delft_lijndun

Bericht van de redactie

Om het onafhankelijk karakter van PolitiekDelft.nl te benadrukken is het volgende gewijzigd.
Geen directe rode koppen meer van de redactie!
Het redactioneel commentaar van de redacteur zal voortaan geplaatst worden op zijn persoonlijke weblog: http://harriefruytvanhertog.nl en op PolitiekDelft gelinked worden als webcolumn.
Onder de kop 'Over mij' staan de links naar andere activiteiten van harrie fruyt van hertog.
Wil je ook publiceren op PolitiekDelft?
Stuur je email naar: redactie@politiekdelft.nl.
gr
harrie fruyt van hertog

delft_lijndun

delft_lijndun
zaterdag | 30 april 2016 | 02h15 | week 18 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

Touringcars parkeren maar raak!

delft_achtersack_parkeren_touringcar_20160408112244.jpg

harrie fruyt van hertog, weblog
Fout geparkeerde touringcars kom je tegen in heel Delft. Hoe simpel kan de route zijn. Over de busbaan op de Sint Bastiaansbrug via de Kruisstraat naar de Achtersack waar veel vrachtwagens hun lading lossen voor de winkelbevoorrading.

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv201620160429.jpg

linkedin.com - (53) Over de 'gouden' kooi

Weblog door Arie van der Veen

Koningsdag blijft een fenomeen. Ook dit jaar in Zwolle. Mooi om te zien hoe een provinciale hoofdstad zich presenteert aan de Koning en aan Nederland. Dat het voor de aanwezigen leuk is om een handje van de Koning en zijn familie te krijgen is mooi, voor het TV-plaatje is het minder. Het meest onder de indruk was ik van de uitgefladderde prinsesjes. Even los gelaten uit hun gouden kooi in Wassenaar. Een prachtig herkenbaar gezinsbeeld. De jongste vond alles mooi ! De tweede vond het laatst geziene, de Parade het mooist. En onze kroonprinses en toekomstig koningin (12 jaar): ik kan het nog niet beoordelen, want ik heb nog niet alles gezien. Een majestueus antwoord. Ze zal het wel van oma geleerd hebben. Wat knap om zo jong al je emoties in het publiek onder controle te hebben. Catharina-Amalia lijkt me een waardig opvolger in de lijn van Wilhelmina en Beatrix. Hoewel het nu nog te vroeg is hierover te oordelen, want hebben nog niet alles gezien ! Die houden we er in !

Een uitgesteld oordeel, en dat voor een een 12 jarige. Daar kunnen de huidige politici nog wat van leren ! Leve Oranje, leve de monarchie ! En wat zongen ze mooi het Wilhelmus mee. Vers 1 en 6 !

delft_lijndun

Citaten ...

Griffie Delft
Verslag van de raadsvergadering op donderdag 28 april.
Lidl Kruisstraat
... Het CDA constateerde dat de commissie vorige week voor Piet Snot had vergaderd.
... wethouder Hekker ... verzekerde de raad dat het college alles in het werk gaat stellen om te komen tot een beter en acceptabel plan.

delft_kim_huijpen_d66_rv_20160428_041211.jpg Kim Huijpen neemt plaats om voorzittersschap van burgemeester Bas Verkerk over te nemen. Bekijk Webcast

Buitenhof
... Er is vaker en meer politie op straat en sinds deze week is er ook een politiepost waar bewoners kunnen aankloppen. Verkerk vroeg de raad om extra tijd, zodat deskundigen een oordeel kunnen geven over de effectiviteit van extra maatregelen zoals cameratoezicht, lik op stuk of samenscholings- en/of gebiedsverboden.

delft_lijndun

bestuur VVD Delft
Terugblik ledenvergadering en uitreiking Piet Kampsprijs
... De verandering van de afdeling Delft naar een lokaal netwerk brengt nog geen grote veranderingen met zich mee. Van afdelingen met minder dan 120 leden is door het hoofdbestuur gevraagd om te fuseren, om de slagkracht van de VVD te vergroten. Delft heeft met ruim 150 leden voldoende slagkracht om goed te opereren.

delft_lijndun

Peter van de Stadt, verslaggever AD Delft
Gemeenteraad Delft woedend over geblunder met Lidl
... Wethouder Aletta Hekker (financiën) ging donderdagavond dan ook met de billen bloot. Er is een fout gemaakt. Het huidige bouwplan past niet in het bestemmingsplan. Daarom komt er een hele nieuwe procedure, inclusief inspraak van bewoners. Of de ontwikkelaar moet het plan wijzigen.

delft_lijndun

Margot Limburg, redacteur Binnenlands Bestuur
De Regionale Belastinggroep in Delft gaat de komende weken namens het Hoogheemraadschap Delfland zo’n 5000 huishoudens bezoeken die de zuiveringsheffing nog niet betaald hebben.
... De mensen die nog niet betaald hebben, hebben een brief gekregen of zijn voor zover mogelijk opgebeld door de Regionale Belastinggroep. Delfland kiest voor deze benadering om de incassokosten voor de mensen die het betreft te vermijden.

TOP

delft_lijndun
vrijdag | 29 april 2016 | 04h14 | week 18 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag (1)

Touringcar parkeert vrolijk op fietspad

delft_phoenixstraat_parkeren_touringcar_20160428172504.jpg

harrie fruyt van hertog, weblog
Toeristen stappen in en uit op Phoenixstraat. Knap dat een buschauffeur zo’n plekje weet te vinden! Het terras van http://www.bradys.nl/ zat vol met toeristen, die wachtend op de bus in het zonnetje genoten van een heerlijk schepijsje.

delft_lijndun

Foto van de dag (2)

Theeschuur in Delft met 'Thee van Sander'

delft_bagijnestraat_015_theeschuur_theevansandernl_20160428152649.jpg

harrie fruyt van hertog, weblog
Donderdagmiddag wandelde ik op weg naar HEC Electronica om transistors te kopen.
In de Bagijnestraat werd ik verrast door de Theeschuur, net een weekje open.
Een klein uurtje gesproken met Sander Kriek, de eigenaar.
Ik kocht een zakje 100 gram Delftse theemelange voor € 5,95.
Inmiddels van 3 bekers thee genoten en daar kom ik zeker op terug.
Zeker weten dat we nog meer gaan horen van chinese thee in Delft!
Lees verder op
http://www.theevansander.nl/

delft_delftse_theemelange_20160428.jpg

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen
De laatste asielzoekers zijn dinsdag uit Heumensoord vertrokken.
... Natuurlijk zag je de vluchtelingen wel wandelen, maar er was geen overlast. Mensen die kritisch waren over de opvang van vluchtelingen konden zich nergens aan storen en kwaad over maken. Als er geen berichten zijn over verkrachtingen, zoals in Duitsland, wat moet je dan?
... Als de sporthallen weer in beeld komen, dan moet het rijk zijn verantwoordelijkheid nemen en alle gemeenten verplichten om opvang te organiseren. Wijs gemeenten dan maar aan.

delft_lijndun

Matthias Floor, commissielid STIP
STIP breidt autoluw uit richting het Doelenplein!
... STIP is groot voorstander van de autoluwe Binnenstad: de autoluwe straten maken het historische Delft prettiger om te wonen, werken en te winkelen. Een autoluw gebied kent daarnaast veel positieve effecten op het gebied van gastvrijheid richting toeristen; duurzaamheid, want minder vervuilende auto's door de straten; leefbaarheid, je kunt voetballen op straat; verkeersveiligheid, je wordt niet van je sokken gereden en daarnaast kan dit ook zorgen voor een economische stimulans, het is namelijk prettiger winkelen in een straat zonder auto's.

TOP

delft_lijndun
donderdag | 28 april 2016 | 00h02 | week 18 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_nieuwe_langendijk_touringcar_chaos_foto_fleur_norbruis.jpg

‏@FleurNorbruis
Chaos bij Koepoortbrug waar #touringcars hun passagiers laten uitstappen en daarna keren op t kruispunt #rodeloper?

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Griffie Delft
De gemeenteraad staat op donderdag 28 april een volle agenda te wachten. De raadsvergadering begint daarom niet om 20.00 uur, maar al om 19.30 uur.

delft_lijndun

Jan Peter de Wit, raadslid OD
Motie Geen horeca Buccaneer in voormalig Artilleriedepot Paardenmarkt
is van mening dat het ongewenst is positief te beschikken op de vergunningsaanvraag, en roept het college daarom op de gevraagde omgevingsvergunning te weigeren

TOP

delft_lijndun
woensdag | 26 april 2016 | 04h02 | week 18 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Foto van de dag

delft_hugo_de_grootstraat_hagelbui_komt_er_aan_20160426151035.jpg

Delft. Vanaf de Hugo de Grootstraat zicht op de Nieuwe Kerk. Hagelbui komt er aan!

delft_lijndun

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Hans Bekkers, verslaggever BB
... Die herschikking van de rijksmiddelen heeft tot gevolg dat stedelijke gebieden er in euro’s op achteruit gaan, terwijl gemeenten met relatief veel buitengebied spekkoper zijn. De verschuivingen kunnen oplopen tot 35 euro per inwoner per jaar.

delft_lijndun

Avalex (persbericht email)
...
Winnaar duurzame winkelier
Avalex wil de Weilandwinkel van Hoeve Biesland in Delfgauw even speciaal benoemen. Deze winkel, die is gehuisvest in een omgebouwde SRV-winkel, verkoopt biologisch-dynamische en biologische producten van eigen boerderij en uit de streek. Alles is gegarandeerd duurzaam en heeft geen negatieve invloed op dier en natuur. Zij verkopen hun producten veelal zonder verpakking, je kunt zelf eierdozen meenemen of een bijenwasdoek om je brood in te vervoeren. Avalex heeft hen beloond met een aantal duurzame weckpotjes voor heerlijke zelfgemaakte jam!

delft_lijndun

delft_lintjesregen_delft_2016.jpg

Gemeente Delft
Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden: mevrouw M.C.A. (Maria) van Strijp-Daggers, mevrouw M.M. (Magda) Voogt-Oranje, de heer M. (Mehmet) Aközbek, de heer R.D. (Roy) Blinker, de heer H.M. (Henk) Bos en de heer G.R. (Ruud) Burggraaff.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden mevrouw W.M. (Willy) Wijnmaalen – van Leenen en de heer J.W.S. (Joost) Verhoeff.

Prof.dr.ir. T.H.J.J. (Tim) van der Hagen werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

delft_lijndun

Jan Peter de Wit, raadslid OD
Motie
Stel verkoop gemeentewerf Staalweg uit voor onderzoek als fijnmazige kanslocatie Stadsdistributie winkelbevoorrading en touringcar parkeerproblematiek

delft_lijndun

Bas Verkerk, college B&W
Ontwikkeling Kruisstraat 71
... Aangezien de aangevraagde omgevingsvergunning niet past binnen het geldende bestemmingsplan moet een uitgebreide procedure omgevingsvergunning doorlopen worden. Op basis van de contractafspraken met de ontwikkelaar en het - in de wet en het bestemmingsplan - vastgelegde afwegingskader en rol van het college van B&W is geen mogelijkheid om los van de inhoudelijke vergunningsaanvraag invloed uit te oefenen op dit proces.

delft_lijndun

delft_aad_van_tongeren_dick_van_veen_20160420.jpg

bestuur CDA Delft
... Zowel de voorzitter, Dick van Veen, als de secretaris, Nick van Schaik, namen afscheid van het bestuur en werden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.
Aad van Tongeren zal de taken van de voorzitter overnemen als interim-voorzitter.

delft_lijndun

Aad Meuleman, raadslid SB
Ons erelid Willy Wijnmaalen – van Leenen werd vandaag tijdens lintjesregen verrast met een Koninklijke Onderscheiding en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

delft_lijndun

Falco Bentvelsen, commissielid STIP
Delft doet mee aan een proef om een mix van horeca en winkels toe te staan.
STIP is blij dat Delft mee doet aan deze landelijke pilot omdat ondernemers hiermee meer ruimte krijgen voor nieuwe concepten door minder regels. Als consument krijg je hierdoor een betere beleving! Detailhandel kan zo een betere totaalbeleving bieden, wat een meerwaarde is ten opzichte van internetwinkels. Hierdoor wordt het leuker om iets in de stad te kopen. Leegstand wordt voorkomen omdat fysieke winkels beter kunnen concureren.

delft_lijndun

Bas Verkerk, college B&W
Aanpak overlast Griegstraat e.o.
Persoonsgerichte aanpak overlastgevende jongeren
Vanuit de politie is een lijst met ca. 20 — 30 jongeren doorgegeven, waarvan duidelijk is dat zij tot de kern behoren van de groep die verantwoordelijk is voor de overlast rond de Griegstraat. Deze lijst is gecheckt door het Sociaal Teann/Jeugdteam. Slechts een deel van deze groep woont in de Buitenhof, waarvan weer een klein deel in de Debussy-flat. Enkelen van deze groep waren reeds bekend en maakten al onderdeel uit van een persoonsgerichte aanpak vanuit de Toegang en Veiligheidshuis Kamer Delft. Van een aantal anderen is achtergrond en aantoonbaar overlastgevend gedrag nog dermate onbekend dat hier nader onderzoek naar gedaan moet worden voordat kan worden overgegaan op een concrete aanpak. In samenwerking met diverse partijen, waaronder ook betreffende woningbouw corporaties wordt hier echter volop aan gewerkt. Kortom, naast de groepsgerichte aanpak wordt momenteel ook sterk ingezet op een persoonsgerichte aanpak van de overlastgevende groep.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 26 april 2016 | 03h24 | week 18 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_avdv20160426_2.jpg

linkedin.com - (52) Sterker door strijd

Weblog door Arie van der Veen

Vanochtend was ik op de Coolsingel. Samen met 40.000 enthousiaste en dankbare Feyenoordfans. Eindelijk na 8 jaar stonden we er weer. De eerste keer voor mij was in mei 1970. En het was hetzelfde gevoel. Toen de grote voorzanger Lee Towers het: Een woord is het mooiste woord.. Feyenoord aanhief, rolde de tranen over mijn wangen. Wat is het toch geweldig om clubliefde te voelen. Voor de club die over pieken en door dalen gaat. Maar telkens terugkeert, sterker door strijd! Met Dirk Kuyt en zijn gezin op het balkon als symbolen van het trouwe legioen. Natuurlijk Hand in hand, de kameraden, uit volle borst. Maar ontroerend was het massale samenzingen onder leiding van Lee Towers. You never walk alone.

En het eindigde spontaan met: En wie niet springt die is een Jood ! En toen brak er een noodweer uit ! Regen en hagel ! Er werd boven blijkbaar meegeluisterd ! Wat een fantastisch moment ! Benieuwd wanneer we er weer staan ! Wat mij betreft volgend jaar met de schaal ! Want daar gaat het toch uiteindelijk om. Wat ze in 040 en 020 ook mogen denken !

delft_lijndun

delft_avdv20160426.jpg

linkedin.com - (51) Over voor- en tegenstemmen

Weblog door Arie van der Veen

Terwijl Rotterdam zich opmaakt voor de huldiging van Feyenoord, buigt men zich in Delft over de vraagstelling voor het referendum over het AZC. De referendumkamer heeft zich uitgesproken over de vraagstelling. En meteen moest ik denken aan het historische congres van het CDA in 2010. Niet gauw zal ik het hilarische moment van het stemmen vergeten. Bent u voor stem dan tegen. Bent u tegen stem dan voor. Verwarring al om. En dat gaat in Delft nu ook gebeuren: Bent U voor het voorstel om tegen een AZC te stemmen ? En andersom. Daarbij vergeten we maar dat er helemaal geen AZC komt. Hoogstens beperkte opvang van statushouders. En als statushouder zou ik nog maar eens goed nadenken of ik wel naar Delft zou willen komen, maar dat terzijde. De Delftse politiek staat al in zijn hemd met dit nepreferendum en daar komt nu nog een nepvraagstelling bij. Wie had het ook al weer over een nepparlement. Ik geloof zelf in de kracht van de lokale democratie. Maar in Delft schuurt die nog al eens. Gelukkig rijdt de trein vandaag rechtstreeks naar Rotterdam. En daar zijn vandaag alleen voorstemmers ! Allemaal voor Feyenoord !

delft_lijndun

delft_feyenoord_utrecht_2_1_bekerfinale_2.jpg

harriefruytvanhertog.nl - FeyenoordSC gefeliciteerd!

Weblog door harrie fruyt van hertog

.@FeyenoordSC gefeliciteerd met de beker.
Bedankt voor de winst die ik heb in toto.nl
hand in hand kameraden ...
we can never walk alone

delft_lijndun

Citaten ...

Bjinse Dankert, verslaggever AD Delft
De Delftse binnenstad wordt een proeftuin voor het testen van ideeën om inwoners beter afval te kunnen laten scheiden. Voor de zomer begint een drietal proeven.

delft_lijndun

delft_kliko.jpg

Joop Gravesteijn, voorzitter BBN
... Eind mei, begin juni wordt de twee testvoorstellen op kleine schaal getest. In het najaar worden deze voorstellen, mogelijk naar aanleiding van de test wat aangepast, op grotere schaal in een pilot beproefd.

delft_lijndun

Max van Dalen, Delftse burger
Geachte gemeentebestuur. Vandaag ben ik even op familiebezoek geweest omgeving Debussystraat. Gelet op het artikel op de voorpagina in de Delft op Zondag van 17 april wil ik u zeggen dat het aldaar een grote gore gribuszooi is. Ontzettend veel zwerfvuil en natuurlijk ook de vervuilers. Maar , als de directeur van Werkse!, die om en nabij de 240.000 euro per jaar verdient, in samenwerking met de bestuurders en beleidsmakers van de Gemeente Delft, het niet eens voor elkaar krijgt om een paar keer per week een paar lui met een prikker en een afvalzak aldaar rond te laten gaan, dan zijn dat voor mij eersteklas nietsnutten die echt aangepakt moeten worden.

delft_lijndun

Berend Boten, Delfts burger
Stoelinga
Hierbij wil ik reageren op de brief van Martin Stoelinga, in de Delft op Zondag van 10 april. Dít is wat er mis is met de politiek anno 2016. Stoelinga mag schreeuwen wat ie wil: de één is corrupt, de ander doet het beroerd, hijzelf is steevast het slachtoffer. Nu heeft hij daar een nieuwe dimensie aan toegevoegd: in zo'n beetje élke zin van zijn brief liegt hij, insinueert hij, beschuldigt hij en maakt hij zwart. Het klapstuk: 'Ik zou graag een vluchteling willen zijn'. Ga je schámen, Stoelinga! Politiek gewin willen behalen over de ruggen van mensen wiens land, huis, gezin, leven kapot is. Een discussie voeren over de wenselijkheid van grootschalige opvang van vluchtelingen? Mij best! Maar dan wel op basis van feiten, niet op basis van uit de lucht gegrepen onzin.

delft_lijndun

Meneer van Wijk, Delftse burger
Horeca Paardenmarkt
Ik wil reageren op de ingezonden brief van de heer Van den Berg in de Delft op Zondag van 17 april. Hij is tegen de uitbreiding van de horecavergunning van het voormalige depot van het Legermuseum aan de Paardenmarkt, maar gebruikt hiervoor argumenten die mij noodzaken hierop te reageren. Hij pretendeert voor de hele omgeving te spreken. Hoe weet hij dat zo zeker? Hij heeft het mij in ieder geval niet gevraagd. De tweede interessante uitspraak: 'Een tweede Beestenmarkt in een gebied met hoofdbestemming Wonen is uiteraard volstrekt onacceptabel'. De 'hoofdbestemming Wonen' is nu op dit moment misschien het geval, maar dat is het leuke van het dynamische leven in een stad: dingen veranderen. Twintig jaar geleden was er veel minder Wonen in deze omgeving: de TU-bieb was nog een bibliotheek en andere TU-gebouwen. Ga je verder terug in de tijd kom je het oude Sint Joris-gasthuis tegen, de lakers en de bierbrouwers, de nonnen, en het oude Kruithuis. Juist een divers beeld met niet alleen maar saaie woonhuizen met nette mensen die om 22:00 gaan slapen zorgt voor levendigheid. Van den Berg is erg bang voor overlast en herrie, en heeft in al een doemscenario bedacht voor als er een nieuwe eigenaar komt. Die zal zijn restaurant élke dag tot 23.00 uur openhouden! Als de vergunningen gewijzigd gaan worden zullen ze tot 01.00 uur openblijven! Al die herrie van mensen die midden in de nacht een Dame Blanche eten.

delft_lijndun
maandag | 25 april 2016 | 01h30 | week 18 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

delft_korte_geer_kanton_google.jpg

harriefruytvanhertog.nl - Een AZC in Delft? Voor of Tegen?

Weblog door harrie fruyt van hertog

Ook de politiek is nu druk in de weer hoe de referendumvraagstelling moet luiden over wel of geen AZC in Delft. Hoe de vraag wordt geformuleerd is eigenlijk totaal niet belangrijk, dus gewoon niet lezen. Als je als stemmer geen AZC in Delft wilt, dan stem je TEGEN op het formulier. Hoe kan je jezelf als 'deskundige' voor lul zetten als bij de uitslag van het referendum de tegen-stemmers van de omgekeerde vraagstelling in de meerderheid blijken te zijn. Ik zelf ben voor een eventuele komst van een AZC.

delft_lijndun

delft_scheurbrommers_choorstraat_delft.jpg

onafhankelijkdelft.nl - Motie vervuilende ‘Uche Knal’ scooters de binnenstad uit

Weblog door Jan Peter de Wit, raadslid OD

De aanpak van de VVD tegen scheurscooters in de binnenstad is volledig mislukt. Het was ook een schijnaanpak. De pizza-, kebab- en giroskoeriers scheuren nog als vanouds af en aan. De politie kan haar tijd ook beter besteden aan echte criminaliteit. Ook zouden koeriers nummers op hun koelboxen krijgen.

VVD wethouder Lennart Harpe bakt er geen bal van. In zijn nieuwe nota Autoluw wordt gewoon niks gedaan. Optimaliseren noemt Harpe dat. De hoogste tijd om VVD wethouder Harpe aan het werk te zetten. Wij willen die scheurbrommers de binnenstad uit. Dat is lastig want elektrische brommers willen wij wel toestaan. Een tweetakt scooter stoot nog meer fijnstof uit als een vrachtwagen. Het zijn fijnstof kanonnen. We hebben al een milieuzone in Delft om vervuilende vrachtwagens te weren. Dit zelfde middel kunnen we inzetten tegen vervuilende scheurscooters en brommers.

Lees meer

De koeriers scooters rijden als gekken door de binnenstad met hun knetterende knalpijpen. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Ik wil stille en uitstootvrije vervoersmiddelen. ik wil die stank en herrie niet meer als ik door de binnenstad flaneer. Als je niet goed oplet breek je sowieso je nek over al die kriskras over de stoep gedumpte afgeragde koeriersscooter schroothopen.

Andere grote steden als Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Den Bosch en Leiden hebben al besloten om de scooters via de milieuzonering uit de binnenstad te weren. Delft doet weer eens niks. Via het kentekencamera systeem in de binnenstad hebben we al een prima middel om te handhaven.

Goed ik dien komende gemeenteraadsvergadering de volgende motie in om aan deze grote ergernis een einde te maken.

Motie Milieuzone in de binnenstad voor vervuilende scooters en brommers
De gemeenteraad van Delft bijeen in vergadering op 28 april 2016
Constaterende dat
- twee- en viertakt motoren van brommers en scooters regelmatig vervuilender zijn dan vrachtwagens
- een vervuilende tweetaktbrommer 2700 keer meer fijnstof uitstoot dan een bestelbus of vrachtwagen
- er in de binnenstad van Delft relatief zeer veel oude en vervuilende brommers en scooters rondrijden

Overwegende dat in andere grote steden met een autoluwe binnenstad reeds besluiten zijn genomen om een milieuzone voor vervuilende scooters en brommers in te stellen.

Draagt het college op om er naar te streven dat er in januari 2018 in de binnenstad van Delft een milieuzone voor vervuilende scooters en brommers komt.

En gaat over tot de orde van de dag,

delft_lijndun

Citaten ...

Jan Peter de Wit, raadslid OD:
Referendum vraagstelling AZC wordt gesaboteerd door college
Iets wat simpel is zo moeilijk maken dat geen hond er meer wat van snapt. Dat is waar het college en de coalitiepartijen mee proberen het referendum onderuit te halen voor het begonnen is. Een simpele vraag zoals “Bent u Voor of Tegen de komst van een AZC in Delft? wordt verkracht naar bestuurlijke ambtelijke taal. De referendumkamer komt met eerst een lange omschrijving en dan pas een vraag. Het probleem zit in het woordje niet. Door dat toe te passen worden stemmers in feite op het verkeerde been gezet.

Nieuwe vraagstelling:
In de gemeenteraad is door één fractie voorgesteld om proactief te besluiten de komst van een asielzoekerscentrum in Delft niet toe te staan. Bent u voor of tegen dit voorstel?
Antwoordmogelijkheden
Ik ben voor dit voorstel of Ik ben tegen dit voorstel

delft_lijndun

delft_avdv20160425.jpg

linkedin.com - (50) Over nieuwe evangelisten

Weblog door Arie van der Veen

Het is rustig in Athene aan de Schie, daarom alle gelegenheid om weer verder te kijken.De afgelopen dagen zijn er twee nieuwe lijsttrekkers aangewezen. Zowel bij GroenLinks als bij de Christen-Unie. Eigenlijk beiden evangelisten. De ene Klaver, vooral nog een adspirant, de andere Seger een gelouterde. Klaver heeft het hoog in de bol, als een adspirant-Obama kondigt hij change aan. Vooral eerst nog voor zijn eigen achterban. Of het werkt moet nog blijken. De Groen-Links achterban in Delft is vooral nog bezig met bakfietsen en auto-pesten. Maar goed hij heeft een paar goede thema's. En Klaver gedijdt op de dode PvdA-akker. En veel slechter dan Jolande Sap zal hij het niet te doen. Maar zijn evangelie is toch vooral te horen in de Grachtengordel, en daar zijn al vele postmoderne evangelisten te horen, als er ook bakfietsen te zien zijn.

Gert-Jan Segers is een echte evangelist geweest, oa. in Egypte. Hij weet hoe het is om het Evangelie te brengen in een andere wereld. En hij doet het goed. Rustig en onderbouwd, en minder van het (vrijgemaakte-) maakbaarheidsdenken van Arie Slob. Een goede refo zou ik zeggen die prima bij het CDA past. En waar de stem van het Evangelie in het stem vaak stil, verwoordt Segers die wel, en geeft rekenschap van de hoop die in hem is. En dat is de kern van de politiek: hoop uit dragen. De hoop voor een betere toekomst, nieuwe vormen en nieuwe wegen. En of daar van komt ? Dat moet blijken. Toch lijkt mij het Evangelie van Segers sterker, dan de (valse) hoop van Klaver. Maar beiden hebben kansen. Zeker daar waar de hoofdstroom: PvdA en CDA te veel zwijgen over wat het werkelijk beleefd. Wij hebben behoefte aan evangelisten, in Delft, in Nederland. Jazelfs in de wereld. We can ! zou ik zeggen.

delft_lijndunhtml5 logo Valide CSS!