logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 14-02-2010 02h00

WIE IS ARIE VAN DER VEEN

Van der Veen woont sinds mei 2009 in Delft, is jurist, bestuurskundige, komt uit een familie van advocaten, notarissen, architecten, hoogleraren en zendelingen Hij is gehuwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Delft en in Lettele, buitenwijk van Deventer Hij was fractievoorzitter van het CDA in Deventer, adviseerde in campagnes van Lubbers en Brinkman, Marja van Bijsterveldt en Jan Waaijer

Zijn vader was gereformeerd predikant, laatstelijk in Rijswijk (ZH), en CDA-raadslid. Zijn moeder was predikant en lid het Centraal Comite van de Wereldraad van kerken, officier Oranje Nassau.

Hij werkte bij verschillende adviesbureaus (AEF, Rijnconsult en HEC) en bij het landelijke CDA, de bestuurdersvereniging en het Wetenschappelijk Instituut.

Hij is belijdend lid van de gereformeerde kerk (PKN) en in Delft ook gastlid van de Ursulaparochie en de Mattheus wijkgemeente.

Hij schreef regelmatig in Bestuursforum en was lid en schrijver van verschillende Wetenschappelijke en Bestuurlijke publicaties. oa over bestuurlijke herindeling en de gekzoen burgemeester. Hij was lid van de commissie-Deetman. Volgde met Gert Leers in 1986 de eerste CDA kaderschool. Hij is deelnemer aan het European Ideas Network, de denktank rond de EVP in Brussel. Hij heeft drie maal het landelijke CDA Modelgemeenteprogramma mee geschreven, in 1993, in 2005 en 2009.

Hij deed eindexamen op het Marnix Gymnasium in Rotterdam, studeerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij was docent aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) te Den Helder. (LTZSD2OC KMR)

Hij was o.a. jarenlang lid van het bestuur van de Calvinistische later Christen Juristenvereniging met dr. J.P. Balkenende.

Hij is thans directeur van Adviesbureau de Vijfhoek te Delft en de stichting Communicatie Onderwatershof te Rijswijk.

Op 4 maart zal hij worden aagewezen als informateur van het stadsbestuur van Delft

Delft 11 februari 2010

AM van der VeenArie en zijn auto
delft westvest_000_arie_van_der_veen_renault_avantime_3_0_22jjjp_20020423_2010_02_06_11_47_a.jpg
Het melkmeisje kijkt mee op de achtergrond.
We zien een Renault Avantime 3.0 benzine april 2002.
Avantime is een bijzondere auto net zoals Arie bijzonder is.   
    DELFT MARKT
   
   delft markt_000_arie_van_der_veen_20100214.jpg
Arie van der Veen