logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| week 49 2009 00h00


Gemeenteraadsverkiezing 3 maart 2010
WEKELIJKSE PEILING - naar grafiek
eenmaal per week kan je een stem uitbrengen

WEEK 49
Op wie ga jij stemmen?


Ik stem op
PvdA
CDA
VVD
GroenLinks
SP
Stadsbelangen
STIP
ChristenUnie/SGP
D66
Onafhankelijk Delft
Leefbaar Delft
Lid Van der Werf
Lijst Stoop
  


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 30-11-2009 10h30

delft logo_doz_bekendste_delftenaar_2009.jpg Bekendste Delftenaar 2009
Breng nu uw stem uit en kies de Bekendste Delftenaar 2009Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Gemeente Delft is de meest bureaucratische gemeente
van Haaglanden, vinden de ondernemers"

"De Gemeente Delft is de minst ondernemersvriendelijke Gemeente van Haaglanden. Dat concludeert MKB Zuid-Holland naar aanleiding van een jaarlijks onderzoek. De Gemeente Delft mag zich van MKB Zuid-Holland een jaar lang �de meest bureaucratische gemeente van Haaglanden� noemen."
Jesper Neleman


"Ronald Vuijk krijgt de Paarse Krokodil"
"Een flierefluiter pur sang. Blijkbaar heeft de VVD niet beter want Vuijk staat weer op de tweede plaats van de VVD kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Dat een VVD wethouder door zijn eigen achterban van ondernemers gehekeld wordt, maakt zijn afgang kompleet. Say no more. Vuijk pak je biezen en ga wat anders doen. Je bent geen bestuurder die resultaten scoort."
Jan Peter de Wit


"Gemeente Delft de meest bureaucratische gemeente van Haaglanden;
CDA start meldpunt Kafka"

"... Samen met de ondernemers nemen wij de handschoen op en komen we in beweging om het ondernemersklimaat in Delft te versterken. Om ondernemers de mogelijkheid te geven starten wij het meldpunt Kafka: kafka@cdadelft.nl.Ondernemers kunnen hier melden waar de regelgeving wringt. Andere burgers kunnen natuurlijk ook van dit adres gebruik maken."
Jeroen van Oort


"WETHOUDER VUIJK ZIT KLEM."
"Ja, dan was er op de raadsvergadering van 26 november 2009, nog het wel of niet lekken van wethouder Vuijk(wethouder te Delft voor de VVD) en de conclusie die daaruit getrokken moet worden."
Martin Stoelinga


"Raadsvergadering 26 november 2009 - Verplaatsing Kermis; geen goed idee"
"... Het is de plicht van de gemeente goed voor haar burgers, bedrijven en instellingen te zorgen. In het verleden heeft de vergunningverlening en dienstverlening van de gemeente juist bij dit terrein erg tekortgeschoten. Het CDA vindt het daarom risicovol er van uit te gaan dat het allemaal wel goed zal komen binnen een jaar."
Milene Junius


"Verslag raadsvergadering 26 november 2009"
"... Mevrouw Hoek van de VVD sprak zelfs over dat de kermis moet vertrekken om kermisbezoekers van betrekkelijk allooi.... te weren. Nee, dat is lekker, dat is wel een barre uitspraak. Welke mensen zou zij daarmee bedoelen? De kermis is een openbare gelegenheid en wie er rotzooi trapt wordt door de gevestigede orde de uitgang gewezen ..."
Martin Stoelinga


MOTIE LEKKEN VUIJK VERGETEN?
"Gemeenteraadsvergadering van 26 november jl."
"Een drietal onderwerpen uit de cultuurhoek kwamen aan de orde. Onderstaand de inbreng van de VVD-fractie."
Leja van der Hoek


"FEMKE BRENGT LEEFBAAR-FVZ NAAR POLITIE"
"Zoals afgesproken in het raadsdebat van 26 november, bracht Femke Stolker de fractievoorzitter van Leefbaar Delft achterop de fiets naar het politiebureau."
Rolf Clason


"Raadsvergadering 26 november 2009: CDA kritisch over Beleidsplan Kunst & Cultuur (BKC)"
Milene Junius


VOORTAAN VERANTWOORD OMRIJDEN
De Voorhofdreef en Papsouwselaan worden onaantrekkelijke sluiproutes.
delft plattegrond_delft_20091130.jpg
"Versmalling onverantwoord"
"... Er bereiken ons momenteel diverse negatieve reacties over de versmalling aan de Papsouwselaan. Daarom is het verstandig en noodzakelijk om het besluit om de Voorhofdreef te versmallen opnieuw te bezien."
fractie Stadsbelangen-Delft


"Verbod op het bouwen van minaretten?"
"... Ik vind dat een verbod op het bouwen van minaretten in strijd is met de vrijheid van geloof. Als je de bouw van minaretten verbiedt, terwijl je de bouw van kerktorens wel toestaat, discrimineer je. Uiteraard heeft Geert Wilders zijn felicitaties al overgebracht aan zijn politieke vrienden in Zwitserland en aangekondigd dat hij een dergelijk verbod in Nederland wil."
Fleur Norbruis


"Sinterklaas in de Wipmolen"
"... Dat de Sint ook met de tijd mee gaat moge duidelijk zijn, want hij had gewoon even zijn pet opgezet."
Bram Stoop


"Sprankelende Paleisgeheimen"
"Gisteravond voerde Dario Fo de opera Paleisgeheimen op in het Prinsenhof. Een spektakel vol muziek, zang, dans en prachtige mensen. Community art op zijn best. En een waardig slot van het Delfts cultuurjaar 2009."
Fleur Norbruis


"Dagfoto: Duurzame groene stroomverbruik Dirklangendwarsstraat"
"De Dirklangendwarsstraat is door RTL4 Eigen Huis & Tuin uitgekozen tot de 'straat van de week'. Deze kersverlichting zou in de Jacob Gerritstraat ook goed staan."
Jan Peter de Wit

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 29-11-2009 09h00

UITSLAG PEILING WEEK 48
delft peiling_stand_20091128_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 48 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

De stadspartijen handhaven hun electorale positie en bezetten samen 54% van de zetels. De PvdA gaat van 3% naar 6% en dat is een verdubbeling. De afgelopen week benoemde lijsttrekker van de PvdA Ernst Damen doet zijn invloed al gelden. Na de PvdA is LD de tweede grote stijger deze week met 50% meer stemmers en terug op haar peil van 2006.
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk48.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 28-11-2009 00h00

delft http://www.leefbaar-delft.nl/aangifte_vuijk_stolker_dewit.jpg Delft.
PVDA doet een voorzetje samenwerking met een STADSPARTIJ
De fractievoorzitters van de PvdA Femke Stolker en Leefbaar Delft Jan Peter de Wit doen aangifte wegens lekken van VVD-wethouder Ronald Vuijk over de herbenoeming van VVD-burgemeester Bas Verkerk.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

RONALD VUIJK VERDACHT VAN MISDRIJF
Schijthuis van Doeveren doet geen aangifte omdat het een wethouder betreft.
delft personen_000_ronald_vuijk_a.jpg
"Debat over 'lekken' VVD wethouder Vuijk"
"... Als CDA fractievoorzitter ging Van Doeveren ook nog op de stoel van de rechter zitten en sprak hij Vuijk vrij met wat juridische kwakzalverij. Wie gelooft nu iemand met zoveel petten op? Dat komt de laatste tijd wel vaker voor in het CDA. Ik kreeg steun van de PvdA, SP, Stadsbelangen en Lijst Stoop (18 van de 37 zetels) over het doen van aangifte. Maar Van Doeveren verdomde het."
Jan Peter de Wit


PVDA GEEFT D66 OPNIEUW POLITIEKE LES
Volgens Pauljan Kuijper is het misdrijf van Ronald Vuijk een "onhandige actie".

"Hou aangifte over zeer onhandige actie Vuijk buiten de politiek"
"... Het is uitermate onhandig om gegevens uit de media over geheime zaken te gebruiken zonder naar het betreffende medium te verwijzen. Daarmee wek je de indruk het gerucht te bevestigen, als een tweede en onafhankelijke bron. Dat is een essentieel verschil. D66 snapt niet dat de wethouder dat niet zelf heeft ingezien."
Pauljan Kuijper


"Scholieren in de raad"
"Ook dit jaar maken leerlingen van drie Delftse scholen kennis met de lokale politiek. De voorbereidingen voor het scholierendebat zijn in volle gang."
Ron Witsenboer

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 27-11-2009 12h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Op de fiets met Femke Stolker, aangifte tegen wethouder Vuijk"
"Tijdens de gemeenteraad vergadering van donderdag 26 november kwam als laatste agendapunt de motie Vuijk aan de orde. De strekking van de motie was dat er aangifte gedaan moest worden tegen wethouder Vuijk wegens vermeend lekken van informatie waar geheimhouding op rust. Wethouder Vuijk deed dit via de VVD Delft website."
Bram Stoop


"Plan verplaatsing kermis liever eerst nog beter bekijken"
"... D66 wil dat de kermis voor alle mensen blijft. De kermis is ook cultuur, en cultuur moet niet voorbehouden zijn aan de upper class. En vooral willen we dat B&W eerst nog eens goed naar alles gaan kijken alvorens tot verplaatsing over te gaan. We dienden daartoe gisteren samen met het CDA een motie in, maar die haalde geen meerderheid. "
Pauljan Kuijper


"Markt decor Kermis"
"In de raadsvergadering van 26 november 2009 is Stadsbelangen niet akkoord gegaan met het voorstel van het college om de kermis in 2011 te verplaatsen naar het Lym & Cultuur terrein. Het college wil een nieuw soort kermis, maar hoe of wat en vooral of daar behoefte aan is, was onvoldoende onderzocht."
Stadsbelangen-Delft


"Najaarskermis kan naar Lijm & Cultuur"
"Na een roerig debat over het verplaatsen van de kermis, de Museumfabriek en een motie om aangifte te doen tegen vermeend lekken van wethouder Ronald Vuijk sloot burgemeester Bas Verkerk de raadsvergadering donderdag 26 november af met de woorden: �Bedankt mooie zaal�. De raadszaal ondergaat de komende maanden een facelift."
Gemeenteraad


CU EN SGP STOPPEN SAMENWERKING
delft personen_joelle_gooijer_lijstrekker_2010_christenunie_a.jpg
"ChristenUnie Delft kiest Jo�lle Gooijer tot lijsttrekker"
"Jo�lle Gooijer-Medema (33) is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de ChristenUnie unaniem verkozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie in Delft. Ook de rest van de kandidatenlijst werd unaniem vast gesteld. Huidig fractievoorzitter Harold van Til wordt lijstduwer van de partij."
bestuur ChristenUnie


PVDA TOPPERS SAMEN OP DE FOTO
Anne Koning afgevoerd naar nr. 20 op de lijst, het is genoeg geweest met haar.
delft http://lh6.ggpht.com/_fEcWhvWVoqk/Sw6iydieg5I/AAAAAAAAFV0/UenFn_2qjJc/s640/IMG_0097U.JPG
" ERNST DAMEN, EEN DIJK VAN EEN LIJSTTREKKER"
"De Algemene Ledenvergadering van de PvdA-afdeling Delft/Midden-Delfland heeft op 25 november de lijst voor de raadsverkiezingen van maart 2010 vastgesteld in overeenstemming met de aanbevelingen van de lijstcommssie en het bestuur. Hiermee is tevens de benoeming van Ernst Damen tot lijsttrekker een feit."
PvdA - Rolf Clason


"Nieuwjaarsborrel / Politiek caf�"
"Hiervoor nodigen wij ook vertegenwoordigers van alle politieke partijen uit om langs te komen. Zo kunt u onder genot van een drankje en een hapje met de kandidaat-gemeenteraadsleden van gedachten te wisselen en u voorbereiden op de verkiezingen. ... Aangemeld tot nu toe: D66, CDA, Leefbaar Delft en Stadsbelangen."
belangenvereniging Olofsbuurt - Westerkwartier - Guido van der Wedden


"Anne Koning en Peter Gossink openen project
'SLAPEN aan het spoor' tijdens DINER PENSANT"

"... Diner Pensant Samen met de opening van de kamers organiseren de Werkplaats Spoorzone Delft (WeSD) en het Techniek OntmoetingsPunt (TOP) het eerste DINER PENSANT met een buffet, luchtige gesprekken en een inspirerende lezing in caf�-achtige setting bij Hotel Coen aan het spoor. Het buffet start om 19.15 uur en de prijs is slechts � 10,- exclusief drankjes. Aanmelden buffet via: info@werkplaatsspoorzonedelft.nl. Deze DINERS PENSANTS zullen in 2010 meerdere keren terugkeren."
Werkplaats Spoorzone


"Het is donker in Delft. StudentenNet waakt"
"STIP heeft net naast de Veiligheidsprijs Haaglanden 2009 gegrepen met de nominatie StudentenNet. In november 2008 leidde STIP dit initiatief van de VeRa (VerenigingsRaad Delft). Hiermee gingen de 13 grootste studentenverenigingen pal achter de pilot van BurgerNet staan, een nieuw SMS-systeem van de Politie Haaglanden."
Job Veltman

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 26-11-2009 13h00

delft van_de_spiegelstraat_000_wegverzakking_a.jpg DAT IS SNEL
complimenten aan de afdeling beheer wegen Delft

Delft, de verzakking in het wegdek Van de Spiegelstraat hoek Hugo de Grootstraat werd om 11.00 uur per email gemeld en was 's middags al gerepareerd.


Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

ERNST DAMEN LIJSTREKKER PVDA 2010
delft personen_ernst_damen_lijsttrekker_pvda_2009_11_25_22_25_a.jpg Locatie: TOP, Hippolytusbuurt Delft.
Ernst Damen is onder luid applaus van de 71 aanwezigen zonder
enige tegenkandidaat tot lijstrekker PvdA 2010 gekozen.
Hij meldde de redactie het volgende:
"Ik ga 100% voor het fractievoorzitterschap de komende vier jaar".
HFvH


delft personen_lieke_van_rossum_lijsttrekker_2010_sp_a.jpg
"Lieke van Rossum lijsttrekker SP Delft"
"Gisteravond heeft de SP Delft tijdens haar ledenvergadering de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lieke van Rossum, nu ook al raadslid voor de SP, is lijsttrekker: 'Ik ben erg blij met deze lijst en vind het een eer om hem aan te mogen voeren. Met deze club mensen staan we de komende 4 jaar sterk om van Delft een meer sociale, menselijke en democratische stad te maken. Een stad waarin mensen centraal staan, niet de papieren werkelijkheid van het stadsbestuur.'"
bestuur SP


"Motie Vuijk "
"... De partij die uit moeten zoeken of wethouder Vuijk wel of niet fout is geweest is justitie. Als justitie met een oordeel komt dan ben ik pas klaar met deze zaak zo simpel is het. Of ik het met hun oordeel wel of niet eens ben doet dan niet ter zake. Het college van B&W of presidium moet in dit geval niet op de stoel van justitie gaan zitten want dat hoort niet al mogen ze wat mij betreft er best een mening over hebben maar meer niet.. "
Bram Stoop


"Kermis van Markt = Kip met de gouden eieren slachten"
"Vanmiddag ontving ik de aanvullende financi�le informatie over de verplaatsing van de Kermis van de Markt naar het Lijm & Cultuurterrein aan de Rotterdamseweg. Met de Kermis op de Markt verdient de gemeente �30.000 netto. Bij de kermis op L&C wordt het eerste jaar rekening gehouden met een verlies van �28.550 en daarna met �2.500 negatief."
Jan Peter de Wit


"BIANCA VAN DER WERF HOUDT HET NERGENS LANG UIT!!!!"
"Via via heb ik vernomen dat Bianca van der Werf haar biezen heeft gepakt als kandidaat raadslid van de VVD, dit met als reden dat zij te laag op de kandidatenlijst is komen te staan.. Als je haar TWITTER mag geloven heeft zij alles opgeruimd en ook haar bureau op marktplaats te koop gezet. Ook haar website is niet meer in de lucht...."
Jolanda Gaal


"Rondje Poptahof"
"Na ons fietsrondje Bomenwijk en Koepoort, bezochten Ron en ik gisteren de omgeving van de Papsouwselaan. Bij aankomst werd het fietspad versperd. Maar met goede reden, want er werden nieuwe bomen geplant. De Papsouwselaan raakt het oude, grauwe, bijna Oosteuropese uiterlijk kwijt. Mooie fietspaden, brede trottoirs, nieuwe rijstroken, ruime langsparkeervakken, groenstroken in wording en nieuwe bomen."
Fleur Norbruis


"Delft op weg naar Fairtrade"
"Delft is hard bezig om de titel van Fairtrade gemeente te krijgen. Om Fairtrade gemeente genoemd te mogen worden, moeten de gemeente en haar inwoners op alle fronten actief zijn in de eerlijke handel."
Cahit Tas


delft http://neslog.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/11/25/leonie_zweekhorst_017.jpg
"Jubileumactiviteiten Delft-Estel� brengen 11.000 euro op"
"'Delftenaren lopen na 25 jaar nog steeds warm voor Estel�', zegt Leonie Zweekhorst, voorzitter van de campagne 'Alle kinderen naar school, ook in Estel�'."
Neslog - Herman Baas

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| woensdag 25-11-2009 00h00

delft krakeelpolderweg_000_asfalteren_steenmodel_2009_11_24_15_45_a.jpg Delft, Krakeelpolderweg.
Op het rode asfalt wordt na verwarming met behulp van een mal en een trilmachine een sierpatroon aangebracht en de asfaltverharding krijgt daadoor de aanblik van bestrating.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

NIEK VAN DOEVEREN DEKT COLLEGE
delft niek_van_doeveren_002_cda_delft.jpg
"Motie aangifte van VVD wethouder Vuijk"
"... Burgemeester Verkerk doet niets. Oppositie raadsleden worden wel vervolgd, maar over wethouder Vuijk haalt hij enkel zijn schouders op en zucht."
Jan Peter de Wit


KONING ZEURT, NS VERBINDING IS PRIMA
"B&W wil volwaardig intercitystation in Delft"
"Wethouder Anne Koning: "De bereikbaarheid per openbaar vervoer wordt steeds belangrijker. Op regionale en interregionale verbindingen is de trein het belangrijkste alternatieve vervoermiddel voor de auto."
Gemeente Delft


"GroenLinks tevreden met asfalt"
"Aan de voorkant van het station is een deel van het bouwterrein met een stuk asfalt tijdelijk als extra fietsenstalling ingericht. GroenLinks is daar heel tevreden mee."
Ron Witsenboer


"Op bezoek bij het Startpunt Wonen Zorg Welzijn"
"Afgelopen vrijdag brachten fractie en wethouder een werkbezoek aan het Startpunt Wonen, Zorg en Welzijn aan de Van Bleijswijckstraat."
Fleur Norbruis


"Dagfoto: WWW.ONBEREIKBAARDELFT.NL"
"PvdA wethouder Koning maakt een puinhoop met haar opbrekingen. Alles tegelijk. Vandaag was naast de gehele Krakeelpolderweg ook de brug op de Martinus Nijhofflaan en Voorstraat afgesloten. De komende drie dagen 's nachts de Reineveldbrug en maandag wordt de Delfgauwseweg afgesloten."
Jan Peter de Wit


delft stadsbelangen_website_20091124.jpg
"Stadbelangen, een nieuwe toekomst"
"Stadsbelangen-Delft heeft een nieuwe outfit. Met een nieuwe website, logo en huisstijl. De kleur geel staat voor de herkenbaarheid van de partij. Donkerblauw staat voor de kleur van Delft, waarvoor Stadsbelangen zich inzet. Lichtblauw verwijst naar Delfts blauw en in feite naar de geschiedenis van onze stad."
Stadsbelangen Delft


delft http://3maart2010.nl/upload/19/vankooten_nwkerk.jpg
"STIP-lijsttrekker Mari�lle stelt zich voor"
"Delft is mijn thuis: ik woon hier en l��f de stad. Mijn technische achtergrond lucht- en ruimtevaarttechniek doet mij de Delftse �case� willen en kunnen analyseren, aangrijpen, en oplossen. D�t is STIP. Ik ben lijsttrekker van een adequate partij die vooruit wil omdat Delft vooruit k�n."
Bas Bennebroek


delft http://neslog.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/11/24/anna_krul_024.jpg
"Anna Krul en het collectief Delfts geheugen"
"Uitgaand Delft kent Anna Krul (62) als de voormalige eigenares van caf� het Kaperschip, de Stadhouder en de Bon Vivant. Maar sinds twee jaar kennen we haar vooral als archivaris van Delft's collectieve geheugen met haar site www.delft.kijkt.nl waarop oude foto's van Delft en haar bewoners te zien zijn."
Neslog - Herman Baas

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 23-11-2009 00h00

Delftse borrelpraat
Delftse Borrelpraat (1)
Delftse Borrelpraat (2)Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft personen_foto_lian_merkx_dick_rensen_saskia_bolten_bas_verkerk_ronald_vuijk_anne_koning_nieuwe college_2006_a.jpg       Lian Merkx - Dick Rensen - Saskia Bolten - Bas Verkerk - Ronald Vuijk - Anne Koning
"Delfts Dictee 2009"
"Uitdaging: Doet het College als team mee aan het Delfts Dictee 2009?
Tot nu toe lieten alle collegeleden het als deelnemer afweten."
email aan College


delft bronzen_hugo_loes_van_der_holst_a.jpg
- de hugo - gemaakt door
Loes van der Holst.

"Wie wordt dit jaar de Bekendste Delftenaar?"
"Die vraag begint menige Delftenaar zo tegen het einde van het kalenderjaar al weer bezig te houden. De bronzen Hugo, de door Loes van der Holst ontworpen beloning voor de Bekendste Delftenaar van het jaar, staat op de redactie van de krant Delft op Zondag al op een nieuwe winnaar te wachten."
Delft op Zondag


ANNE KONING KRUIPT DOOR HET STOF
"Het was mooi dat de wethouder het nieuws zelf kwam vertellen"
" Zo veel steun als Cor van den Bos uit het Westerkwartier heeft mogen ontvangen, ze vindt het echt hartverwarmend. Door een bezuinigingsmaatregel dreigde ze haar functie als beheerder van speeltuin �t Westerhonk kwijt te raken."
Delft op Zondag


delft http://www.jpdewit.nl/scholieren_debat.jpg
"Grotius scholieren spelen raadslid De Wit na"
"... Luca, Danny en Anna spelen voor raadslid De Wit van Leefbaar Delft. Daarvoor is veel lef nodig en humor. De 'luis in de pels' die zegt wat hij op straat van iedereen hoort. Zo nodig tegen de hoofdstroom inroeien. En vooral, recht voor zijn raap. In gewone spreektaal. En niet bang zijn voor de burgemeester. Die speelt ook maar toneel."
Jan Peter de Wit


"Schriftelijke vragen nav het lekken door wethouder Dhr. R. Vuijk"
"... 6. Bent u het met ons eens dat er hieraan gekoppeld een extern onderzoek moet komen naar deze strafbare feiten zoals die onder meer onder woorden gebracht zijn in een brief door de heer P. Kiela namens het presidium?"
Martin Stoelinga


delft de_kempenaerstraat_thorbeckestraat_000_pleintje_2009_10_28_14_53_a.jpg
Delft. Pleintje op kruising De Kempenaerstraat en Thorbeckestraat.

"Tuinruimers"
"Mijn zoon sprong op de bank van opwinding. En ik vond het ook best spannend. Ik was op televisie, in het programma Tuinruimersop SBS6. Dat is een programma waar Rob Verlinden en zijn team als verassing een tuin opknappen. Gisteren werd de aflevering uitgezonden waarin het Delftse Torbeckepleintje werd opgeknapt."
Anne Koning


delft http://www.onzeindischebuurt.nl/home/images/stories/fietspad_ternatestraat.jpg
"Aansluiting Ternatestraat weer Open"
"Het is weer mogelijk om vanaf de Vrijebanselaan door te steken naar de Ternatestraat, althans voor fietsers. De gemeente is hiermee een eerder gedane toezegging nagekomen. Met wat goede wil houdt de gemeente het leermoment vast : eerder praten met buurt kan een hoop ergernis en negatieve energie voorkomen."
bv Onze Indische Buurt


"Extern personeel kost Delft �10 miljoen per jaar"
"... Delft geeft �890,57 per inwoner uit aan externe inhuurkrachten en was daarmee in 2008 � 10,0 miljoen kwijt. Daarmee staat Delft op de zesde plaats van de Top geld wegsmijters. ... Bent u bereidt de �890 per inwoner voor externen volgend jaar te halveren?"
Jan Peter de Wit


delft donkere_dagen_delft.jpg
"Dagfoto: Duister Lokomotiefpad"
"Het Lokomotiefpad loopt nu vlak langs de spoorlijn. Links de nieuwe bus- en taxihalteplaatsen. Er staan trouwens nog geen lantaarnpalen. Beetje duister 's-avonds. Voorzitter Jeroen, kan je effe de ambtenaar bellen?"
Jan Peter de Wit


"Duurzaam Delft-project:Delft laat postpakketten per fiets bezorgen"
"Het college van Delft wil postpakketten in de binnenstad per fiets laten bezorgen. B&W trekt 100.000 euro uit om dit mogelijk te maken. Plan is om in het eerste kwartaal van het volgend jaar te starten met de pakketpost per fiets; een project in het kader van Duurzaam Delft."
Gemeente Delft


"Wat ik zeggen wil... zondag 22 november"
Delft op Zondag

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 22-11-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 47
delft peiling_stand_20091121_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 47 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

Onafhankelijk Delft onder het bezielende leiderschap van fractievoorzitter Martin Stoelinga blijft koploper. Op 3 maart 2010 moet de waarheid aan het licht komen.
De stadspartijen Onafhankelijk Delft, StadsBelangen Delft, Lijst Stoop en Leefbaar Delft behalen deze week samen een ruime meerderheid met 22 zetels van de 37.
Het CDA is de grootste landelijke partij in Delft. De PvdA blijft opvallend laag scoren en er is nog geen enkel teken van herstel.
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk47.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 21-11-2009 00h00

delft phoenixstraat_000_oldtimer_5740pg_morris_minor_okt1970_2009_11_19_15_42_a.jpg Delft, Phoenixstraat.
Oldtimer: Morris Minor okt 1970.
Meer Oldtimers op Politiek DelftWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

ANNE KONING NEEMT NOODMAATREGEL
delft http://www.spoorzonedelft.nl/Render/asfalt%20van%20boven_W420_H170_CRCenter.jpg "2.000 extra fietsparkeerplekken aan voorzijde station"
"Aan de voorkant van het station, waar tot voor kort de blauwe panden stonden, is op een stuk bouwterrein een asfaltlaag aangebracht. Hier komen begin december 2.000 extra fietsenrekken. Zowel aan de achterzijde als aan de voorzijde van het station is dan ruim voldoende plek om fietsen neer te zetten."
Spoorzone Delft


ANNE KONING SCHIJT AAN BEWONERS
"voorgenomen sloop oude bibliotheek"
"... De Belangenvereniging Zuidpoort heeft vele contacten met de gemeente en zit in vele overlegorganen. Toch is nooit melding gemaakt van de voorgenomen sloop. We hebben dit uit de krant moeten vernemen."
Belangenvereniging Zuidpoort - Henk Wijnen


"Brandweer kan naar veiligheidsregio"
Gemeenteraad


"Dagfoto: Logische verhuizing IJzerhandel Zwaard"
"IJzerhandel Zwaard verhuisd van de Phoenixstraat naar de Amp�reweg 1 (industrieterrein Schieoevers). Voor dit soort bedrijven in de binnenstad die veel autoverkeer aantrekken een aan te prijzen stap."
Jan Peter de Wit


BAAS BOVENBAAS
Wie is straks de baas in het Delftse CDA?

                  delft arie_van_der_veen_20091100_2.jpg delft milene_junius_002a.jpg delft jeroen_van_oort_250x188.jpg
                  Arie van der Veen               Milene Junius                     Jeroen van Oort

Lees de afstudeerscriptie Bestuurskunde van Drs. Saskia Bolten.
Het is gewoon een zeer simpele handleiding.
Saskia Bolten

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 20-11-2009 00h00

delft markt_015_017_boterhuis_2009_11_19_17_49_a.jpg
Delft, Markt.
Nieuwe Kerk gezien vanuit Grand Diner Cafe 't Boterhuis.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

JEROEN VAN OORT ZET LAFFE AANVAL IN
Het Delftse CDA-kopstuk 'adviseerde' de Delftse Post interview niet te plaatsen.
delft jeroen_van_oort_250x188.jpg
Jeroen van Oort - "Aankomend Kopstuk" Delftse CDA

"Onjuistheden in internetpublicatie Politiek Delft"
"Op de site 'politiek Delft' staat een interview met de heer Arie van der Veen. Daarin wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat de heer Van der Veen momenteel functies binnen het CDA bekleedt. Dat is niet het geval.Van der Veen is lid van het CDA en heeft zich in het verleden op verschillende manieren en niveaus verdienstelijk gemaakt."
Jeroen van Oort


delft arie_van_der_veen_20091100.jpg
Arie van der Veen

Hallo CDA: "Internetpublicatie"
"Willen jullie de vindplaats van mijn publicatie er bijzetten www.politiekdelft.nl Dan kunnen de leden en lezers mijn stuk lezen. Zet er svp ook bij dat mijn bouwstenennotitie als amendement op het CDA verkiezingsprogramma is ingediend. Gaarne bevestiging. Zo krijgen we een leuke dicussie in de partij als opmaat naar hele spannende verkiezingen."
Arie van der Veen


"Politieke avond bij BelangenPlatform Tanthof"
"Bewoners uit de wijk discussieerden onder leiding van Niek Praagman met politici over de ontsluiting van Tanthof, het openbaar vervoer, jongeren, ouderen, verkeersveiligheid en onderhoud."
Milene Junius


"Ambitieniveau Harnaschpolder blijft ongewijzigd"
"... Het CDA heeft zich eerder altijd groot voorstander verklaard van dit ambitieniveau en is daarom blij met het antwoord van het College."
Jeroen van Oort


"D66 wil inzicht in de risico's van het Spoorzoneproject"
"De gemeenteraad krijgt tegenwoordig elk kwartaal een korte rapportage met de stand van zaken ten aanzien van de Spoorzone, waarin het college volgens wethouder Koning "best openhartig" vertelt wat er wel en wat er niet goed gaat."
Pauljan Kuijper


"Crisis en Asfaltwet en de A4"
"... Het lijkt alleen maar te gaan om snelheid en daadkracht. Om wegen aan te leggen."
Fleur Norbruis


delft http://www.leefbaar-delft.nl/kieslijst_leefbaar_delft.jpg
"De Geschiedenis van Leefbaar Delft"
"... Voor de raadsverkiezingen in 2002 gingen we op zoek naar een bekende Delftenaar en liefst ook horecaman als lijsttrekker. Een bekend lokaal uithangbord was voor ons belangrijk om daarmee te laten zien dat je diep geworteld was in de samenleving. En een zakenman, want voor een politieke omwenteling had je ook ruimschoots geld voor een campagne nodig. De lijst van bekende Delftenaren van de Krant op Zondag was daarvoor erg handig. Secretaris Harry Fruyt van Hertog introduceerde de hoog genoteerde Martin Stoelinga. Het klikte direct omdat Stoelinga al plannen had om de lokale politiek in te gaan. Stoelinga werd in december 2001 gekozen tot lijsttrekker van Leefbaar Delft."
Jan Peter de Wit


delft http://www.vvddelft.nl/StreamFile8322/scale/width1000/VVD_Delft_kandidaten "VVD Delft presenteert kandidaten gemeenteraad"
" Nieuwe gezichten kleuren VVD kieslijst Tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering heeft de VVD Delft gisteren de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld."
Lennart Harpe

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 19-11-2009 00h00

delft industriestraat_000_fietstegel_2009_11_17_17_51_a.jpg Delft.
Nieuwe fietstegel met ouderwetse herenfiets in fietspad Industriestraat.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

DIGITALE WIJKCORRESPONDENT AD
Het Delftse nieuws in het AD weer dagelijks digitaal te lezen op Neslog
delft http://neslog.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/11/14/logo_adhaagschecourant_2.gif
delft herman_baas_1_aprilgrap_a.jpg
Herman Baas

"Neslog en de 'oude media'"
"Je aanmelden als wijkcorrespondent bij AD en 3 maanden later 4 � 5 x 's weeks een halve pagina (-1kolom) vullen met Delftse nieuwtjes en foto's. Het is fantastisch maar tijdrovend werk, ... "
Neslog - Herman Baas


"Commissie BME stemt in met financi�le rapporten"
"De leden van de commissie Bestuur, Middelen en Economie hebben dinsdag 17 november na een bespreking de voorstellen over een optimalisatie van de gemeentelijke huisvesting, de Najaarsrapportage 2009 en de Septembercirculaire 2009 als hamerstukken doorverwezen naar de raadsvergadering van 26 november 2009."
Gemeenteraad

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| woensdag 18-11-2009 00h00

delft hugo_de_grootstraat_000_kerstversiering_2009_11_17_17_33_a.jpg Delft.
In de Hugo de Grootstraat is de kerstversiering terug van weggeweest.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Arie van der Veen: 'Booster voor Delft'"
"Koninklijk, gezellig en innovatief. Drie termen, die als geen ander van toepassing zijn op de stad Delft. Maar ook de drie kernbegrippen, waarmee Arie van der Veen Delft een nieuw elan wil geven. 'Delft heeft nieuwe energie nodig, en die moet komen van nieuwe mensen die de schouders eronder willen zetten.'"
Delftse Post - Willem van Altena


"In de huid van Lijst Stoop"
"Vanmiddag was ik op het Stanislas college aan het Westplantsoen waar ik een gesprek had met twee studenten van deze school. Vincent van der Knaap en Cindy Boon kruipen in december in de huid van Lijst Stoop. Zij zullen dan namens Lijst Stoop in debat gaan met andere studenten over het jeugdbeleid in Delft."
Bram Stoop


"Dagfoto: Gele wandelstroken station vol met fietsen"
"Toezichthouders Openbare Ruimte hebben een A4'tje met allemaal rechtsartikelen aan fietsen gehangen die in de gele stroken staan. Volgens de APV kunnen fietsen direct verwijderd worden die het voetpad versperren en daardoor voetganger dwingen op de 'gevaarlijke' rijbaan uit te wijken."
Jan Peter de Wit


VAN GEND & VAN LOOS LOODS VERGETEN
Zo moeilijk toch niet. Waarom kan je hier je verwijderde fiets niet ophalen?

delft parallelweg_000_vm_vangendenloos_loods_2009_11_01_11_29_a.jpg
"Fietsparkeren rond het station: wat & hoe"
"... De afdeling Toezicht Openbare Ruimte (TOR) verwijderd bewust verkeerd geparkeerde fietsen. Is uw fiets verwijderd? U kunt uw fiets komen afhalen tegen betaling van �10,-, een richtlijn die de gemeente altijd hanteert. U kunt uw fiets ophalen op de Staal, Staalweg 1, 015- 260 26 26 indien u uw legitimatiebewijs en fietssleutel meeneemt. Hoe vervelend het ook is, schade aan sloten wordt niet vergoed."
Spoorzone Delft


"Ikea groen???"
"Groen Links heeft onlangs vragen gesteld over de zeer slechte inpassing van Ikea in het landschap. B&W heeft daarop een antwoord met veel woorden gegeven, maar het komt er op neer dat Ikea zich zonder gevolgen kan onttrekken aan de eerder opgelegde verplichtingen. Van een bedrijf dat zich graag zo groen profileert zouden we beter mogen verwachten."
TU-Noord blog - Anoniem


"Wethouder Vuijk neemt deel aan sympsium in Japan"
"... Science Port Holland biedt plek aan dit soort activiteiten, de eerste buitenlandse investeerders zijn inmiddels ge�nteresseerd."
Gemeente Delft


delft zeeuws_meisje.jpg
"Lastenstijging sterker dan inflatie - coalitieakkoord of niet"
"Ook wij hebben het even gedacht: zou 'Zeeuws Meisje' VVD deze keer doorbijten ten aanzien van de woonlastenstijging? Maar nee, het debat ging als een nachtkaars uit. Een terugblik op het Delftse begrotingsdebat van 2009."
fractie D66


BOLTEN MET LASTENSTIJGING > INFLATIE delft personen_saskia_bolten_foto_gl.jpg
"... GroenLinks Delft klaar voor de raadverkiezingen"
"Saskia Bolten is opnieuw de lijsttrekker van GroenLinks in Delft. Fractievoorzitter Fleur Norbruis staat op de tweede plaats op de lijst. Dat heeft de ledenvergadering van GroenLinks gisteravond unaniem besloten, nadat eerst ook het verkiezingsprogramma was vastgesteld."
bestuur Groenlinks Delft


"PvdA Minister benadeelt lokale partijen"
"Het wordt tijd dat de lokale partijen in Nederland een protestactie richting deze PvdA minister en de Tweede Kamer gaan organiseren. De landelijke partijen moeten beseffen dat zij niet meer het alleen recht hebben in de lokale politiek."
Aad Meuleman

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 17-11-2009 00h00

delft coenderstraat_000_fietsen_overlast_2009_11_15_14_09_a.jpg Delft, Coenderstraat.
Fietsoverlast, maar kijk ook eens naar de mooie skyline van de Westvest.
Mooi he, die zinken kap van de nieuwbouw op de hoek Binnenwatersloot.
Kwaliteitsbouw kan ook zonder een dure stadsbouwmeester.
Houden zo!Delftse borrelpraat
Delftse Borrelpraat


Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Een zooitje"
"Waar zijn de ferme jongens en stoere meiden van Toezicht Openbare Ruimte bij het station? Met hun mooie Segways kunnen ze al om 7 uur �s ochtends ter plaatse zijn en de fietsers vriendelijk doch streng verzoeken hun rijwiel in de daarvoorbestemde stalling te plaatsen. Ik heb zelf een hekel aan uniformen en de snorren en petten die daarbij schijnen te horen. Maar zo kan het niet langer. Er moet meer blauw rond het station."
Hans Verbeek alias Anton Leeuwenhoek


"PvdA stelt Regenteske Stadsbouwmeester aan"
"Beoogd PvdA lijsttrekker Ernst Damen heeft afgelopen begrotingsdebat helaas voor elkaar gekregen dat er een Stadsbouwmeester komt. De Stadsbouwmeester is een hoge ambtenaar die het College van B&W adviseert over bouwprojecten. Hij denkt mee met projectontwikkelaars en stuurt de architectenkeuze aan."
Jan Peter de Wit


"Meer inzicht in risico's Spoorzone"
"In de commissie Ruimte en Verkeer heeft wethouder Anne Koning donderdag 12 november toegezegd dat ze gaat kijken welke (financi�le) risico�s in de ontwikkeling van de Spoorzone al dan niet onder geheimhouding voor de gemeenteraad beschikbaar komen."
Gemeenteraad


delft personen_cees_huizer_2009_04_21_a.jpg
Cees Huizer

"MEGA EVENEMENTENPLAN 2 EN 3 MAART 2010"
"Kort voor het zomerreces heb ik, Cees Huizer, tijdens mijn inspreekbeurt aankondiging gedaan van een plan voor het mega-evenement rond de gemeenteraadsverkiezingen op 2 en 3 maart 2010. Hiermede presenteren wij in concept de doelstelling van dit evenement."
PSenMV - Cees Huizer


delft bas_verkerk_doz_20091115.jpg
Bas Verkerk - 80 Bijbanen - beetje veel

"Alternatief begroten loont,
blijkt nu de kruitdampen rond de Begroting voor 2010 zijn opgetrokken"

"Tevredenheid alom, dat is misschien een tikje overdreven. Maar in het algemeen kunnen (de aanvoerders van) de Delftse politieke partijen zich alleraardigst vinden in de uitkomsten van het gesteggel over de Begroting 2010."
Delft op Zondag - Pim Beukema


WELTRUSTEN LIEVE KIJKBUISKINDEREN "Burgemeester Bas Verkerk blijft eerste burger van de gemeente Delft"
"Bas Verkerk is een krachtig bestuurder met een nationaal en internationaal bestuurlijk netwerk. Een bruggenbouwer die actief een steen bijdraagt in het "de boel bij elkaar houden". Dat is met een coalitie van maatschappelijk gedreven partijen als PvdA, VVD, Groenlinks en Stip met ambitieuze wethouders geen lichtvaardig op te vatten taak."
Ronald Vuijk

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 16-11-2009 00h00

ANNE KONING MAAKT ER EEN ZOOITJE VAN delft coenderstraat_000_overlast_fietsen_2009_11_15_14_20_a.jpg Delft, Coenderstraat.
Fietsparkeren aan achterzijde station blijft een zooitje. Op wat meer loopafstand vanaf het tunneltje is in beide richtingen inmiddels fietsstallingsruimte genoeg. De fietsers moeten daar eerst eens op gewezen worden en dan goed handhaven.
De houdbaarheid van de mooie gele strepen was slechts tien dagen, ze zijn weggeregend! zie foto jpdw 11-11-2009Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Kapelsbrug"
"... Verder zijn afgelopen week de gele lijnen bij het station gemaakt. Je ziet zo gelijk waar er geen fietsen mogen staan. Daarnaast zijn er veel extra fietsstal-plekken gemaakt. Aan de achterzijde van het station is een groot aantal fietsenrekken neergezet bij de Van Gend&Loos loods. Ook zijn vierhonderd extra rekken bij benzinestation Berkman aan de Coenderstraat geplaatst. Nu kan toch niemand meer zeggen dat het onduidelijk is waar een fiets niet mag of dat er onvoldoende plek is?"
Anne Koning


VOLLE STOEPEN EN LEGE REKKEN
fotorapportage Prodeo zondagmiddag 15 november 2009

                  delft locomotiefpad_000_fietsstallingsruimte_2009_11_15_14_00_a.jpg delft coenderstraat_000_fietsstallingsruimte_2009_11_15_14_23_a.jpg

Achterzijde station,
Van Gend & Loos loods langs Locomotiefpad en
vm parkeerterrein naast benzinestation Berkman Coenderstraat.


"5de Delfts Dictee bij DOK!"
"Op vrijdag 11 december om 19.30 uur vindt het Delfts Dictee plaats bij DOK Centrum! Iedereen die een voorliefde heeft voor de Nederlandse taal, het een uitdaging vindt om zelfs de meest ingewikkelde woorden goed te spellen en zin heeft in een gezellige avond waar serieus gewerkt maar ook veel gelachen wordt kan meedoen! Aan het dictee doen ook weer teams mee, zoals raadsleden, scholieren, 55plussers, niet-Delftenaren. Deelname is gratis. ... Aanmelden van teams (minimaal 4, maximaal 10 deelnemers) en individuele deelnemers kan per e-mail op m.droog@dok.info"
DOK


LIAN MERKX WINT TROFEE KUNSTSTAD
delft personen_lian_merkx_sk_20091113_kunststad_a.jpg
"Delft Kunststad 2010"
"Opsteker voor alle kunstenaars"
Stadskrant Delft


"Delft Kunststad van het jaar 2010"
"Delft mag zich in 2010 een jaar lang 'kunststad van het jaar' noemen. De deelnemende gemeenten zijn vooral beoordeeld op het zichtbaar maken van het beleid en de nieuwe activiteiten op het terrein van beeldende kunst. En daarop scoort Delft goed."
Fleur Norbruis


"Programmabegroting in stemming"
Stadskrant Delft - pagina's 8 en 9


ANNE KONING VERKEERD BEZIG
delft papsouwselaan_000_fietspad_bocht_2009_09_20_15_45_a.jpg
"Dagfoto: Delfts vernuft: Knik en Rammel fietspaden"
"De Teken-afdeling in Dromenland? Achterlijke knikken en rammelstrook bij het nieuwe fietspad Papsouwselaan. PvdA en Groenlinks, als je mensen de auto uit wilt hebben, geef ze dan geasfalteerde, brede en overzichtelijke fietspaden. Die onverwachte knik is nog gevaarlijk ook bij tegenliggers."
Jan Peter de Wit


                  ASPIRANT-WETHOUDERS STRAKS MUZIKAAL TRIO
                  delft personen_bram_stoop_muzikant.jpg delft personen_hilbrand_nawijn_muzikant.jpg delft personen_aad_meuleman_muzikant.jpg
                  Op de foto's: Bram Stoop (LSTO), Hilbrand Nawijn (OD) en Aad Meuleman (SB)

                  Bram Stoop mailde de redactie:
                  "Op de vraag of ik kan zingen kan ik zeggen dat ik niet
                  verder kom dan 'O Solo Mio' als ik onder de douche sta."


"Vragen betonfabriek"
"In de zomer ontstond onrust bij bewoners van de huizen naast de betonfabriek Vrijenban aan de Rotterdamseweg. De betonfabriek wil een loods afbreken en vervangen voor een veel grotere loods."
Milene Junius


"Kapelsbrug: zoek de verschillen"
Jan Peter de Wit


PVDA KANDIDATENLIJST MET MOTIVATIE
"AFDELINGSLEDEN: BEZOEK DE ALV OVER DE KIESLIJST!!"
"Het is uw redacteur gebleken dat veel leden de per e-mail verstuurde uitnodiging voor de ALV (Algemene Ledenvergadering) van 25 november 2009 niet hebben ontvangen. Daarom op deze plaats een oproep aan alle leden van de afdeling PvdA-Delft/Midden-Delfland."
Rolf Clason


"Beantwoording schriftelijke vragen woningbouw Harnaschpolder"
"Het college van B&W heeft antwoord gegeven op vragen van CDA en VVD over de woningbouw in Harnaschpolder. Bekijk de beantwoording hier."
Lennart Harpe

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 15-11-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 46
delft peiling_stand_20091114_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 46 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

De opstelling van Onafhankelijk Delft als enige protestpartij doet de partij goed.
De afgelopen week trok OD een record aantal stemmen.
Onafhankelijk Delft neemt daarbij de positie over van De PvdA in 2006.
De drie hoogst geeindigde stadspartijen kunnen samen met 20 zetels
Delft gaan besturen.
Om bestuurskosten te besparen wordt volstaan met drie krachtige wethouders,
voor OD Hilbrand Nawijn, LSTO met Bram Stoop en voor SB Aad Meuleman.
Of Bram Stoop ook kan zingen is niet bekend bij de redactie.
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk46.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 13-11-2009 00h00

delft trofee_kunststad_2010_kunstweek.jpg
Delft Kunststad van jaar 2010 wint de trofee.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

BEOOGD WETHOUDER VOOR
ONAFHANKELIJK DELFT


"Verzetsstrijder in politieke oorlog"
"... Op de vraag hoe het verkiezingsprogramma er uit ziet had de heer Stoelinga een kort antwoord omdat het uitgebreide plan nog niet helemaal bekend gemaakt kan worden doordat het nog niet helemaal volledig is, dat wel de twee belangrijkste speerpunten behelsd en dat zijn 'Vrijheid van meningsuiting' en 'Integer Bestuur'."
Delftnieuws.nl - Michel Nap


delft http://www.leefbaar-delft.nl/gele_mannetjes_4.jpg
"Dagfoto: Gele mannetjes bij Station handhaven"
"De gele lijnen en mannetjes geven duidelijk aan waar geen fietsen mogen staan bij het Station. De 'Gele Mannetjes' werken alleen, als er direct hinderlijk in de weg staande fietsen verwijderd worden. Burgemeester Verkerk ga eens aan de slag."
Jan Peter de Wit


"Dan ben je pas echt lokaal bezig!!"
"We beginnen met de opmerking dat er in de lokale politiek alleen maar lokale partijen zijn. Immers, volgens de wet kunnen in de gemeenteraad alleen maar inwoners van die gemeente zitting nemen. In de Delftse gemeenteraad zitten dus ook alleen maar Delftenaren. En dat is maar goed ook!"
Bram Stoop


"Architectuur van vandaag, monumenten voor morgen"
"Met het aannemen een motie van STIP (samen met de PvdA gemaakt en ook door de VVD ondertekend) van vorige week heeft een meerderheid van de Raad zich uitgesproken v��r een stadsbouwmeester. De precieze invulling wordt de komende maand uitgewerkt door het College."
Job Veltman


delft http://www.ez.nl/dsresource?objectid=EZIntranet:213032&versionid= delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpg
"Vijftien miljoen euro voor innovaties elektrisch rijden"
"Het kabinet stelt 15 miljoen euro beschikbaar om innovatieve plannen voor elektrische voertuigtechnologie te stimuleren. Het geld is bedoeld voor bedrijven en onderzoeksinstellingen die technologie ontwikkelen die �dicht op de productiefase� zit."
Ministerie EZ - Maria van der Hoeven


delft personen_saskia_bolten_002.jpg
Saskia Bolten (Heb je een vrolijker foto, zend deze foto aan de redactie)
DELFT IN TOP TIEN KOSTEN PER INWONER
Wethouder Financi�n Saskia Bolten boekt een succesje
"Kosten externe inhuur gemeenten"
RTL - Nieuws


delft stationsplein_000_van_leeuwenhoeksingel_000_slooppanden_delftsblauw_2009_04_21_13h23_45_a.jpg
"Delft Kunststad van jaar 2010"
"... Met hun Delfts blauwe slooppanden project heeft de gemeente een voor Nederland unieke aanpak, slim uitgewerkt, waarbij behoud van traditie op hedendaagse wijze in beeld is. Delft zet heel breed en divers in voor wat betreft activiteiten op het terrein van beeldende kunst."
Kunstweek

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 12-11-2009 00h00

delft papsouwselaan_000_2009_11_10_16_47_a.jpg Delft, Papsouwselaan.
Al het struikgewas aan de laan is verdwenen. Hier zijn zwarte stenen met gaten voor teruggekomen waar straks gras in kan groeien. Bijkomende voordelen: er kan meer hemelwater de grond in en "dubbelgrond" gebruik je kan er op parkeren.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

ROTTERDAMSE LES VOOR ERNST DAMEN
Ernst Damen gaat voor lijstrekker van de PvdA. Als (mislukte) architect heeft het aanstellen van een dure stadsbouwmeester in Delft zijn prioriteit.

delft pvda_rotterdam_lastenverlaging_20091111.jpg
"Pvda Rotterdam: belastingverhogingen van tafel"
"De Partij van de Arbeid in Rotterdam wil dat alle gemeentelijke belastingverhogingen voor volgend jaar van tafel gaan. Volgens de partij is het in een tijd van economische recessie niet slim om mensen met nog meer lasten op te zadelen."
RTV-Rijnmond


"Commissie verdeeld over verplaatsing kermis"
"In de commissie Samenleving en Volkshuisvesting is dinsdag 10 november verdeeld gereageerd op de nota kermissen. In deze nota, die na een motie van de raad werd opgesteld door het college, wordt voorgesteld de kermis op de Markt vanaf 2011 te verplaatsen naar het terrein van Lijm&Cultuur."
Gemeenteraad


"Hoe bedoel je geen cent teveel ?? Kermis"
"... Ik heb in ieder geval tegen een verhuizing gestemd omdat ik vind dat de kermis op de markt thuishoort."
Bram Stoop


"Een middag met Bob van den Bos 21 november"
bestuur D66


"Dagfoto: Nu al gaten in fietspad Papsouwselaan"
"Nu al weer gaten gemaakt in het pas aangelegde fietspad Papsouwselaan. Eerst denken en dan doen. Zonde van het mooie fietspad."
Jan Peter de Wit


VUIJK: VERKERK STEEDS POPULAIRDER
delft http://www.jpdewit.nl/ronald_vuijk_delft.jpg
"VVD wethouder Ronald Vuijk mag ��n keer lekken"
"Het Presidium betreurt ten zeerste dat VVD wethouder Ronald Vuijk gelekt heeft op zijn weblog. Vuijk verklapte de geheime stemverhoudingen met: "Een ruime meerderheid van de politiek zal aan de Commissaris van de Koningin een positief advies uitbrengen" en "dat is bijzonder omdat bij zijn aantreden er een stevige politiek gekleurde strijd is gevoerd die met een krappe stemverhouding uiteindelijk is beslist". Echter de inhoud en stemverhouding vallen onder de strikte geheimhouding."
Jan Peter de Wit

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 11-11-2009 11h00

delft krakeelpolderweg_000_singel_verbreding_2009_11_10_16_50_a.jpg Delft.
De singel langs de Krakeelpolderweg wordt verbreed voor meer waterberging en er komen natuurvriendelijke oevers.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft logo_twitter.jpg
"Realtime results for delft"
Twitter


"Leefbaar Delft wil aangifte tegen wethouder"
"Leefbaar Delft-politicus Jan Peter de Wit wil dat burgemeester Bas Verkerk aangifte doet tegen wethouder Ronald Vuijk voor het lekken van vertrouwelijke informatie."
RTV-West


"Eberhard van der Laan wat vindt jij daar nu van?"
"Wat vindt jij ervan dat de Delftse PVV'er Stoelinga verdedigd wordt door advocatenbureau Kennedy Van der Laan? Als oprichter moet jij daar toch acute maagkrampen van krijgen."
Jan Peter de Wit


delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpg
"Nederland Europees koploper hybride auto's"
"4% van alle auto's in ons land is energiezuinig Nergens in Europa worden zoveel hybride, energiezuinige auto's verkocht als in Nederland. Volgens staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financi�n is Nederland wat dat betreft koploper in Europa."
Joop / Groen


"Colleges fiatteren Landschapsontwikkelingsplan Midden-Delfland"
"Vandaag hebben alle burgemeesters en wethouders van de gemeenten die samen Midden-Delfland vormen het landschapontwikkelingsplan (LOP) Midden-Delfland 2025 gefiatteerd."
Saskia Bolten


"Delft op Werelderfgoedlijst van UNESCO"
"Het monumentenbeleid is een beleidsonderdeel dat mij bijzonder na aan het hart ligt. De internationale kansen die er zijn om Delft op de kaart te zetten wil ik benutten. Dat leidde tot een ambitieus initiatief van het college van burgemeester en wethouders. Onze binnenstad is sinds 1976 een van rijkswege beschermd stadsgezicht."
Ronald Vuijk


delft peiling_stand_20091110_24h00_a.jpg
"Delftse politieke leiders doen oproep"
Martin Stoelinga: "Breng je stem uit op PolitiekDelft"
Ernst Damen: "Ik verbied jullie PolitiekDelft te lezen"
Hun oproepen boeken resultaat in de grafiek, 34:1.
Grafiek groot

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 10-11-2009 00h00

delft http://www.leefbaar-delft.nl/nachtwacht_delft.jpg "Dagfoto: De Nachtwacht van Delft" (foto JPdeWit)
"Nooit geweten dat we ook een Nachtwacht hebben in Delft. Zo steek je zelfs als Delftenaar nog heel wat op tijdens de open dagen van de Porceleyne Fles."
Jan Peter de WitWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"VVD wethouder Ronald Vuijk lekt uit herbenoeming Verkerk"
"Vanavond heb ik in het fractievoorzitters overleg aan Bas Verkerk gevraagd of hij aangifte wil doen tegen VVD wethouder Ronald Vuijk wegens lekken. Afgelopen donderdagavond heeft de gemeenteraad onder extra beveiliging en geheimhouding gedebatteerd. Er is ook gestemd over het advies dat naar CdK Jan Franssen gestuurd wordt over de herbenoeming van burgemeester Bas Verkerk."
Jan Peter de Wit
WIJKVERRADER BVOW AAN HET ZUIGEN
delft cartoon_2007_06_09_ernst_damen.jpg
Weekend Cartoon door L. R�senwasser zaterdag 09-06-2007 00h00
Ernst Damen: "Soms komt inzicht op het stomste moment.... zoals vandaag, terwijl ik met de stofzuiger door mijn woonkamer heen ging; vloer, plintjes, bank...."


"Twitter: brr.. rillingen over mijn rug"
"bij het lezen van het interview met Pastors in de Volkskrant....pure arrogantie en zelfoverschatting ..."
Ernst Damen


delft personen_ernst_damen_20080903.jpg
"Bouwmeester" Ernst Damen
ONGESCHIKT ALS LIJSTREKKER PVDA
Wat "Architect" Ernst Damen vergeet: Delft is ook Rotterdam-Noord!
Een toekomstig klein Delfts wethoudertje RO kan op voorhand een groot
oud-wethouder RO Rotterdam niet zo maar zonder gevolgen afzeiken.

harrie fruyt van hertog


"CDA realiseert bij de stemmingen van de begroting belangrijke voorstellen"
"... Die substanti�le correctie van de begroting is veelzeggend. Het college heeft een begroting gepresenteerd die de raad op belangrijke punten niet kon overtuigen. Een brede meerderheid van de gemeenteraad heeft daarop ingegrepen. Het resultaat zegt iets over de kracht van de raad, maar ook over de kracht van dit college."
Niek van Doeveren


"Zonnehof"
"... De sloop is inmiddels al gestart. Veel vragen, waarop de bewoners maar moeilijk antwoord krijgen. Ik vind dat de informatie over dit soort onderwerpen die de inwoners van Delft aangaan duidelijker moet zijn. In de Stadskrant zou moeten staan wat je als burger kunt in welk stadium."
Fleur Norbruis


"Beweegtuin en bewegen"
"Groenlinks heeft met succes gepleit voor een beweegtuin voor jong en oud op de plek waar voorheen DOK gevestigd was. ... Het blijkt dat kinderen veel meer bewegen als wijken beweegvriendelijk zijn. 26 november verdedigt TNO-er Sanne de Vries op de VU haar proefschrift op dit thema."
Erik van Hunnik
logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 09-11-2009 00h00

delft krakeelpolderweg_000_vernieuwing_bestrating_2009_11_08_13_36_a.jpg Delft.
De bestrating van de Krakeelpolderweg wordt volledige vernieuwd met van de rijweg gescheiden fietspaden.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpg

OVERLAST BROMSCOOTERS
Welke politieke partij gaat hier mee aan de slag?
Redactie: door harrie fruyt van hertog
Pizza-bezorgers mogen met hun herrie makende en milieu onvriendelijke scooters op volle snelheid door de Delftse (binnen)stad scheuren. Hoelang gaat die overlast nog duren? Voortaan alleen nog maar een ontheffing verstrekken wanneer op een elektrische scooter wordt gereden die begrensd is tot een maximum snelheid van 25 km per uur.
Politiek Delft 16-9-2009 - harrie fruyt van hertogSIMPEL: ALLEEN ELEKTRISCH ONTHEFFING
"elektrische scooters"
"... Er is door Bart Vlasblom een idee ingediend om samen met de gemeente een project op te zetten waarbij de scooter op proef gebruikt wordt bij welwillende pizzabakkers in combinatie met bv. subsidies voor aanleg van snellaadpunten. Hij stoort zich aan de vieze scooters in (oa) het autoluw-gebied."
Anne Koning


"Bas Verkerk blijft ook de komende zes jaar Burgemeester van Delft"
"... De Gemeenteraad sprak donderdagavond 'in het geheim' over de herbenoeming. Wat de voors en tegens van de verschillende partijen waren om hem wel of niet opnieuw te benoemen tot burgemeester, dat blijft dus een raadsel. Ook over de stemming en de inhoud van de beraadsslagingen mogen op basis van de Gemeentewet geen mededelingen worden gedaan."
Delft op Zondag


RONALD VUIJK VERKLAPT GEHEIM
delft personen_000_ronald_vuijk.jpg
Raad: vaststelling aanbeveling (beraadslaging is besloten,
vastgestelde aanbeveling is openbaar)

"Verkerk voorgedragen voor herbenoeming als burgemeester van Delft"
"Burgemeester Bas Verkerk blijft eerste burger van de gemeente Delft.
Een meerderheid van de Delftse politiek wil met hem opnieuw voor zes jaar in zee, bleek donderdag na een vergadering. Een ruime meerderheid van de politiek zal aan de Commissaris van de Koningin een positief advies uitbrengen."
Ronald Vuijk (archief)


"Ja, we hebben toch wel aardig gescoord ..."
"Het leek, afgelopen donderdagavond, allemaal behoorlijk spannend te worden in de Gemeenteraad. Maar het viel achteraf natuurlijk wel weer mee ..."
Delft op Zondag


"Twee paaltjes maken Gasthuislaan autoluw. En iedereen is daar blij mee"
"De Gasthuislaan is na het plaatsen van twee paaltjes in het wegdek voor een groot deel autoluw geworden."
Delft op Zondag


"De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van zondag 8 november."
"Spoorzone De Delftse stadsarcheoloog Peter Deunhouwer gaf donderdag 29 oktober een voordracht in TOP over de recente opgravingen in de Spoorzone. Deunhouwer verwacht restanten van de oude Middeleeuwse stadsmuur aan te treffen. �Opgraven is van het grootste belang voor Delft. De gevonden stenen van deze muur kunnen dan aan Japanse en Amerikaanse toeristen worden verkocht als souvenir�, zei hij."
Delft op Zondag - Sytse Heidstra


"Dagfoto: Waar zet ik m'n fiets bij het station?"
"Je moet wel lef hebben om je fiets hier op te hangen. Deze eigenaar heeft best wel een creatieve oplossing gevonden voor het stallingsprobleem achter het station."
Jan Peter de Wit


"EEN STADSBOUWMEESTER VOOR DELFT"
"Ik ben heel blij dat de stadsbouwmeester er gaat komen. Delft heeft de komende jaren zoveel projecten op stapel staan waardoor de stad ingrijpend gaat veranderen. Het is dan natuurlijk van het grootste belang dat we gaan voor kwaliteit: mooie gebouwen en mooie, prettige en veilige openbare ruimte."
Ernst Damen

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 08-11-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 45
delft peiling_stand_20091107_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 45 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

Vandaag in de grafiek de behaalde zetels van de afgelopen drie weken en de verkiezingsuitslag van 2006. De SP gaat aan de leiding in week 45. Van de partijen PvdA, CDA, GL en VVD met meer dan tien procent van de zetels in 2006 weet alleen de VVD zich in deze regionen te handhaven. De grote PvdA is weggevaagd en alle plaatselijke stadspartijtjes behalen een beter resultaat.
HFvHGrafiek delft peiling_grafiek_2009_wk45.jpg


logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zaterdag 07-11-2009 12h00

Quotes van de dag

delft personen_bas_verkerk_burgemeester_sk_20090405.jpg
Burgemeester Bas Verkerk

"Hoe slecht moet je zijn als burgemeester om NIET voor een herbenoeming in aanmerking te komen?"
Aad Bonthuis

"Red de DEMOCRATIE: STEM VVD! De VVD is goed bezig in de crisistijd. De Delftse woonlasten stijgen de pan uit. Maar: Voortaan krijgt men informatie over trouwen op zondag. Ook worden de tijdstippen verruimd om te trouwen op locatie."
harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

BOLTEN MAG WOONLASTEN VERHOGEN
delft personen_saskia_bolten_001.jpg delft handje_contantje_balie_belastingen_gemeente_delft.jpg
"Begroting met grote steun vastgesteld"
"... Het college heeft haar stinkende best gedaan. Niet alleen heeft het college, in een economisch moeilijke tijd, een sluitende begroting gemaakt, met daarin bezuinigingen en investeringen. Ook is het college aan de slag gegaan om de lasten voor de burger zo veel mogelijk te beperken."
Fleur Norbruis


"PvdA en Groenlinks de grote verliezers Begrotingsdebat"
"De PvdA en Groenlinks wethouders zijn de grote verliezers van het begrotingsdebat. De raad heeft hun begroting voor 2010 op een groot aantal punten aangepast. Ook moest financieel wethouder Bolten (Groenlinks) haar woonlastenstijging van 3% naar beneden toe bijstellen."
Jan Peter de Wit


"De winst van een lokale partij"
"De constructieve bijdrage van Stadsbelangen bij de behandeling van de programmabegroting is niet onopgemerkt gebleven. Sterker nog; het heeft tot echte resultaten geleid. Door alleen maar kritiek te uiten en geen bereidheid te hebben om samen te werken, bereik je uiteindelijk niets en feitelijk ook niets voor onze inwoners."
Aad Meuleman


"VVD stemt in met begroting 2010"
"... Wat dat laatste betreft is mijn fractie verheugd dat wij er met onze coalitiepartners in zijn geslaagd geld vrij te maken om de door het college voorgestelde woonlastenstijging te verlagen. Door de voorgenomen stijging van het OZB tarief te schrappen, daalt de woonlastenstijging van 3,01% naar 2,39%."
Lennart Harpe


"Gemeenteraad stelt begroting 2010 vast"
"Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdag 5 november de programmabegroting 2010 vastgesteld. Een begroting die door een gezamenlijk amendement van coalitie- en oppositiepartijen voor een beperking van de woonlastenstijging zorgt."
Gemeenteraad


ANNE KONING HEEFT GEEN TIJD
"Na 5 jaar Gasthuislaan autoluw tussen de �Poorten�"
"Al sinds 2004 pleit de Belangenvereniging Zuidpoort voor het terugdringen van het sluipverkeer op de Gasthuislaan. In oktober 2009 is eindelijk de laatste steen in een nieuw stukje leefbare binnenstad gelegd;tussen de Bastiaanspoort en de Pijnepoort."
bv Zuidpoort


"Samenwerkingsovereenkomst
Grotius College, ROC Mondriaan, SSPB en gemeente Delft"

"In Delft hebben onderwijsinstellingen aangegeven samen te willen werken op het gebied van het beroepsonderwijs. Vrijdag 6 november ondertekenen wethouder Rensen (o.a. jeugd en onderwijs) en wethouder Bolten (o.a. werk, inkomen en participatie), het Grotius College, ROC Mondriaan en SSPB (Opleidingsbedrijf STUBO) een ..."
gemeente Delft


"Lantaarnpalen Lokomotiefpad branden weer"
"Afgelopen week brandden de straatlantaarns in de vierhoek Lokomotiefpad, Laan van Vollering, Van Bleyswijckstraat en Ada van Hollandstraat 's nachts niet. De eerste keer dat ik langsfietste dacht ik aan een storing, maar het euvel bleek na een kleine week nog steeds niet verholpen."
Jeroen van Oort


"Antwoord SV: Ongebruikte bussluizen"
"De ongebruikte delen busbaan en de daarop geplaatste bussluizen hebben verkeerskundig hun functie verloren. De beeldkwaliteit van niet gebruikte delen van de openbare ruimte zal eerder verslechteren dan verbeteren. Herinrichting van deze delen busbaan biedt kansen om de ruimtelijke situatie aan te passen op het nieuw gewenste gebruik en de beeldkwaliteit te verbeteren."
Bas Verkerk en Hans Camps


"Stand van zaken landschappelijke inpassing Ikea"
"Vandaag ontvingen wij de antwoorden op onze schriftelijke vragen aan het college over de landschappelijke inpassing van Ikea. Uit de uitgebreide antwoorden blijkt dat de landschappelijke inpassing van Ikea nog niet is uitgevoerd omdat Ikea de afspraken niet wil nakomen."
Fleur Norbruis


"Daar geloof ik ook in"
"De afgelopen maand ben ik een aantal weken in Egypte geweest. Ik heb onder andere een bezoek gebracht aan de grootste Moskee in aanbouw van Hurghada. Ook zijn er twee kerken maar de katholieken zijn hier in de minderheid."
Bram Stoop


"FRACTIEDICHTER ROLF CLASON PUBLICEERT BUNDEL"
"Onze fractiedichter, Rolf Clason, heeft zijn eerste eigen dichtbundel gepubliceerd onder de titel 'GRENSGEVALLEN'."
Rolf Clason


delft http://www.spoorzonedelft.nl/Render/fietsparkeerplaats%20Berkhout%20klein_W420_H170_CRCenter.jpg "Extra fietsparkeerplekken in Coenderstraat"
"In de Coenderstraat op de parkeerplaats naast tankstation Berkman zijn nog eens ongeveer 400 extra fietsparkeerplaatsen gerealiseerd. Aan de voorzijde van het station in de fietskuil voor de Houttuinen en in het Laantje van Mater is het vanaf deze week niet meer mogelijk om fietsen te parkeren."
Spoorzone Delft

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| vrijdag 06-11-2009 00h00

delft spoorsingel_000_parkeervak_trottoir_2009_11_05_16_12_a.jpg Delft, Spoorsingel.
Het aangelegde parkeervak op het trottoir is niet naar tevredengheid van de gebruikers. De paal met het laad- en losbord staat gevaarlijk in de weg voor voetgangers.Quotes van de dag

"De begroting 2010-2013 is aangenomen door de raad.
Echt bezuinigd wordt er niet en de lasten voor de burger stijgen met 2,5%. De alternatieve-begroters CDA, Stadsbelangen Delft en CU hebben hiertoe bewust aan bijgedragen en de coalite is ze daar hartelijk dankbaar voor. Geweldig, deze Delftse oppositie, in crisistijd minimaal de nullijn en eerder nog verlaging van lasten!"
harrie fruyt van hertogWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft logo_3_sp_delft.jpg
"Programmabegroting:
geen bezuiniging op schuldhulpverlening, wel op brandweer en thuiszorg"

"De oproep van de SP om de bezuinigingen op de schuldhulpverlening ongedaan te maken is door de collegepartijen overgenomen. Ook de bezuiniging op het toezicht bij speeltuinen is teruggedraaid. Het is niet gelukt om iets te doen aan de verhoging van de eigen bijdrage voor de thuiszorg, of de bezuiniging op de brandweer. Daarnaast kwamen de collegepartijen niet met alternatieve bezuinigingen, maar wordt er meer geld uitgegeven dan we eigenlijk hebben."
fractie SP


delft logo_3_stip_delft.jpg
"Investeren in Schiehallen en een creatieve incubator"
"De gemeenteraad heeft vanavond met een grote meerderheid ingestemd met een vervroegde investering in Schie-oevers en het mogelijk maken van een creatieve incubator. Hiermee investeert Delft in 2010 in de creatieve kenniseconomie, precies de kern van de algemene beschouwingen van STIP vorige week."
Bas Bennebroek


"Het collegeadvies op de ingediende moties en amendementen"
"Overeenkomstig de afspraken uit het routeschema begrotingsbehandeling 2010 ontvangt u hierbij het collegeadvies op de ingediende moties en amendementen bij de belastingverordeningen en de programmabegroting 2010-2013."
Gemeente Delft


"PvdA EN COALITIE INVESTEREN 1,3 MILJOEN EXTRA"
"PvdA dient samen met zijn coalitiegenoten GroenLinks, VVD en STIP donderdag 5 november een amendement in, in de Delftse Gemeenteraad. Daarmee wordt bijna anderhalf miljoen euro in de gemeentebegroting gewijzigd."
fractie PvdA


"Gemeenteraad adviseert positief over herbenoeming"
"De gemeenteraad van Delft heeft donderdag 5 november in een besloten vergadering het besluit genomen om de minister van Binnenlandse Zaken positief te adviseren over de herbenoeming van burgemeester mr. drs. G.A.A. (Bas) Verkerk."
Gemeenteraad


"Werk in uitvoering"
"�Geachte ramptoeristen, we zijn bijna bij de Zuidwal in Delft. Wilt u zo dadelijk bij het overstappen van ons schip naar de rondvaartboten letten op het afstapje? U kunt erna plaats nemen op het stoeltje waarvan het nummer correspondeert met de laatste twee cijfers van uw vaarbiljet."
Delftblog - Sebastiaan


"Delft Kennisstad naar de top in nanotechnologie met nieuw laboratorium"
"Woensdag 4 november opende minister Plasterk van OCW het ultramoderne Van Leeuwenhoek Laboratorium. Het hightech-complex is een gezamenlijk initiatief van TNO en de TU Delft. Het is een cruciale faciliteit voor de nanotechnologie, een speerpunt in het Nederlandse innovatiebeleid."
Ronald Vuijk


"CDJA DWO organiseert een politieke borrel met Jan de Vries"
CDJA - Dominique Joskin

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| donderdag 05-11-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

delft markt_000_autosalon_elektrische_scooter_2009_05_16_14_04_b.jpg delft delft_bord_elektrische_voertuigen_toegestaan.jpg
"Gemeente verschoont gemeentelijk wagenpark"
"... Wethouder Merkx (Duurzaamheid): �Als gemeente heb je een voorbeeldrol, juist ook als het gaat om het milieuvriendelijker maken van mobiliteit in de stad. Milieuvriendelijk vervoer is belangrijk voor een betere luchtkwaliteit en leefbaarheid in Delft. Door over te stappen op elektrische scooters geven we als gemeente een goed voorbeeld van hoe het ook anders kan."
Gemeente Delft


"Toezichthouders op elektrische scooters met innovatieve Delftse technologie"
"De gemeentelijke toezichthouders (TOR) in Delft � de mensen die de stad schoon, heel en veilig houden � zijn al behoorlijk modern. Regelmatig zie je ze op Segways voorbij zoeven. En gisteren is besloten dat TOR nog meer innovatief vervoer krijgt: elektrische scooters met snellaadmogelijkheid."
Bas Bennebroek


STOELINGA BRENGT ZIJN BOEK UIT
delft martin_stoelinga_20091105_dp_boek.jpg
Martin Stoelinga leest zijn boek

"NOOIT SAAI, ALTIJD WAT ... "
"DELFT - 'Nooit saai, altijd wat'. Veel treffender hadden de biografen van Martin Stoelinga hun 'slachtoffer' niet kunnen typeren. Alphons de Wit, Rob van den Berg en Ruud Stift hebben een boek in de wereld geholpen waar echte Delftenaren veel plezier aan zullen beleven."
Delftse Post - Karl Flieger


"Schone leefomgeving niet betalen uit afvalstoffenheffing"
"... Het grofvuil dat op straat wordt gegooid komt ten laste van de afvalstoffenheffing. En de veegdienst komt ten laste van de algemene dienst. Hier klopt iets niet."
Jan Peter de Wit


"D66 doet poging poppodium Speakers te redden"
"Stichting programmering Speakers kampt met een acuut financieel tekort en heeft de gemeenteraad verzocht om een tegemoetkoming van 70.000 euro. D66 acht poppodium Speakers van groot belang voor het cultuuraanbod en de jongeren in de stad en dient daarom donderdagavond een voorstel in om Speakers van de ondergang te redden."
Lukas Vokurka


"Coalitiepartij VVD op glad ijs"
"Fractie niet bang voor breuk door discussie over woonlasten"
AD - Julia Broos

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| woensdag 04-11-2009 00h00

delft ruys_de_beerenbrouckstraat_000_2009_11_03_13_43_a.jpg Delft, Ruys de Beerenbrouckstraat.
Haast, dus heb je geen tijd om netjes achter de bus te wachten, zoals de anderen wel doen. Ook de vluchtheuvel maar links voorbij snellen.Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

"Leefbaar steunt VVD poging lastenverlaging"
"... Het college zal de indieners van de Alternatieve Begroting weer vele pluimen geven. Nu een coalitie meerderheid voor de Begroting is weggevallen, zal het college wel steun zoeken bij het CDA, CU/SGP en Stadsbelangen Delft."
Jan Peter de Wit


"Moskee en cultureel centrum geopend"
"De nieuwe Al-Ansaar moskee en het verenigingsgebouw van de Marokkaanse Sociale Culturele vereniging Delft aan de Vulcanusweg zijn zaterdag officieel geopend. De Marokkaanse gemeenschap in Delft mag trots zijn op een geheel zelf betaald multifunctioneel en milieubewust nieuw gebouw ..."
Ron Witsenboer


"Rondje stad"
"Vanochtend fietsten Ron en ik een rondje door de Bomenwijk en het Koepoortgebied. Twee smaak- en spraakmakende projecten in de stad."
Fleur Norbruis


"VNG stort bijverdiensten burgemeester Verkerk niet terug"
"... Nu staat de positie van ABP voorzitter Ed Nijpels (VVD) ter discussie omdat hij commissaris van de DSB bank is geweest. Ook hier dreigt ABP bestuurslid Verkerk weer negatief in beeld te komen. Verkerk heeft namelijk ingestemd met de komst van Nijpels. Bas Verkerk is zeker niet goed ingelicht door zijn zwager Frank de Grave."
Jan Peter de Wit


delft personen_bas_verkerk_burgemeester_sk_20090405.jpg
Burgemeester Bas Verkerk

"Fairtrade Award voor AH Martinus Nijhofflaan"
"Burgemeester Verkerk heeft dinsdag de jaarlijkse Fairtrade Award uitgereikt. Deze Award wordt toegekend aan de supermarkt met de meeste Fairtrade artikelen in het assortiment. Winnaar in 2009 is het Albert Heijn filiaal aan de Martinus Nijhofflaan."
Ron Witsenboer


"Dagfoto: Nieuwbouw Albert Heijn Martinus Nijhofflaan"
Jan Peter de Wit


GONDELGEZEIK GAAT GEWOON DOOR
"Onafhankelijk Delft staat voor democratie en transparant bestuur"
"... Natuurlijk bedoelen we de beruchte �Gondel-affaire�, die fractievoorzitter Martin Stoelinga nu al vijf jaar van zijn belangrijke werk in de gemeenteraad af houdt."
Martin Stoelinga

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 03-11-2009 00h00

Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

DELFTSE POST MET STUNT VAN HET JAAR
Luuk ga ik nog eens vragen naar de maat van zijn schoenen
delft personen_luuk_van_luijk_001_hoofdgriffier.jpg
Hoofd-griffier Luuk van Luijk

"Motie tramlijn 19"
"De Delftse Post zet het Onafhankelijk Delft logo op de fax en dient probleemloos een motie in voor het komende Begroting's debat op 5 november."
Delftse Post


"Delft krijgt in de toekomst de 1e Engelstalige publieksbalie van Nederland"
"... Delft heeft binnenkort alles in huis om hard te maken, dat onze dienstverlening in het Engels net zo goed is als in het Nederlands. De publieksbalie-website wordt, na een motie van STIP van vorig jaar, voor de relevante delen in het Engels vertaald. Alle medewerkers hebben Engels al als functie-eis gekregen voor solliciatie."
Job Veltman


"Politics Delft in English"
"Want Political Delft in the English brochure, click the menu bar on top of English"
Politics Delft English version


"Dagfoto: Metamorfose Poptahof flats"
"Eerste totaal gerenoveerde flat in de Poptahof is bijna klaar. Ziet eruit als nieuw. Maar het casco is blijven staan. Geslaagde metamorfose, kan je wel zeggen."
Jan Peter de Wit


delft martin_stoelinga_jolanda_gaal_dick_koning_pvv_delft.jpg
PVV Delft: Martin Stoelinga, Jolanda Gaal en Dick Koning

"Pechtold: Wilders is extreem-rechts"
"AMSTERDAM - Fractievoorzitter Alexander Pechtold (D66) roept het naar eigen zeggen al drie jaar: �Geert Wilders is een racist en extreem-rechts. Maar nu eindelijk is er een wetenschappelijke onderbouwing.� Pechtold omarmt de conclusie van drie wetenschappers die in een onderzoek over radicalisering Wilders als extreem-rechts kwalificeren."
de Volkskrant

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 02-11-2009 00h00

delft parallelweg_000_fietsparkeerplaats_2009_11_01_11_30_a.jpg Delft, Parallelweg.
Het terrein naast de oude van Gend & Loos loods is nu ingericht voor het parkeren van fietsen. Wel een stukje verder lopen, maar goed er is nog stallingsruimte genoeg.Delftse borrelpraat
Delftse BorrelpraatWat schrijven de Delftse raadsleden en anderen

LID VD WERF MAAKT EEN SLIPPERTJE
delft slibgevaar_001.jpg
"Van A naar Beter!"
"... Het weekend van 17 en 18 oktober jl. was een prima voorbeeld van hoe de stad kan dichtslippen. De bewoners van Tanthof-Oost stonden met hun auto een uur lang in de file om de wijk uit te komen. En alsof dat nog niet alles is, ontstaan er op diverse andere plaatsen in de stad verkeersopstoppingen."
Bianca van der Werf


delft houttuinen_000_gesloopt_2009_11_01_11_23_a.jpg
Delft, Houttuinen. Inmiddels is hier alles gesloopt.
Ook het Koetsiertje is niet meer - foto groot.

"Een rondje spoorzone"
"... Er zijn ook minder mooie verhalen. Over caf� �t Koetsiertje en over de periode dat in dat pand, nadat snackbar Ernie en Bert vertrokken was, allerlei vage horeca was gevestigd. Het was toen een plek, waar het niet de bedoeling was dat je er als willekeurige voorbijganger naar binnen ging. Op rare tijden kwamen er zwermen dure auto�s aan, die weer even snel vertrokken, als ze waren gekomen."
Aad van Tongeren


"De Gemeentelijke begroting?
Dat kan veel beter, vinden CDA, Stadsbelangen en CU/SGP"

"... Omdat de drie oppositiepartijen vooral willen besparen op het ambtelijk apparaat zijn ze ook bereid z�lf een duit in het zakje te doen. Ze stellen dan ook voor om de fractievergoedingen omlaag te brengen. �We vonden dat, als iedereen moet bezuinigen, dat we zelf dan ook met iets minder toe moeten kunnen�, aldus Junius."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


"Begroting 2010: VVD blijft voor beperkte stijging woonlasten"
"Als de gemeenteraad op donderdag 5 november wordt gevraagd in te stemmen met een te hoge woonlastenstijging, stemt de VVD tegen de begroting. VVD-fractievoorzitter Lennart Harpe deed die uitspraak gisteravond in de commissie Bestuur, Middelen en Economie."
Stadskrant Delft (pagina 5) - Rens van Elst


"Toezichthouders in speeltuinen mogen blijven, ook n� 2010"
"... Frank Wajer, de voorzitter van de Speeltuinvereniging Westerhonk, mocht tijdens de Commissievergadering als eerste inspreken. �Uit de discussie die na de inspraakronde volgde bleek dat een meerderheid van de Commissie voor het behoud van toezicht in speeltuinen was�, vertelt hij."
Delft op Zondag - Jesper Neleman


"Leefbaar Delft in Stadskrant �Afblijven van speeltuinen�"
"... Gemiddeld genomen stijgen de lokale lasten met 1,8 procent in 2010. Zelfs Den Haag is het gelukt om de lasten met 6 procent te laten dalen. Dat is een brug te ver voor dit PvdA college. Die verspillen miljoenen aan megalomane projecten als het Nieuwe Stadskantoor en tramlijn 19."
Jan Peter de Wit


delft vulcanisweg_000_moskee_2008_06_27_13h56_a.jpg
Delft. Marokkaanse Moskee aan de Vulcanisweg.

"toezichthouders speeltuinen blijven"
"... Tenslotte maakte de opening van de Marokkaanse moskee en sociaal cultureel centrum indruk op me. Wat een talent en gedrevenheid hebben de besturen. Als nu nog niet duidelijk is dat de Delftse Marokkanen hun hand uitsteken om mensen te verwelkomen, verder te helpen en te ontmoeten!"
Anne Koning


"Op bezoek bij DOEL"
"Op uitnodiging van Lex Rutgers bracht de fractie een bezoek aan Dagbesteding DWO aan de Ezelsveldlaan, om bijgepraat te worden over het programma DOEL. Dagbesteding DWO is een samenwerkingsverband van GGZ Delfland en Perspektief en biedt laagdrempelige dagactiviteiten aan cli�nten met psychiatrische problematiek."
Fleur Norbruis


"CdK Jan Franssen: 'U doet er goed aan u te beraden'"
"Bedankt Jan, voor deze wijze raad. Met honing vangt men meer vliegen dan met azijn"
Jan Peter de Wit


"CONCEPT-KANDIDATENLIJST BEKEND"
Rolf Clason

logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 01-11-2009 00h00

UITSLAG PEILING WEEK 44
delft peiling_stand_20091031_24h00_a.jpg

Bovenstaand de uitslag van de peiling week 44 "Op wie ga jij stemmen?".
De uitslag is niet representatief omdat de steekproef select plaatsvindt
bij de lezers van Politiek Delft.

De Stadspartijen behalen samen 53% van de totaal uitgebrachte stemmen deze week. Op verzoek van een lezer heb ik het stemmenverloop in een lijngrafiek weergegeven. Hij vertelde mij dat een lijnengrafiek duidelijker is dan een kolommengrafiek. Je commentaar kan je zo nodig mailen aan de redactie.
HFvH
Grafiek delft peiling_grafiek_2009_wk44.jpg