logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 11 februari 2011 | 00:00 |
CDA'ER STRAKS VOOR DE RECHTER

delft arie_van_der_veen_20100206_1147_a.jpg
Arie van der V.

From: a.m.van der veen
To: prodeo@ziggo.nl
Sent: Thursday, February 10, 2011 10:20 AM
Subject: justitiemusketier

Over drempelwachters, priesters en profeten....

Deze dagen verscheen een groot artikel in De Telegraaf over mijzelf. Door een Delfts raadslid werd ik getypeerd als 'een hoogbegaafd politicus met een visie'. En voor de typering ben ik hem dankbaar. Hopelijk verbreidt dit goed gerucht zich straks ook te Rijswijk en vooral bij mijn politieke vrienden Verkerk en Van der Wel. De zaak zit als volgt.

Rijswijk

Sinds anderhalf jaar ben ik betrokken bij het Woonzorgcomplex Onderwatershof te Rijswijk, waar mijn moeder woont en vele kennissen van haar. Nadat burgemeester van der Wel de tent daar opende brak letterlijk de pleuris uit. Legionalla-bedreiging en permanente overlast. Maar noch de woningcorporatie, noch de gemeente Rijswijk deed wat. Gelukkig greep de GGD in.... en kreeg elke bejaarde een anti-legionella douchekop. Inmiddels lopen er rechtszaken tegen Rijswijk Wonen, die opgaan lopen tot 1 miljoen euro schadevergoeding en huurcompensatie. De door mij opgerichte stichting communicatie Onderwatershof verricht daar goed werk. En zoals ik altijd zeg: al opent Ineke van der Wel nog zo snel, het recht achterhaald haar wel.

Met het oog op de toekomst van Delft pleit ik al anderhalf jaar voor de opheffing van Rijswijk en annexatie door Delft, met steun van de regering (Donner). Alle grond en inwoners van Rijswijk onder de a4 naar Delft.... en een buffer tegen den Haag. Van Aartsen, mijn achterneef en burgemeester van Den Haag heeft dat goed door. Gelukkig kreeg ik in Rijswijk, na voorbeeld van Delft een verbod om in het gemeentehuis te komen. Ik zou de burgemeester stalken. En dat doe ik ook, maar het is geen stalken het is informeren. Alle musketiers die ik schrijf stuur ik cc aan de mensen die daar in behandeld worden. En de voormalige secretaresse van Van der Wel, mevrouw Hagedoorn, werd gedwongen door van der Wel aangifte tegen mij te doen. Nu wil het feit dat ik haar wel eens ontmoette tijden de cathechismusdiensten olv. van de jeugdige dominee van Eeken in de CGK in Delft. Zij vroeg mij in vertrouwen of zij wellicht mijn secretaresse mocht worden. Ik vond dat een goed idee, een serieuze belijdend christen, die niet twittert, sms-t en zelf haar brood meeneemt. Helaas is zij inmiddels weg uit Rijswijk. Ik denk dat ze nu toegewijd scriba in de CGK is.

Aantjes

De advocaat van Rijswijk Wonen is mr. K. Aantjes, zoon van oud AR-leider Wim Aantjes. Zoals iedereen weet is Wim Aantjes, lid geweest van de germaanse SS. Een soort jeugdzonde, maar het ergste was dat hij er altijd over heeft gezwegen. En ondertussen wel Wilders aanvallen.... Tot dat het uitkomt. Zijn Klaas, die verder geen contact meer onderhoudt met zijn vader is een advocaat van beton en zo felixibel als een deur. Ondanks het feit dat hij vele gedupeerden kent in Onderwatershof heeft hij altijd geweigerd te onderhandelen tot een schikking. Ik heb hem vele malen benaderd hieromtrent, en zelfs mijn beeldspraak 'Ik ben van de Waffen-SS en jij van de germaanse SS' beide niet waar, kon hem niet vermurwen.
Gelukkig verklaarde mijn advocaat Smeets, van kantoor Spong dat ik nooit lid van de Waffen SS kon zijn, dat het beeldspraak was. Ik hield het op een broederlijke vermaning aan Aantjes, en met de kennis van nu zou ik zeggen: een beetje dom. Ik heb zelfs excuses aan Aantjes aangeboden, maar broeder Klaas heeft zijn hart verhard, ook vanwege tragische persoonlijke omstandigheden. Maar het feit blijft dat de bejaarden in Rijswijk recht op schade vergoeding hebben. En uiteindelijk zal de rechter hierover beslissen.

De politie Haaglanden loopt soms bij mij in de buurt, en deelt dan bekeuringen uit als opleider. Iedereen weet in Delft dat de parkeerwachters bekeuringen uitdelen en niet de politie. Gelukkig werd de bekeuring en mijn arrestatie teruggedraaid. Foutje bedankt. En overigens politie-agenten in Delft zijn in opleiding en hebben MAVO-opleiding (VMBO-theoretisch) en dragen in de winter een muts. Mijn feitelijke verbalingen uitingen zijn dan ook correct.
En als je belaagd wordt door 5 agenten en dan zegt: he hallo blijf van me af, en je vindt handboeien niet fijn, dan gaan ze klagen over een gekweste duim..... Waar zijn de stoere smerissen gebleven ?

Piesters en Profeten.

Mij worden nog al eens profetische gaven toebedacht. Dat is niet terecht ik ben gewoon een analytische persoon met politieke ervaring. Voor het CDA schreef ik het CDA-appel 3.0. En gelukkig voor velen kan ik mij daarbij door de rechtszaak,. nu geen kandidaat stellen voor het voorzitterschap van het CDA landelijk, ondanks vele honderden steunbetuigingen. Ik blijf voorlopig even profeet en voorspel een grote nederlaag voor het CDA in maart. En daarna de wederopstanding. Woensdagavond hield ik een toespraak voor het CDA in de bollenstreek en ik legde Henk Bleker uit dat hij de weg kwijt is. Wie noemt nu zijn departement Economie, Landbouw en Innovatie... in een afkorting ELI ? Niet alleen de bondsjongens maar velen weten dat de priester ELI door de Heere zelf uit de tempel werd verwijderd wegens diefstal van het offergeld uit de tempel door zijn zoons. Heet dat tegenwoordig niet misbruik van subsidie. Ik stelde voor ELIN of ELIM.... en voor Elim is belangrijk want daar komt de profeet Samuel vandaan. Henk Bleker begeep het. En hij realiseerde dat niet allen ELI, maar het hele CDA van God los is. En wie zich afwendt van de Allerhoogste verdient niet meer dan 15 zetels. Maar gelukkig is de redding nabij... de ommekeer in het CDA. terug naar de wortels. En voorlopig blijf ik maar profeet...maar straks komt er een priester als CDA-voorzitter, en die gelet op de tijdgeest een vrouwelijke dominee is.

Wat een voorrecht om hoogbegaafd politicus met een visie genoemd te worden. Echt iets anders dan een bestuurlijke autist. Ik ben blij dat ik mijn gaven in mag zetten voor de samenleving, in Delft en in Rijswijk. En om een van mijn voorbeelden Abraham Kuyper te citeren. mijn doel is dorpsdespoten te onttronen. Voorlopig nog in Rijswijk, van der Wel en in Delft, Verkerk. Maar na 4 april ook in het landelijke CDA. In de politiek is de Bijbel niet alleen de beste inspiratiebron, maar vooral een gids ! Jammer dat boek zo weinig wordt gelezen in het CDA en daarbuiten..... Anders heette het departement geen Eli. En ach zo'n rechtszaak. Ik denk meestal: "Zal ook wel wegen vinden waarlangs Uw voet mag gaan" Zeker in de Oude en Nieuwe Kerk en ook in het kerkje aan de Oude Lange Dijk.

AM van der Veen
10 februari 2011

Eerder verschenen columns van Arie van der Veen
Verzameld werk Arie van der Veen