delft_lijndun
zaterdag | 25 juni 2016 | 00h57 | week 26 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_reinier_de_graafweg_005_vleugel_20160622152650.jpg

harrie fruyt van hertog, redactie PolitiekDelft
In het Reinier de Graaf Gasthuis staat naast het bezoekersrestaurant een vleugel waar je je muziekkunsten kunt promoten.

Geachte gast,
Wij nodigen u graag uit van onze vleugel gebruik te maken!
De sleutel hiervoor is verkrijgbaar bij de receptie balie.
Pianospelen is mogelijk na 18:00 uur en in het weekend,
in overleg met de receptie.
Het Facilitair Bedrijf

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Griffie gemeente Delft
Bijna alle fracties hebben in de overlegvergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur op donderdag 23 juni 2016 positief gereageerd op het Cultuurkader Delft 2016-2019.
... Ook Stadsbelangen Delft zei dat het cultuuraanbod in Delft voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hoewel de fractie tevreden was over het cultuurkader, stelde Stadsbelangen Delft vast dat de amateurkunstbeoefening er naast de kenniswerkers en studenten een beetje bekaaid vanaf komt. Onafhankelijk Delft reageerde als enige fractie negatief op het cultuurkader. Een onleesbare nota, volgens die fractie.

TOP

delft_lijndun
vrijdag | 24 juni 2016 | 01h24 | week 26 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto's van de dag

delft_choorstraat_051a_tapijtshop_koegler_interieur_20160623143759.jpg

harrie fruyt van hertog, weblog
De familie Koegler, eigenaar van de Tapijtshop aan de Choorstraat heeft de gevel van haar voorganger Piet de Gruyter & Zn in ere hersteld door de lichtbakken te verwijderen. De gevel is het aanzien waard. Mijn idee: houden zo! Koegler wist niet of de tegelplateau's in de winkel nog aanwezig zijn.

delft_lijndun

delft_markt_000_parkeren_touringcar_pasteur_reizen_20160623152305.jpg

harrie fruyt van hertog, weblog
Touringcar met rolstoelen parkeert op de Markt
Donderdag zag ik een touringcar geparkeerd staan op de Markt. Ondanks dat het marktdag was, was de plek net ruim genoeg. De chauffeur kon niet anders. Hij had rolstoelers aan 'boord'. De stoep op de Oude Langendijk is te smal voor de rolstoellift. Hoe naar de binnenstad te komen met rolstoelen is ook nog geen oplossing voor. Ik hoorde dat de parkeerplaatsen voor touringcars aan de Maria Duystlaan en Zuidplantsoen vol waren.

delft_lijndun

delft_oude_langendijk_000_delft_city_shuttle_stichting_doel_20160623154303.jpg

harrie fruyt van hertog, weblog
Inmiddels rijden er in Delft 6 City Shuttles rond op initiatief van de Stichting Doel. De passagiers moeten klimmen om op de achterbanken te kunnen plaatsnemen. Een trapje zou wellicht de oplossing kunnen zijn?

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

David van Dis
Delft krijgt waarschijnlijk een Parelfonds.
... Het CDA ziet liever dat we geld pas in een reserve stoppen als blijkt dat het daadwerkelijk over is, dus bij het vaststellen van de jaarrekening. De wethouder financiën zou hier ook bovenop moeten ziten. Heeft zij niks geleerd van het zeer recente verleden? Waarom gaan we nu alweer plannen maken en geld reserveren wat er niet is?

delft_lijndun

Joop Gravesteijn, voorzitter BBN
Vergunning restaurant Paardenmarkt verleend
... Het maatwerk in de vergunning smaakt naar meer, zeker om bij al bestaande horecapanden in woongebieden eventuele toekomstige overlast door wisseling van exploitant te voorkomen.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 21 juni 2016 | 01h14 | week 26 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Dick-Jan Zijda, Delft eHealth Academie
Zorgapps: voor wie zijn ze bedoeld?
op 22-06-2016 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft
Er zijn nu meer dan 100.000 apps wereldwijd voor bewegen en gezondheid. Het worden er steeds meer. Steeds meer mensen gaan deze zorgapps gebruiken.

delft_lijndun

Jeanieke Kuijper, commissielid ChristenUnie
Recht blijven doen aan het Instituut Sociaal Raadslieden (2)
... We hopen dat de belangrijke functie van het ISR, zowel als het gaat om het voorkomen van sociaal-juridische problematiek, als om het ondersteunen van Delftenaren die vastgelopen zijn op dit soort problemen, binnen Delft op een goede wijze kan worden voortgezet.

delft_lijndun

Griffie gemeente Delft
Lidl Kruisstraat
Het college wil op dinsdag 21 juni in de overlegvergadering van de commissie Ruimte en Verkeer met de commissie van gedachten wisselen over het tot nu toe doorlopen traject en het vervolgtraject voor Kruisstraat 71.
... De ontwikkelaar wil onder voorwaarden het plan aanpassen; geen tweede bouwlaag met detailhandel meer, geen volledig blinde muur van tien meter aan de achterkant en woningen in een bouwlaag boven de supermarkt.

delft_lijndun

Max van Dalen, burger Delft
Geachte gemeentebestuur en afgevaardigden van politieke partijen. Dagelijks ga ik naar mijn werk en gelukkig met plezier. Veelal kom ik met een natte rug terug van het werk door inspanning en beleving. Vanaf 1993 woon ik in de Ecoduswijk en maak ik als gewoon Delfts burger gebruik van de Colijntunnel.

Al diverse keren heb ik, maar ook anderen, gevraagd om deze tunnel en omgeving vrij te maken van graffiti en tags, zodat dit stukje Delft er niet meer als Brooklyn uitziet. Een schone omgeving maakt een veilige omgeving. Echter, keer op keer, verschuilen gemeenteambtenaren zich achter beleid en dat er geen geld is. Al 25 jaar lang. Ik vraag mij af: willen ze niet werken of kunnen ze niet werken? Ik zou graag zien dat de omgeving schoongemaakt wordt.

Er zijn meer dan een miljoen werklozen. Is er dan niemand die nog iets kan organiseren en regelen? Ik vind het een grove schande. Zet eens wat mensen aan werk met een schoonmaakspuit en een verfroller... Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? En die lui die alles onder kliederen: pak die lekker aan.

delft_lijndun

Jesper Neeleman, redactie DOZ
Marcel de Wit (52) verblijft, verbaast en verwondert zich dagelijks in Delft. Daarover schreef hij afgelopen jaren vijftig columns, die nu in boekvorm zijn uitgekomen.
... Het gaat over alle zaken waarover ik me in Delft verbaas en irriteer. Want ik vraag me vaak af: Hoe is dit toch mogelijk? Neem alle belangenverenigingen in Delft. Ze spreken altijd 'namens de bewoners', maar ze hebben mij nog nooit m'n mening gevraagd. Bovendien komen belangenverenigingen in de binnenstad in actie als voor de deur van de voorzitter een stoeptegel los ligt. Als er in Tanthof wordt geracet, maakt het ze al niet meer uit.

delft_lijndunhtml5 logo Valide CSS!