logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 4 maart 2011 | 13:00 |
VAN DER VEEN WIL CDA LEIDEN

delft arie_van_der_veen_20100119_3.jpg
Delft, Arie van der Veen.

From: a.m.van der veen
Sent: Thursday, March 03, 2011 9:11 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: evaluatiemusketier

Na 2 maart 2011: Over Maxime, Elco en Liesbeth en de rest.
De statenverkiezingen van 2011 waren bij voorbaat al historisch. En ze beloofden voor het CDA weinig goeds.Vooral in Zuid-Holland. Sinds kort is mijn geboorteplaats Sud-West Fryslan het beeld van hoop. Maar ook daar ging het toen het nog Wunseradiel heette veel beter vooral in Arum. Woensdag 2 maart liet ik aan mij voorbijgaan in Delft, rijbewijs en paspoort kwijt. Een mooi excuus om geen CDA te kunnen stemmen. Het is niet best gesteld met het CDA. Verhagen, Bleker en Hillen hebben de C ingeruild voor hub eigen hobbies: carriere, conservatisme en cigaretten. Dat laatste is het ergste, het geheime commissariaat van Hillen ten behoeve van de cigaretten. Stiekem doen en het niet vertellen,. het lijkt Aantjes wel. Maar die trok tenminste nog terug als minister in 1977. En Liesbeth Spies kan het domweg niet !

Nee het was toch een grote ramp op 2 maart voor het CDA, behalve in mijn echte provincie Overijssel. Het enige leermoment in het CDA is een afstraffing door de kiezers. En dan alstublieft geen evaluatie maar gewoon het rapport-Frissen uitvoeren. Alleen even afrekenen bij de kassa op 4 maart 's ochtends en dan 's middags beginnen met een schone lei. Het volgende moet en gaat gebeuren.

1. Verhagen, Bleker en Hillen worden gelijk de priester Eli verwijderd uit de tempel. Zij hebben namelijk de partij vooral ten eigen bate gebruik. In de Bijbel heet dat ze aten uit de offertempel. En wie zijn departement Eli noemt, vraagt er om. Eli wordt Elin en niet Elim hoewel dat zou passen gelet op de gemiddelde leeftijd van de huidige bewindslieden. De drie genoemde heren mogen minister blijven, maar mogen zich niet meer extern profileren als politieke leiding. Marja van Bijsterveldt, onze koene sloper van de linkse heilige huisjes wordt aanvoeder van de CDA-bewindslieden aan de hand van Donner.
2.Elco Brinkman leed opnieuw een grote nederlaag tegemoet. 10 zetels verlies is in de Eerste Kamer is evenveel als de 20 in 1994. Het beste is dat hij ook deze keer de eer aan zichzelf houdt. Hij heeft het druk genoeg in de bouw. Hans Franken fractievz en Wopke Hoekstra secretaris. Leerling en leraar. En Elco is niet bekrachtigd door het congres.
3,Liesbeth Spies blijft tot 4 april wnd CDA-voorzitter maar stelt zich geen kandidaat als gedeputeerde. Veldhuyzen is, was en blijft beter
4.Het gehele DB treedt 4 maart af en doet ook geen voorstellen voor opvolgers, de nieuwe voorzitter mag meteen een team samenstellen en dat wordt benoemd op het congres in juni.
5.Sybrand Buma gaat eens nadenken of hij als typische secretaris wel geroepen is als voorzitter. Anders wordt Ormel het alsnog of Raymon Knops
6.Bas Verkerk vertrekt met steun van het CDA naar de Algemene Rekenkamer, beloning voor de genadige behandeling van het CDA door de VVD
7.De VVD treedt in Delft toe tot het college en krijgt de portefeuille van het CDA. Het CDA blijfgt in het college en krijgt de portefeuille van de PvdA. De PvdA verdwijnt na 100 jaar uit het college van Delft. Samen met Job oppositie voeren.
8.Ineke van der Wel verklaart bij de kennis van nu nooit Onderwatershof te hebben mopgen openen. En kondigt een onderzoek en schdevergoeding aan. Ook blaast zij de belachelijke metropool gedachte af.
9.Ruth Peetoom wordt CDA voorzitter, en als een echte profetes ze is dominee wordt de ze priester in het CDA. De biecht afnemen bij Verhagen en zijn roomse vriendjes, en een broederlijke vermaning aan Aantjes en mij. En vooral een oorvijg aan Ab Klink en Jack de Vries. Jack mag nog een keer het verhaal van David en Uria voorlezen aan zijn kinderen, terwijl Miranda en Henriette een bakkie doen..
10.Raymon Gradus biedt zelfstandig zijn ontslag aan als directeur van het WI en Ellen Nauta, wordt weer hoofd oprganisatie. Dat is echt iets anders dan directeur.

En zo kwam mijn profetie uit 2010 uit over het einde van JP. Wat was hij kwaad toen ik hem vergeleek met Nabukadnezar, de reus op leemen voeten. En Verhagen gelijk Darius. Het CDA koerst naar een zetelaantal als mininum (helaas toen had de kamer 100 zetels en straks ook weer). De heren hebben nog steeds niet door dat ze in de bodem van de echoput zitten. Zelfbevestiging. Wel goed van Maxime om zijn wintersportvakantie te halveren, niet een hele week maar een paar daagjes !

We gaan als CDA werken aan het herstel terug naar 35 zetels. We kiezen eind 2011, begin 2012 een nieuwe politiek leider en deze man of vrouw wordt het gezicht en lijsttrekker. Aangezien ik vrijspraak verwacht van mijn rechtszaakjes in mei, ben ik van plan mee te gaan doen aan die verkiezingen. Vanuit Overijssel en Delft stel ik mij kandidaat als leider van het CDA ! Maar niet te snel.

Eli verdween uit de Tempel, Samuel de profeet volgende hem op. En in het CDA gaan we door met Ruth of Ton Roerig, en niet met Sjaak van der Tak en zeker niet met Jan de Visser, de alleenganger uit Maassluis. Het CDA zoekt het CDA 3.0 en geen CDA 2.0. Zijn schoonouders waren het met me eens En Martijn moet vooral vroom blijven.

AMvanderVeen
3 maart 2011

Eerder verschenen columns van Arie van der Veen
Verzameld werk Arie van der Veen