logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english | GR2010 |


vrijdag | 14 mei 2010 | 15:45 |
STADSKRANT VERZWIJGT OVERWINNING

Stoelinga wint rechtzaak in de Gondelaffaire, maar Verkerk feliciteert hem niet.


delft rude_pravo.jpg
Rudé Právo Šéfredaktor L. Vokurka

----- Original Message -----
From:
To: "prodeo"
Cc:
Sent: Friday, May 14, 2010 3:40 PM
Subject: open brief, groet Martin Stoelinga

Stadskrant Delft lijkt net de Pravda en de Rude Pravo,
alleen schreven die soms de waarheid

Het clubkrantje van de gemeente Delft, de Stadskrant Delft, is me steeds meer een doorn in het oog. Als de gemeente ergens een speeltuintje aanharkt of een stoep opnieuw bestraat, is de redactie er als de kippen bij om er een prachtig verhaal van te maken. Maar o jee als er eens iets gebeurt waar burgemeester Bas en zijn vriendjes niet blij mee zijn. Dan geven ze niet thuis en krijgt de Delftse burger er geen letter over te lezen. Ik dacht dat zo'n krantje - betaald met het belastinggeld van de burgers - onafhankelijk nieuws over de stad Delft zou brengen. Nou, vergeet het maar. Het lijkt hier af en toe Moskou wel met de Pravda of Praag met zijn Rude Pravo in de communistische tijd! Het nieuws wat de staat kwijt wil mag je lezen, maar iets anders niet.
Heel eng!

Ik heb het natuurlijk over de afloop van de Gondelaffarire. Nu de rechter duidelijk heeft gemaakt dat ik mocht zeggen wat ik heb gezegd en dat Bas Verkerk, Christiaan Balje en de gemeenteraad zwaar in de fout zijn gegaan, zou je verwachten dat de Stadskrant Delft hier een objectief verhaal over zou brengen. De Delftse burger mag tenslotte weten wat er met zijn geld gebeurt en in dit geval is dat niet iets waar de Delftse politiek trots op hoeft te zijn. Dat hoeft ook niet, maar om er dan ook maar een zware sencuur overheen te gooien, dat zijn toch Oost Europese toestanden. In de dag- en weekbladen en op allerlei websites kan iedereen zien hoe het zit, maar het clubkrantje van de gemeente zwijgt in alle talen. Dat is schandalig, zeker omdat ze er destijds als de kippen bij waren om mij - fractievoorzitter van toen nog Leefbaar Delft - in de hoek te schoppen. En nu ik gelijk heb gekregen? Geen woord!

Ik zou wel eens willen weten hoe de Delftse burgers daar over denken. Die krijgen het idee dat de gemeente Delft alles keurig onder controle heeft en dat er door de politiek en ambtenaren op een betrouwbare manier met hun belangen wordt omgegaan. Nou, vergeet het maar. Ze krijgen zand in de ogen gestrooid. Ik ben bezig om de ongelofelijk hoge kosten die ik dankzij Balje, Verkerk en de gemeenteraad heb moeten maken, te verhalen bij de gemeente. Of dat lukt weet ik nog lang niet, maar als het lukt ben ik heel erg benieuwd naar de reactie van de Stadskrant Delft. Wordt er dan weer niets over geschreven? Wordt de burgers dan weer wijs gemaakt dat die Stoelinga alleen maar op hun centjes uit is? Nou, dan weet u het alvast: die claim is er alleen maar om de schade terug te krijgen die ik nota bene als raadslid heb moeten lijden. Burgemeester Bas denkt dan wel dat de Delftse burger gek is; ik weet wel beter. De Delftse burger is helemaal niet gek! Je moet hem alleen wel eerlijk informeren. En dat gebeurt niet. Schandalig!

Martin Stoelinga
(red. fractievoorzitter Onafhankelijk Delft)