logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 15-02-2010 02h00
----- Original Message -----
From: a.m.van der veen
To: jkmedema@dds.nl ; aad.van.tongeren@planet.nl ; ruisch@tiscali.nl ; ameul@ziggo.nl ; sbolten@delft.nl ; lieke@tomaatnet.nl
Cc: ernst.gross@minvrom.nl ; L.Harpe
Sent: Monday, February 15, 2010 1:11 AM
Subject: inrformatie fase 1

Beste mensen, ik ben inmiddels begonnen met fase 1 vgan de formatie, de veldverkerning. Belangrijk punt is de blokkade van de PvdA tegen de herindeling en de Gondelaffaire tegen de VVD. 16 maart is de uitspraak van het hof. Inmiddels heb ik via mijn netwerk directe contacten in het Hof en bij de Hoge Raad.

Ik schat in dat we met de partij CDA-CU, GR-L, OD en SB snel zaken kunnen doen. Ik ben dan ook van plan gelijk na 3 maart een korte ronde te doen al;s informatie en gelijk op 4 maart de voorkeurcoalitie bekend te maken. De onderhandelt over het basisprogramma en vervolgens wachten we op de Gondeluitspraak. Intussen moet de PvdA zich beraden, afhankelijk van de verkiezingsuitslag of ze uberhaupt wel mee wil doen.

Graag wil ik op 4 maart uiterlijk weten wie uw weth kandidaat is of zijn. van het CDA ken ik ze inmiddels en ook van SB en OD. gr L. wacht op Grashof na 3 maart in Rotterdam, en terecht. Met het oog op de herindeling kijken we ook naar kandidaten. zoals het CDA heeft gedaan buiten Delft, namelijk Rijswijkk en Den Hoorn e.o.

Er komt een klein formatieteam voor ambtelijke ondersteuning. Ik ga berenschot vragen te helpen bij de actualisering van de stadsvisie.

De weth kandidatenm trekken zich na 4 maart terug in Lettele voor teambuilding en portefeuilleverdeling. Het totaalpakket wordt rond 20 maart gespresenteerd aan de fracties en begin april aan de raad.

Ik overleg met de VVD over het vertrek van Verkerk en de waarneming van Leers is al rond. Ik schat in dat verkerk uiterlijk 1 mei weg is en Leers 1 juni of juli start. Er zal overleg zijn met BZK en HM de Koningin ivm de grafkelder.

Deze week staat nog in het teken van de verkiezingen, ik verwacht dat de rompcoalitie rond 25 februari gereed is in concept. het is dan aan pp deze te presenteren voor de verkeizingen.

Het CDA krijgt tot 16 maart a.s gelegenheid het intergeitsonderz te verrichten, anders worden de onderhandelingen daarna afgerond met de CU.

gr vdveen