logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


donderdag | 3 februari 2011 | 13:45 |
PROTESTADVIES STEM LIJST 9 STOELINGA
Een stem op Martin Stoelinga laat zien dat je tegen het HNK, Het Nieuwe stadsKantoor bent. hfvh

delft plp_poster_martin_stoelinga_jan_peter de wit.jpg

From: a.m.van der veen
Sent: Thursday, February 03, 2011 9:07 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Cc: bert@wia.nl
Subject: campagnemusketier week 1

Hoi, er komen verkiezingen aan. Nu snel nog even boeken per volmacht.

De komende vier weken staan in het teken van de campagne voor de statenverkiezingen. Deze verkiezingen zijn lokaal, provinciaal en nationaal van belang. In die zin een hartelijke oproep om te gaan stemmen, ook in Delft.
Het doet er echt toe, wat U ook vindt. Tegen die achtergrond schrijf ik de komende weken enkele bijdragen met het oog op de campagne. De borden worden langzamerhand weer volgeplakt. En een van de grootste zorgen is nog wel, hoe men stemmen moet tijdens de voorjaarsvakantie. Maar dat is een luxe probleeem. Martin Stoelinga e.a. komen graag langs de deuren voor een volmacht.

In de Delft gaan de verkiezingen niet over het landinrichtingsplan 2050, of de provinciale cultuurnota 2021 e.d. Dat zijn typisch thema's voor het Provinciehuis. En dat is wat anders dan provinciale politiek. Men zou zich zelfs af kunnen vragen of er gelet op de beperkte taken van de provincie nog wel rechtstreekse verkiezingen nodig zijn. Kunnen de raadsleden niet getrapt de staten kiezen ? Voordeel nu is wel dat gewijzigde politieke voorkeuren ook een rol spelen. Zo zullen ten opzichte van de raadsverkiezingen PvdA en D66 in Delft moeten vrezen. Gr-Links betaalt de Koefnoem rekening en het CDA zit muisstil in een hoekje te wachten wie de koek krijgt en wie de gart. De VVD is de lachende derde, en natuurlijk het opeens weer vereende koppel, Billy Stoelinga en Kid de Wit. Toen ik hun poster zag dacht ik, Stoelinga is steeds meer een soort Wilders, altijd met een bodygard (de Wit) maar dat terzijde.

De verkiezingen in Delft zijn een antithese: Voor of tegen het college, Voor of tegen de Spoorzone en Voor of tegen het Stadskantoor en vooral ook voor of tegen Bas. Of te wel voor de Rekenkamer en tegen Bas V.
Het wordt steeds duidelijker dat Delft bestuurlijk een stuurloos schip is met incompetente bestuurders. Voorop onze rekenmeester Bas. Hoe haal je het in je hoofd te sollicteren, nadat je gevraagd bent. Zo hoort dat naar een publieke functie - de Rekenkamer- en dan niet eens als burgemeester van Delft op de eerste plaats te komen. En dan vervolgens veel te laat in een persconferentie er om heen te draaien. Op het laatst te verschijnen in het presidium... en vooral je feitelijke werkgever. de raad te bruskeren. En dan te denken dat je in de Rekenkamer welkom bent, en nog erger na afloop van de stemming en benoeming in Delft weer welkom bent ? Gelukkig staat het slechts op drie. Alle kansen op succes of afgang.
Voor mij is Bas V. een absloute reden om in Delft geen VVD te stemmen. Balje, uit het zelfde brallershout gesneden is gelukkig weer onder dak. Die kan mooi gaan sparen voor afbetaling van de vordering van Martin. Inmiddels ben ik mijn hogere bestuurlijke kringen op zoek gegaan naar een waarnemend burgemeester na het vertrek van Bas. Mijn vorige kandiaat is nu minister, deze heeft vooral bestuurskracht en inzicht. En dat heeft Delft nodig. LAten we er alles aandoen dat Bas wordt weggepromoveerd naar de anonimiteit van de Rekenkamer.

De verkiezingen gaan tegen het Stadskantoor.... tegen PvdA, D66 en Gr. Links. Onze links-liberale potverteerders en regenten. Gelukkig heeft Gr. Links zichzelf al als pacifsten in de voet gschoten. Rick Grashoff is nog niet binnen of de club duikelt naar beneden. In Delft hopelijk nog meer in maart, een mooie gelegenheid om Rick indirect nog eens af te rekenen op de Zuidpoort en Spoorzone en de DDR-cultuur van bestuurlijk Delft. D66 is de partij van de maatschappelijk onmacht. Een partij zo volatibel als de beurskoersen. Ik kan mij niet voorstellen dat deze club in Delft weer de grootste wordt, of Vurkova moet huis aan huis via de OZB-aanslag alsnog korting geven. Tja en de PvdA, de beweging van Job. Ik denk dat ze alleen in de Buytenwege nog scoren, want daar komen de 100- jarigen van beweging bij elkaar. Zij die Troelstra en Domela nog gekend hebben...

Nee het wordt spannend in Delft. En bij gebrek aan politieke onderwerpen geef ik er een paar. Euser en zijn geuzen kunnen ze zo overnemen:

1. Het stadskantoor van Delft komt in het nieuw te bouwen gemeentehuis van Schipluiden. De beleidsambtenaren bij elkaar, de dienstverlening gespreid over de stad. En vooral veel internet-dienstverlening. We zijn toch zo innovatief en willen hoovaardig historie createn. Nou dan, anticperen op de herindeling en straks intrekken in het statussymbool van Schipluiden. Den Hoorn wordt bediend vanuit Torenhove en Maasland gaat buurten bij Maassluis.

2. De samenwerken met de buren, en voorlopig nog geen fusie heet Hof van Delfland. Arnoud Rodenburg van Midden-Delflanmd is het al aan het promoten, zelfs in Rotterdam en nog erger Schiedam.

3. Vandaag al starten met het project 200 jaar Delft Koningsstad in 2013 ! Voorbereiden, volksfeesten en onderhoud en renovatie van de stad en de kerken op kosten van de rijksoverheid

4. Afkoop of dichtschroeien van de tekorten van de Spoorzone

5. Benoeming van Bas Verkerk levenslang in de Rekenkamer, met het recht zich alleen nog ondergronds (via de spoortunnel) te vertonen in Delft

6. Afbaak van alle linkse hobbies: Rugzakjes, Werkplein, Centum Jeugd en Gezin... het kabinet gaat ons reeds voor !

7 En verhoging van de maximumsnelheid op de Westlandse Weg en en Provinciale Weg en de a-13 tot 130m km ! We staan toch altijd vast. Scheelt bekeuringen.....

Welnu, zo maar 7 punten die de Delftenaar in beweging brengen. En op wie moeten ze stemmen ? Zelf weten, maar in Delft nu even niet VVD, PvdA, Gr L en D66......

Het wordt spannend 2 maart, Jammer dat de meeste mensen vergaten te stemmen in verband met de vakantie.

AMvdVeen
februari 2011

Eerder verschenen columns van Arie van der Veen
Verzameld werk Arie van der Veen