Ahhaaaaaa Leen en alle andere,
 
Daar is werk aan de winkel in Nederland . . . . dat weer geexporteerd kan gaan worden?! Maar waarom wist ik dit weeeeeerrrrr niet?!? Ties doet je computer het al???
 
 
Nou Harrie . . . Als dat niet kan dan weet ik het ook niet meer !!!!
 
 
Qoute van de dag . . . .
 
"Wat Willem Vermeend met windmolens op zee doet, kan dan ook voor een solar park in Delft met de zonne-collectoren van Prof. Dr. Ir. Joop Schoonman  van Technische Natuurwetenschappen heeft op vrijdag 12 dec 2008 zijn afscheidsrede in de Aula van de TU Delft uitgesproken. Het heeft Hare Majesteit behaagt hem Ridder te doen zijn in de orde van de Nederlandse Leeuw." Prof. Dr. Ir. Leen Fontijn
 
http://www.delta.tudelft.nl/nl/archief/artikel/tu-student-bouwt-spotgoedkope-zonnecollector/14176
 
http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/VARA/serie/VARA_101163022/VARA_101178413/bb.20081016.asf
 

TU-student bouwt spotgoedkope zonnecollector

Een zonnecollector die stoom produceert kan veel goedkoper worden gemaakt. Achtstejaars student scheikundige technologie Jeroen van Luijtelaer (25) testte vorige week met succes zijn prototype van een zonnecollector van plastic.

 
 
 
Zeker Michiel,
 
wat Willem Vermeend met windmolens op zee uithaalt, kan dan ook voor een solar park in Delft en wel met de zonne-collectoren van Joop Schoonman. Prof. Dr. J.R. Schoonman van Technische Natuurwetenschappen heeft op vrijdag 12 dec 2008 zijn afscheidsrede in de Aula van de TU Delft uitgesproken. Het heeft Hare Majesteit behaagt hem Ridder te doen zijn in de orde van de Nederlandse Leeuw.  Michiel, als dat niet werkt, dan ....
 
Groeten Leen
 
Deze exploitatie valt weg indien er woningen op de Phoenix Allee worden geplaatst.- Willem Vermeend heeft een wind park in zee economisch ontworpen

Willem Vermeend heeft een wind park in zee economisch ontworpen . . .
 
analogisch zou een solar park op de Phoenix Aleen kunnen worden ontworpen
 
Door Solar panelen op de Phoenix Allee krijgt Delft / TUD internationale bekendheid! De TUD heeft dat keihard nodig! Wanneer de solar panelen internationale bekendheid zullen hebben gekregen ontstaan/ komen er gespecialiseerde bedrijven in het plaveien/ bekleden met solar panelen voor strandboulevards, Allee 's, gevels.
 
Dat trekt weer de wetenschap naar een hoger plan waardoor nog betere bedrijven et cetera!!!
 
Dus een groot Park is een winstgevende investering van internationale aard!! Dit kan natuurlijk mede in samenwerking met de EUR en de LUW (landbouw universiteit wageningen), ondernemers en banken (ABN AMRO noem maar op) Het openbaar vervoer moet aangepast worden.
 
De Phoenix Allee wordt dus een gigantische solide investering, indien park, voor wetenschappelijke en bedrijfsstimulerende doeleinden!
 
Dus noodzaak voor een ontwikkelen en fabriceren van Solar panelen. We kunnen misschien weer wat in de solar industrie betekenen!
 
Een bevestiging/ aanvulling voor bovenstaande visie is te vinden bij uitspraken van Willen Vermeend in  Netwerk - 8 dec 2008 en Pauw & Witteman 16 oktober 2008 zie URLS. Alleen zal je dan [energie parken in zee] moeten veranderen in [Phoenix Solar Allee te Delft]
 
Er wordt zeer duidelijk verteld hoe je de investering moet zien en hoe je deze terug kan verdienen.
 
Doch 16 oktober 2008 wordt niet genoemd, het exploiteren van de gevormde kennis in instituten (TUD, TNO, RIVM, etc.) en vernieuwende bedrijven (werkzaam op de Phoenix Allee) die de investering in de Solar Phoenix allee gaat opbrengen.
 
Deze exploitatie valt weg indien er woningen op de Phoenix Allee worden geplaatst. Vrij domme investering voor een universiteitsstad zoals Delft! Het exploiteren van de kennis aangaande solar parken optimaliseren en realiseren is wat zinvoller dan woningen verhuren! Bovendien waarvan moeten de komende generaties gaan leven? Woningen verhuren? Maar waarom zouden er mensen in Delft komen wonen? Et cetera!
 
Voor een universiteitsstad dus een zinvolle investering deze afwisseling tussen kennis voor de bouw van Solar parken en wetenschapsvorming in o.a. de TUD!
 
Deze kennis krijgt bovendien steun door de reclame die de realisering van de internationaal beroemde Phoenix Allee nu eenmaal met zich mee brengt?! Hierbij nog eens hydrosolar bussen. Mooier kan haast niet in eerste aanleg!
 
Bij gesprekken wordt telkens gewezen op de klimaat veranderingen door fossiele EN alternatieve opwekking van energie! Velen zijn van mening dat wind en solar energie toch nadelig is voor het klimaat.
 
Hardnekkig wordt de landbouw vergeten. Bij deze geweldig geponeerd door Harald Lesch Zie URL.Klimaat Invloeden et cetera.
 
 
Pauw & Witteman
16 oktober 2008
http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/VARA/serie/VARA_101163022/VARA_101178413/bb.20081016.asf
 

Vanaf

26e min

Amsterdamse bos /[lees Phoenix Solar Allee te Delft]

31e min

Krediet- en klimaat crisis

Willem Vermeend 16 oktober 2008

1 methode om het op te lossen

Energie parken in de zee - Windmolen park in de zee /[lees SolarPanelen Allee in Delft]

---

---

Netwerk - 8 dec 2008 Hoe de kredietcrisis ons 'groener' maakt. Iedereen zal met de crisis zijn broekriem waarschijnlijk moeten aantrekken. Is omdenken en 'groen' leven de oplossing om barre tijden door te komen? Netwerk sprak met Willem Vermeend, oud-minister en auteur van het boek De kredietcrisis.

 
 
 
 
 

temperatuurstijgingen . .
 
http://www.br-online.de/br-alpha/alpha-centauri/alpha-centauri-klimawandel-2006-ID1208177229258.xml
 
http://www.br-online.de/br-alpha/alpha-centauri/alpha-centauri-methanhydrat-harald-lesch-ID1207830482066.xml