logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact |

Bron: Delft op Zondag 21-12-2008

Gondelaffaire

DELFT - Ik werd gewezen op een ingezonden brief door Reinoud Plate, de persoonlijk politiek medewerker van Martin Stoelinga, in de Delft op Zondag van op 14 december. De heer Plate is vlak voor de feestdagen weer bijzonder ernstig de weg kwijt.

Zo laat Plate weten dat er op 11 november 2008 in mijn naam een deurwaarder met Politieman voor de deur van zijn werkgever Martin Stoelinga zou zijn geweest. En dat ze een grote vrachtauto bij zich hadden om de meubels van Martin Stoelinga mee te nemen.

Deze gang van zaken kwam mij vreemd voor en ik heb het één en ander laten nagaan bij de betrokken deurwaarder. Hij heeft verklaard dat hij nooit met een Politieman of een vrachtwagen aan de deur is geweest. En al helemaal niet met als doel de meubels van de heer Stoelinga af te voeren.

Stoelinga zit met Kerst dus gelukkig niet op sinaasappelkistjes! Maar Plate komt dus namens zijn werkgever weer met uiterst spannende, doch aantoonbaar onjuiste griezelverhalen. Verhalen, die kennelijk vooral bedoeld zijn om sympathie op te wekken voor het ‘slachtoffer’ Stoelinga. Die, na het aan hem opgelegde publicatieverbod, niet alleen zelf door blijft gaan met zijn valse beschuldigingen, maar ook nog eens graag anderen via ingezonden brieven op zijn zinkende schip trekt.

Iedereen kan de verklaring van de deurwaarder zien op www.politiekdelft.nl/balje_reactie_20081211_executiegeding.html. De heer Stoelinga en de heer Plate zullen begrijpen dat ik ook deze brief van de persoonlijk politiek medewerker van de heer Stoelinga met mijn hartelijke dank daarvoor zal toevoegen aan het dossier voor de Rechtbank.

Ik denk dat de Rechtbank ook deze brief weer met interesse zal lezen. Want ook deze brief toont aan dat de ‘heren’ last hebben van een akelig soort waanvoorstellingen. En daar heb ik al drie-en-een-half jaar schade van. Wellicht dat zij onder de Kerstboom, zittend op het eigen meubilair, nog eens aan wat zelfreflectie kunnen doen?

Christiaan Baljé, Delft