logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 05-11-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft martin_stoelinga_20091105_dp_boek.jpg Martin Stoelinga leest met plezier in zijn eigen boek.
'Leuk om eens terug te zien wat je allemaal hebt meegemaakt ...'NOOIT SAAI, ALTIJD WAT ...

DOOR KARL FLIEGER

DELFT - 'Nooit saai, altijd wat'. Veel treffender hadden de biografen van Martin Stoelinga hun 'slachtoffer' niet kunnen typeren. Alphons de Wit, Rob van den Berg en Ruud Stift hebben een boek in de wereld geholpen waar echte Delftenaren veel plezier aan zullen beleven.

De laatste acht jaar kent Delft Martin Stoelinga voornamelijk van zijn politieke activiteiten. Die doen vaak veel ambtelijk stof opwaaien en vooren tegenstanders rollen over elkaar heen om er hun waardeoordeel aan te hangen. Met 'Nooit saai, altijd wat' geeft Stoelinga de lezer een beeld van de man áchter de bevlogen politicus. Het is een man met een klein hartje en een grote mond. "Ik ben niet in Delft geboren, maar ik ben wél in de Wippolder opgegroeid. Ik voel me een echte Delftse jongen en ik heb heel wat meegemaakt in deze stad. Mooie dingen, spannende dingen en ook minder mooie dingen. Het leek me jaren geleden al leuk om dat eens op papier te zetten en die jongens hebben dat goed gedaan. Het is een boek waar heel veel over mijn leven, mijn gezin en mijn werk in staat. Ik ben er heel trots op dat het zo'n mooi boek is geworden."

'Nooit saai, altijd wat' wemelt van de korte verhaaltjes, rijkelijk geïllustreerd met foto's uit een roerig verleden. Martin Stoelinga was ooit Hospital Clown, hij was manager van bands als After Tea en Tee Set, hij plukte Nico Haak onder de montagebrug vandaan, bouwde een imperium op met speelautomaten, maakte furore als voetbaltrainer met een tic voor publiciteit en belandde uiteindelijk in de politiek. Het was allemaal niet mogelijk geweest zonder zijn echtgenote Betty aan zijn zijde. Ook zij is trots op het boek: "Ik heb het express nooit gelezen toen het nog niet klaar was. Nu ik het doorkijk kan ik er niet van af komen. Je blijft lezen..."

'Nooit saai, altijd wat' is binnenkort te koop bij Sporthuis Ruisch in de Choorstraat. Voor echte Delftenaren een absolute aanrader, deze blik op de échte Martin Stoelinga...Bron: dé Weekkrant Delftse Post Woensdag 4 november 2009