logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zaterdag | 26 februari 2011 | 10:45 |
delft mene_mene_tekel_upharsin.jpg

----- Original Message -----
From: a.m.van der veen
To: prodeo@ziggo.nl
Cc: ...
Sent: Saturday, February 26, 2011 6:39 AM
Subject: makelaarsmusketier

Het Glazen Huis, over Bassie en Adriaan en de rest.....

In Delft zijn vele glazen huizen, en die heten pastorieen. Zo groeide ik zelf ook op in een glazen huis. In Arum, Zwijndrecht, Rotterdam en krimpen aan den IJssel ! In Delft is het niet best gsteld met de glazen huizen, achterstallig onderhoud, want de beheerders zijn drukker met de Nieuwe Kerk dan met de huizen van de herders. Maar goed dat is het probleem van vriend Valkenburg.
In Delft wordt ten onrechte geprobeerd een Glazen huis te krijgen (#FM) en een Glazen tempel te bouwen (HNK). En beiden zijn fout. Jammer dat de reformatorsche tempelwachters Joelle en Rob dat nog niet inzien of het niet durven te zeggen. Zuster Gooijer-Medema, we besturen de stad niet met een poll, we zijn geen D66 ! En Rob, de samenleving is niet maakbaar, meetbaar en monitorbaar. Beter de Cathechismus lezen van zondag 1 tot EN MET zondag 52 ! Nee de slechts bestuurde stad van Nederland is weer lekker bezig. Hoofdrol ook dit weer voor het adspirant-rekenwonder Bas V. In een groenlicht assesment voor de Alg Rekenkamer zou hij zakken op alle fronten: houding badinerd en afstotend: gebrek aan kennis(economie) en inhoud en vooral onvoldoende wetskennis. Karakterologisch een vluchter, vlijt:onvoldoende en gedrag: stuitend ! En toch over naar de AR omdat we van hem afmoeten... Samen met Heuli,Heuli presidium spelen en de Wit en Stoelinga pesten. Maar Jeroen van Oort en ik slaan terug. En we steunen gewoon de mensen van goede wil.... En al zijn Bassie Verkerk en Adriaan Meuleman nog zo snel, de Hoge Raad achterhaalt hen wel !

Nee het was weer niet best deze week. Afronding van de Gondelaffaire, de luiken dicht in het Glazen Huis ! Wat een schande !

Gelukkig komt het glazen huis niet naar Delft, want Leen den Breejen wil geen lawaai naast de Kerk op kerstnachtdienst ! De Heiland wordt ontvangen in een stal en niet ontmoet in een Glazen Huis. Dit leuke project past veel beter op de Brink in Deventer, dan in arme ratten gemeente als Leiden of Delft. En hoezo op de kaart ? Delft is toch onbereikbaar. ik hoor Giel Beelen al Spoorzone roepen, dat is nog eens een serious request !
Nee, de raad van Delft is niet meer dan een stelletje napraters, commissieneukers en heulemannetjes ! Elkaar de maat nemen via de code, weglopen bij voorzitten. Allemaal in strijd met de wet. laten we er over ophouden. het mene mene tekel ufasai klinkt. Gewogen en vooral te licht bevonden: Bassie en Adriaan, Rob Joelle, Ernst Bobbie en de rest. behalve Jeroen van Oort, mijn nieuwe CDA compaan. Saevis tranquillus in undis. rustig te midden van vooral de woelige Roomse baren !

Geen glazen huis, geen geld, geen verkeer geen ruimte ! Geen stadskantoor, geen geld. En vooral geen stemmen ! Woensdag is het weer gehaktdag en terecht ! Gewogen en te licht bevonden. Vanwege Jeroen van Oort stem ik weer CDA, hoewel de Wit en Stoelinga mijn sympathie hebben. Het wordt tijd voor schoon schip. Bas Verkerk in een glazen kooi op de Beestenmarkt, met duidelijke aanwijzing, niet voederen, kan bijten. En straks een echte burgemeester als waarnemer: uit zijn As(je) verrezen. En dan zo snel mogelijk de ommelanden annexeren. Ophouden met zeuren over de metropool. De Zuidas van de Randstad organiseren maar 010 nooit samen met 070. Alleen met Ado.

Na 2 maart wordt alles beter, de meesten hebben hun eigen glazen ingegooid. En het hek van dominee Liefting dient geverfd te worden. Dat is rentmeesterschap, en dat is iets anders dan onzin projecten om je zelf op de kaart te zetten. Geef mij maar het Westlands mannenkoor, met de Glazen Stad ! Kan Sjaak van der Tak mooi kaartjes verkopen. Die wordt toch geen CDA=voorzitter. Zelfs niet met Halal kroketten in de kantine van zijn glazen huis.

AMvandeVeen

Eerder verschenen columns van Arie van der Veen
Verzameld werk Arie van der Veen