerk luisterde naar een persoonlijk verhaal van Mark Rutte, die zichzelf neerzette als een gewone Hervormde jongen uit de Badhuiskapel, nabij Scheveningen. Met een open niet-dogmatische houding ten opzichte van het geloof. Een politicus op de kansel is altijd lastig. Wat meent hij, en wat zegt hij met welk doel ? Maar als we er van uitgaan dat Rutte oprecht was die zondag, en waarom niet ? Dan hield hij een overtuigend verhaal van de kracht en betekenis van het geloof in zijn persoonlijk leven, maar ook als betekenisvolle kracht voor de samenleving. Jazelfs het bijzondere van de kerk werd geprezen. "Verbinden over de maatschappelijke rangen en standen heen".

De preek van Rutte nalezend valt op dat het eigenlijk een CDA-verhaal is, en dat voor een liberaal. Inderdaad het verhaal over de talenten kan liberaal vertaald worden: in je kansen pakken. Maar Rutte wijst op verantwoordelijkheid om je talenten te gebruiken, en de hand te reiken aan degene die het niet heeft...Dat is toch echt christen-democratisch, althans in woorden.

'De vreze des Heren is het beginsel der wijsheid', uit Psalm 111 (en de Spreuken) werd gelezen en Rutte refereerde er aan. Om vervolgens zijn eigen persoonlijke geloof te duiden: 49% twijfel, 51% zeker weten. Over het geloof dat context en reflectie biedt. Als een tijdloos object dat groter is dan onszelf.

Rutte plaatst zichzelf in de protestant-christelijke cultuur en traditie. Een traditie van debat en discussie. Zonder vooraf vanzelfsprekende autoriteit. Gezag moet je verdienen, en de een is niet uitnemender dan de ander.

En dan vervolgt hij met: de kracht en duiding van het geloof; de betekenis van het christelijk geloof als maatschappelijke bouwsteen en zingeving; de kerk als ontmoetingsplek voor mensen van verschillende rangen en standen op basis van gelijkheid ! Eigenlijk kon de lofzang niet op.

Rutte's preek van de leek, een woord van inspiratie en richting. En dat uit de mond van een VVD-premier. Het is haast te mooi om te geloven. Zou hier ook gelden 49% twijfel en 51% zeker weten ? Of hebben we hier te maken met een persoonlijke geloofsbelijdenis in het publieke domein van de persoon Mark Rutte ? In dat laatste geval past daartoe respect en dankbaarheid. Warme woorden die de kern van het geloof raken. Het geloof in het prive en publieke domein. Menig CDA-er zou willen dat hij zo zou mogen en kunnen getuigen.

Rutte droomde als kleine jongen over de wijsheid van Koning Salomo. En dat is een mooie ambitie. Als regeringsleider te handelen op basis van wijsheid en streven naar gerechtigheid. En niet het nastreven van het eigen belang of deelbelangen voorop. Als Rutte zich blijvend zou willen spiegelen aan die wijsheid, en er ook naar handelen, dan wacht hem nog een schone toekomst.

En daarnaast genoot hij als kind van de verhalen over Simsom (wie niet?) en hij sprak (per ongeluk) over 'Samsom'. Doorknokken deed Simsom, in ieder geval wel. Met alle gevolgen vandien........

De vreze des Heren is het beginsel der wijsheid, eigenlijk was dat de boodschap van Rutte, zondag jl. Niet een dogmatisch, angstig vrezen, maar ontzag voor de boodschap en daarnaar handelen. De preek van de leek van Rutte was een persoonlijk getuigenis, die aandacht verdient. Ook in zijn eigen (liberale) kringen. Het beeld van de premier die slechts weglacht wordt hiermee gecorrigeerd. Met alle voorbehouden in het mediatijdperk. (Neo-)liberalen zullen zich nog wel een keer bedenken als ze deze preek lezen. Is dat hun voorman ? Maar Rutte overstijgt in deze preek het partijschap. En maakt zich als bestuurder eigen de woorden van de apostel Paulus: onderzoek alle dingen, maar behoud het goede.

En het goede is in deze tijd de kracht van het Evangelie te bewaren en te uiten. Tegen de stroom in. En als een liberale premier dat doet, in een protestantse vindplaats van geloof, dan is dat een teken van hoop. Laat een ieder daar kracht uit putten, en op een later moment deze woorden afwegen tegen zijn (Rutte's) daden, en vervolgens een eigen politieke keuze maken. Maar los daarvan: deze preek stond als een huis !

En tenslotte: over de (te) mooie woorden over het geloof. "Nooit kan het geloof teveel verwachten.... want het faalt aardse vrienden vaak aan krachten".... en dan zijn wij weer terug bij de politiek. Het faalt aardse vrienden... dat geldt ook voor Rutte. Maar toch bijzonder om zo meer te mogen te horen over zijn persoonlijke drijfveren en motieven. En vooral over de betekenis van het geloof in zijn eigen leven.

Rutte's preek van de leek. Een preek om te bewaren !

delft_lijndun

delft_kim_sung_jong_od20161109.jpg

Noord Korea Kim Sung en zoon Kim Jong Un.

College trekt € 1 miljoen uit voor kunsticoon in Spoorzone park
Jan Peter de Wit, raadslid OD


D66 en hun linksgekkies PvdA, Groenlinks en Stip hebben in de Begroting voor 2017 hun Investeringsprogramma “Nieuw Elan” van in totaal €325 miljoen opgenomen. Eerste wat opvalt is een investering van een iconisch (kunst)object in het park van de spoorzone van 1 miljoen euro. Dit moet een must-see bestemming worden voor dit gebied. Een kunstobject van topniveau dat moet gaan fungeren als een nieuw icoon voor de stad.

Qua woonlasten is Delft de duurste stad van Nederland dus daar hoort blijkbaar een peperduur kunstwerk bij. In Noord Korea staat het ook helemaal vol met iconen van Kim Jong-Un. De bevolking lijdt wel honger. De linkse (+D66) elite heeft niet door dat de gewone Delftenaren dit verkwisten zat zijn. Een megalomaan half leeg Stadskantoor van €92 miljoen euro. En nu dit weer. Waar is de realiteitszin dat Delft een stadsschuld van €350 miljoen heeft. Waarom wordt voor toekomstige generaties die schuldenberg niet zo snel mogelijk afgebouwd. Zet maar zolang een oude betonnen pijler van het spoorviaduct neer in het Park. De Obelisk van Armoede. Delft heeft één icoon en dat is Willem van Oranje. En daar hebben we al een lief beeld van.
De andere mega investeringen zijn ook wishful thinking or dreaming. Papier is geduldig.

delft_lijndun

Citaten ...

delft alexander_pechtold_peter_smit_bop_20060222_2032_a.jpg

Tijdens de campagne bezoekt Alexander Pechtold op 22 februari 2006 Delft.
De geboren Delftenaar krijgt een BOP-shirt aangeboden van lijsttrekker Peter Smit.
-----

Micro nieuws
Jan Peter de Wit, raadslid OD


De uit Delft afkomstige Alexander de Onderkruiper Pechtold heeft geen enkele Delftse kandidaat in zijn hofhouding opgenomen. Alle acht raadsleden zijn te licht bevonden. Dat zegt RTLnieuws Floor Bremer. Vrijdag horen we of het Delftse VVD Tweede Kamerlid Ronald Vuijk op het pluche mag blijven plakken. Of dat hij vervangen wordt door één van de twee Delftse VVD raadsleden Bart Smals of Linda Böcker? Of door het reeds opgestapte VVD raadslid Hatte van der Woude. Bij de VVD gebruiken ze net als bij D66 de Roulette met anonieme nummertjes als selectiemethode. “Faites vos jeux” éénmalig inzetten.

delft_lijndun

delft_peuterbad_1_sp20161109.jpg

MEDEWERKERS ZWEMBAD KERKPOLDER BIEDEN GEMEENTE BADEENDEN AAN
Lieke van Rossum, raadslid SP


Komende zaterdag vragen medewerkers van zwembad Kerkpolder met een ludieke actie aandacht voor de plannen van de gemeente, die hun loon fors wil verlagen. Om 13.00 uur bieden ze een grote hoeveelheid badeendjes aan de wethouder.

delft_lijndun

delft_sp20161109.jpg

INFORMATIEAVOND NATIONAAL ZORGFONDS
Lieke van Rossum, raadslid SP


Op woensdagavond 16 november organiseren we een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds in Wijkcentrum De Parel. U bent van harte welkom.

delft_lijndun

delft_duic20161108.jpg

VVD wil geld ophalen voor Domtoren met ‘herinneringen-site’
Redactie DUIC


De VVD-afdeling in Utrecht is afgelopen weekend een online initiatief gestart om aandacht te vragen voor het onderhoud van de Domtoren. Via de website welovedomtoren.nl kunnen mensen hun mooiste herinneringen met de ‘trots van de stad’ delen.
...
De Domtoren is met zijn 112,32 meter de hoogste kerktoren van Nederland én het hoogste gebouw van Utrecht. Dit wil de VVD niet verloren laten gaan. “Er moet voldoende geld beschikbaar gesteld worden voor het onderhoud. Zodat wij, maar ook onze kinderen kunnen genieten van de trots van onze stad”, zo laat de partij weten.

delft_lijndun

delft_woz_waardeloket_20161108.jpg

Op het WOZ-waardeloket kan je de WOZ-waarde van woningen te raadplegen. Jammer dat Delft nog niet is aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ. Naar WOZ-waardeloket.

VERTRAGING WOZ-WAARDELOKET DOOR PERSONEELSTEKOR
Hans Bekkers, redacteur BB


Dat de meeste gemeenten nog steeds niet via het Woz-waardeloket de waarden van alle woningen toegankelijk hebben gemaakt, is volgens minister Plasterk van Binnenlandse Zaken goeddeels te wijten aan gebrek aan voldoende deskundig personeel bij software-leveranciers.
...
Tijdelijke oplossing
Gemeenten hebben met ingang van 1 oktober de verplichting om WOZ-waarden te openbaren. Indien gemeenten nog niet aangesloten zijn op het landelijke WOZ-waardeloket dan past daarbij volgens Plasterk een duidelijke communicatie vanuit de gemeente over de wijze waarop zij tijdelijk op andere wijze daarin voorziet.

delft_lijndun

delft_bigbrotherawards.gif

GEMEENTE ROTTERDAM GENOMINEERD VOOR BIG BROTHER AWARD
Sjoerd Hartholt, redacteur Binnenlands Bestuur


Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF) heeft de gemeente Rotterdam genomineerd voor de Expertprijs van door BoF georganiseerde Big Brother Awards. Personen of organisaties die volgens BoF privacy schenden maken kans op de prijs. Ook staatssecretaris Klaas Dijkhoff en het Verbond van Verzekeraars zijn kandidaat.

... Rotterdam is genomineerd omdat het sinds 2006 mogelijk is voor gemeenten om ‘werkloze nieuwkomers’ in bepaalde buurten te weigeren.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 8 november 2016 | 03h49 | week 46 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_od20161107_2.jpg

Onafhankelijk Delft

delft_lijndun

delft_vvd20161107_2.jpg

VVD Delft

TOP

delft_lijndun
maandag | 7 november 2016 | 06h13 | week 46 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20161107.jpg

(105) Dinsdag......
Arie van der Veen, webcolumnist


'Oh ja, dinsdag is het zover !'..... 'en mooi als het voorbij is!' Zo maar wat gedachten bij de verkiezingen in de Verenigde Staten dinsdag 8 november a.s. Ik schreef er al eerder over en het beeld is niet veranderd. Met modder gooien, elkaar zwart maken. En over enige inhoud, richting of koers van beleid ? Niks meer gehoord !

Aanvankelijk had ik belangstelling voor het fenomeen Trump, als uitdager van de elite(s), en vooral ook verbazing over hoe een outsider een partijpolitieke nominatie kan kapen. Maar wat levert het uiteindelijk op ? Alleen maar populisme en ellende. (Vergelijkingen met Wilders c.s. zijn toch treffend.)

Het gaat mij te ver om de (wan)daden van Trump en Hillary Clinton met elkaar te vergelijken. In politieke zin zeker. En daarom ben ik ook gebleven bij mijn aanvankelijke voorkeur voor Hillary. Politiek ervaren, in verschillende politieke functies geacteerd, internationaal georiënteerd etc. Wel heeft het mij verrast dat ze blijkbaar een zo'n negatief imago heeft. Straks vier jaar de tijd om te tonen wie ze echt is ! En vooral waar ze voor staat !

En daarom is het mooi als het dinsdag is geweest. Einde van het negatieve gesnater, en Trump weer in zijn hok. waar dat ook maar mag zijn...... De uitdagingen op het wereldtoneel zijn te groot, de rol van de USA te belangrijk, en de behoefte aan redelijkheid in een onredelijke wereld enorm. Daarom nu maar hopen en bidden voor een verantwoorde keuze. Wat loopt de wereld opeens een risico !

En het vooruitzicht van een eerste vrouwelijk president aan de overzijde van de oceaan. Wat een uitdaging ! Woensdag weten we de uitslag, hopelijk. To close to call ? Laten we het niet hopen. Nee, een royale en solide winst voor de redelijkheid. Voor de Demorcraten. En Donald..... J ? Nog vele jaren. En denk nog eens na over je uitspraken.

In januari gaat de nieuwe president aan de slag ! Hopelijk met werkbare verhoudingen in het parlement. We gaan het meemaken ! Hup Hillary !

En laten wij ons na dinsdag eens concentreren op de komende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland. Ook best belangrijk.... om het eens Europees te duiden.

delft_lijndun

delft_lijndun

delft_schaatsbaan_2016_delft_od20161107.jpg

Hier moet de schaatsbaan komen aan de Schoemaker plantage.

Burgemeester van Bijsterveldt ook tegen schaatsbaan op de Markt
Jan Peter de Wit, raadslid OD


De Schoemaker Plantage braakliggende nieuwbouwwijk is een hopeloos akelige plek voor de winter schaatsbaan. De Biënnale schaatsbaan (1x in 2 jaar) krijgt dit jaar de dubbele subsidie. Dus 39.000 euro van de gemeente.
De vraag is of hier nog sponsors aan mee willen doen. Wij willen al sinds heugenis een winter schaatsbaan op de Markt. Dat zit er voorlopig dus niet in. Ook niet met onze nieuwe burgemeester Marja van Bijsterveldt. Volgens haar was de markt niet mogelijk als plaats voor de schaatsbaan wegens de wekelijkse donderdag warenmarkt en Lichtjesavond in december. Allebei erg zwakke argumenten. De schaatsbaan neemt maar een deel van de Markt in. Ook kan de weekmarkt deels uitbreiden naar de Burgwal en Brabantse Turfmarkt.
En een schaatsbaan met Lichtjesavond zou juist een fantastische toevoeging zijn. Die Lichtjesavond is nu een door de media opgeklopt spektakel waar in feite niks te beleven valt. Het Stadhuis aanlichten, de kerstboom ontsteken en overal door de stad kraampjes met spulletjes. Iedereen loopt als een stel kuddedieren verdwaasd rondjes en vraagt zich achteraf af waar het feestje was.
Ik geef het nog niet op want de begrotingsbehandeling is niet het juiste moment om hier over te debatteren.

delft_lijndun

Citaten ...

delft_bastiaansplein_top20161107.jpg

Architectuurcafé: De V&D-locatie
Redactie, topdelftdesign.nl


o.l.v. Wytze Patijn, m.m.v. ProActief Vastgoed, RPHS, AtelierPRO en VYA
op 09-11-2016 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft
Binnenkort wordt de voormalige V&D-locatie herontwikkeld. Hoe ga je als architect om met die plek en dat gebouw? Vanavond drie visies: die van Vera Yanovshtchinsky, Atelier Pro en RPHS. Alle drie maakten zij een visie en plan voor ProActief Vastgoed.

delft_lijndun

Kentekentoegang in de binnenstad
Hélène Bartelds, commissielid VVD


In de commissie RV van oktober stond de update van de kentekentoegang op verzoek van een aantal fracties op de agenda. Sommige fracties vonden dat gedurende de overgangsperiode (te) veel waarschuwingen zijn afgegeven. Waarschuwingen worden afgegeven om het moment dat iemand zonder ontheffing de binnenstad in rijdt op plaatsen waar tot voor kort de pollers stonden.

De VVD is blij dat de pollers zijn verdwenen uit het stadsbeeld van Delft. Dit omdat pollers duur zijn overlast veroorzaken en onderhoudsonvriendelijk zijn. Het aantal waarschuwingen dat gedurende de overgangsperiode is afgegeven, kunnen we nergens tegen afzetten. Want bij de pollers werden geen waarschuwingen afgegeven. Wat wel duidelijk is dat het aantal uitgezonden waarschuwingen per dag gedurende de overgangsperiode steeds verder afneemt. Het systeem van waarschuwen heeft dus effect. De VVD is voor een autoluwe binnenstad. Ons hebben geen berichten bereikt dat dit in gevaar is. Wethouder Harpe neemt de evaluatie van de kentekentoegang mee in de evaluatie van het parkeerbeleid. Deze evaluatie komt begin 2017 naar de raad. De VVD wacht deze evaluatie af alvorens conclusies te trekken.

delft_lijndunhtml5 logo Valide CSS!