logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 01-03-2010 14h45


----- Original Message -----
From: a.m.van der veen
To: a.m.van der veen ; prodeo@ziggo.nl
Cc: ruisch@tiscali.nl ; ameul@ziggo.nl ; jkmedema@dds.nl ; sbolten@delft.nl ; lieke@tomaatnet.nl ; aad van tongeren
Sent: Monday, March 01, 2010 7:06 AM
Subject: Re: Formatiepersbericht 1

aanvullend bericht.
de coalitie zal geen voorstel doen aan de raad inzake het verstrekken van wachtgeld aan vertrekkende bestuurders. Conform de nieuw regelingen krijgen zij allen een solliciatieplicht en zullen via het Werkplein worden bemiddeld. Ambtenaren worden in de organisatie herplaatst.----- Original Message -----
From: a.m.van der veen
To: prodeo@ziggo.nl
Cc: ruisch@tiscali.nl ; ameul@ziggo.nl ; jkmedema@dds.nl ; sbolten@delft.nl ; lieke@tomaatnet.nl ; aad van tongeren
Sent: Monday, March 01, 2010 7:00 AM
Subject: Formatiepersbericht 1

Formateur van der Veen heeft dit weekend de orienterende gesprekken gevoerd met de beoogde coalitiepartners en een voorlopige selectie van partijen gemaakt waarmee de formatie wordt gestart, ook is er een eerste sondering geweest van wethouderskandidaten. Doel is om te komen tot een stabiele meerderheidscoalitie die zowel qua programma als personen boeit, bindt en bouwt.

Van der Veen zal woensdagavond direct na de uitslag de coalitie bekend maken vanuit het gemeentehuis in Rijswijk. Ook met het oog op de mogelijk herindeling met Rijswijk e.o.

De vookeurscoalitie bestaat uit CDA-CU. Stadsbelangen, Onafhankelijk Delft, Groe.n Links en SP/ (Eerste reserve is D66).

De coalitie koerst er het nieuw college op 28 maart te installeren. De consultatieronmdes met alle fracties beginnen op vrijdag 5 maart. Maandag 8 maart beginnen de onderhandelingen. De meerderheidcoalitie zal direct na de verkiezingen en de installatie van de raad opnieuw aan de raad een advies inzake de herbenoeming van de heer B. Verkerk. Ook zal onder leiding van de fungerende wethouder direct met de top van het gemeentelijke apparaat gesproken worden over de aankomende reorganisatie en zo snel mogelijk maatregelen genomen worden. Een extern bureau zal de top doorlichten na april en financiele scenario s doorrekenen zodat er aan het begin van collegeperiode zo veel mogelijk duidelijk is over de startsituatie.

De meerderheidspartijen beleggen in maart 4 hoorzittingen met groepen uit de samenleving, ondernemers, binnenstadsbewoners, kerken, buurtbewoners.

Het formatieteam