logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english | GR2010 |


woensdag | 21 april 2010 | 00:15 |
STOELINGA GEEFT ZIJN MENING

delft martin_stoelinga_20091001.jpg
Martin Stoelinga fractievoorzitter Onafhankelijk Delft

"Wethouder Rensen heeft nooit willen praten!"


In zijn afscheidsinterview dat vorig weekend in Delft op Zondag stond, bewijst de gelukkig vertrokken ex- wethouder Dick Rensen weer eens hoe slecht zijn geheugen is. Of hoe goed hij is in het verdraaien van feiten. Dat hij niks met 'de Leefbaren, de Onafhankelijken of hoe ze zich zichzelf ook noemen' heeft laat me koud.

Dat gevoel is wat mij betreft - en met mij de fractie van Onafhankelijk Delft - helemaal wederzijds. Maar laat Rensen nou niet beweren dat hij altijd geprobeerd heeft tot constructieve gesprekken te komen want dat is gewoon niet waar. Hij heeft mij en mijn fractie altijd ontlopen waar hij kon en met onze inbreng over bepaalde zeer pijnlijke zaken (bijvoorbeeld over hoe zijn Breed Welzijn Delft met vrijwilligers omspringt) deed hij eenvoudig niks.

Als hij dan ook nog beweert dat het wethouderschap een mensenbaan is, dan vraag ik me af wat hij daarmee bedoelt - Het is niet erg menselijk om al die burgers die in hun vrije uurtjes iets voor de medemens willen doen, gewoon als oud vuil weg te gooien. Dat lijkt me toch niet wat zijn grote voorbeeld Joop den Uyl met socialisme bedoelde. Maar ja, leg mij maar eens uit wat er so wie so nog sociaal is aan de PvdA.

Na het enorme pak slaag dat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen kregen, zijn ze gewoon weer in het college gaan zitten. Het is dus niet de Partij van de Arbeid, maar de Partij van de Arrogantie. Dat bewijst Rensen ook maar weer eens met zijn opmerking over 'de dader' in de zaak van die steen door zijn ruit. 'De dader loopt nog steeds vrij rond.' Vind ik vrij typisch. 'Je kunt vraagtekens zetten bij hoe Justitie het bestuur beschermt', zegt Dickie. Zou die boter op zijn hoofd hebben!

In de Gondelaffaire heeft datzelfde 'bestuur' - inclusief onze geweldige wethouder Rensen - geprobeerd mij als gemeenteraadslid af te laten maken door Justitie. Dus wie moet nou wie beschermen?! Er schiet me trouwens opeens iets te binnen. Ik zit te jokken. Dick Rensen heeft wl geprobeerd een constructief gesprek te beginnen met mij. Het was ooit tijdens een wedstrijd van DHC. Toen kwam hij naast me staan en vroeg me hoe die spelers van DHC heetten. Tsja, dat kan je a)s wethouder van sport ook niet weten, hoe de spelers van je belangrijkste Delftse voetbalclub heten. Blij dat hij eindelijk weg is!

Martin Stoelinga

Uit: Politieke Slangenkuil in Delft