logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |

vrijdag, 26 juni 2009 21h13.

delft jolanda_gaal_hans_van_bemmel_20090626_od_barbeque_201_a.jpg
Jolanda Gaal complementeert Hans van Bemmel met de wederom geslaagde barbeque.

HET MOTTO: SAMEN STADGENOOT

26 Juni was er weer een gezellige barbeque georganiseerd voor de dak en thuislozen en belangstellenden, in het Delftse Hout. De barbeque werd mede mogelijk gemaakt in het kader van de WMO, gesubsidieerd door de gemeente Delft en Fonds 1818.

Hans van Bemmel en alle hulpkrachten hadden zich weer ingespannen om deze barbeque tot een geslaagd feest te maken. De dak en thuislozen van Delft waren in grote getalen gekomen en genoten van het lekkere eten en de prachtige dag.

Hier en daar werden ook een aantal politici gespot. Dhr. Clason deelde rozen uit. Niet namens de PVDA maar gewoon als medemens. De rozen verwisselden regelmatig van eigenaar, dat was erg leuk! Heel toevallig was er ook iemand jarig en we zongen uit volle borst het; lang zal hij leven, mee!

De jarige vertelde mij later dat hij nog nooit zo'n mooi verjaardagsfeest had gehad en dat er nog nooit zoveel mensen voor hem hadden gezongen. Zelfs de burgemeester zong mee, kwam hij later nog even vertellen.

Er was blijkbaar flink geoefend met de burgers,worstjes en andere lekkernijen, want deze smaakten iedereen goed. Het toetje(vruchtjes met slagroom)was de parel op de kroon!

Op het gras verzamelden de voldane buikjes zich, naar gelang, met of zonder hond. Honden waren alom vertegenwoordigd. Grote en kleine, met ook grote en kleine trek.

Peter Stok, met wie ik naar deze barbeque ben gegaan, werd nog uitgenodigd om gitaar te spelen, maar helaas is aucoustisch spel, niet echt Peter zijn "ding". Die houdt meer van basgitaar.

Maar al met al, een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Tijdens deze barbeque dachten Peter en ik ineens, hoe handig het zou zijn als deze mensen een plekje in het Delftse hout zouden kunnen hebben om te slapen.

Met Tenten en toezicht natuurlijk en gitaarspel in het maanlicht. DROMEN DROMEN en nog maar eens DROMEN

Natuurlijk kan iedereen zich aanmelden als donateur. Elk bedrag is welkom. stichting stadsdiakonaat Delft en omstreken GIRO 620389141 mvv SAMEN STADGENOOT.

Jolanda Gaal