logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 08-02-2010 02h00

Weekdagboek 8 februari 2010.
Ranking the dogs.


Ranking the dogs

Ik ben altijd geinteresseerd geweest in marketing. Vooral in de productlifecycle. Je hebt stars, zoals Bianca en Jolanda. Maar je hebt ook dogs, aan het einde van het latijn. Bijvoorbeeld na 12 jaar premier of burgemeesterschap (sommigen eerder). en je hebt cashcows.In de politiek kom je ze allemaal tegen. Joop den Uyl was een cashcow, en Lubbers ook jarenlang succesvol partijleider met veel zetels. Een star zoals Camiel kan zo verbleken, dankzij de ANWB. Maar wat is nu een dog ?

Er zijn er een paar, of zou ik ze moeten noemen een vallende ster ? Mensen die voordat ze opkomen zichzelf al weer hebben neergeschoten ? Of gewoon niet opstijgen bij gebrek aan verbeeldingskracht. In die laatste categorie plaats ik Ernst Damen. Veel belovend solist en lijsttrekker van de PvdA. Hij kan niet spreken in het openbaar. Is niet omgevingssensitief en is onbekend. Dus wat doet hij. Hij roept hard in de raad, hij bedenkt nutteloze links e projecten als Iconen Dellf en een stadsbouwmeeester. Allemaal ter meerdere glorie van de PvdA en op onze kosten. Nee, Ernst dat wordt nooit wat. Het nieuwe collrge laat de functie stadsbouwmeester in tact, maar laat de bevolking stemmen en loten wat er afgebroken moet worden. Genomineerd zijn de Zuidpoort, de Dertienhuizen en alle nieuwbouw na 1980 ! Allenaal producten van het achterhaalde socialistische en Grashofiaanse gelijkheids en maakbaarheidsdenken. En daar wordt 3 maart mee afgerekend. Jammer voor Ernst. Wellicht rest hem een doggybag.

Echte dogs, sommigen zeggen loosers zijn de burgemeesters Verkerk en Van der Wel. Ze hangen als door de Kroon benoemde burgemeester in de touwen van een onwillige raad. Verkerk vlucht in nevenfuncties en Van der Wel in niets doen en postmoderniteit. Ongeloofllijk dat Verkerk nu opeens naar voren vlucht en pleit voor Groot Delft. Hij zal de musketiers wel gelezen hebben. Maar na herindeling volgt opnieuw herbenoeming en dan is hij er niet meer bij. Het wachtgeld, als dat dan nog bestaat is dan voor het Rijk. Rijswijk zal van der Wel zelf moeten afkopen. Want met de kennis van heden, had ze bepaalde gebouwen nooit behoren te openen. En dat ruimt mooi op. Want dan kunnen we in groot Delfland straks kiezen tussen± Marja van Bijsterveldt (CDA-Schipluiden). Andries Heidema (CU, Deventer en Zoetermeer) of Antoine Scholten (VVD, Zwijndrecht en Deventer). Ik heb voorshands geen voorkeur. Laat het volk maar de mayors ranken.

In het CDA Delft bevinden zich ook stars en dogs en helaas weinig cashcows. Jeroen van Oort heeft zich zelf al neergeschoten met een ondeugdelijk programma, permanent achter de rug van Milene om wijsheden debiteren en vooral anderen die hen de baas zijn dwarszitten. In marketing termen is hij ongeleid projectiel, dat het beste vanuit Tanthof gelanceerd kan worden naar Schiedam. Op de lijst van voorkeuren zal hij worden ingehaald door Aad, Rob en vooral door stem Fris kies David van Dis. Een brave en veelbelovende knaap met een SGP achtergond. Wie kent broeder van Dis niet. Hij heeft een mooie weblog en probeert het onverkoopbare product Van Oort samen te slijten met Milene mijn star. Een hele klus en dat zonder 25% korting.

Milene is een ander verhaal, Zij is schattig en typisch een zusje van haar grote broer. En zij is natuurlijk altijd de BOB. Ze woont in Tanthof achter de Berlijnse muur en dankzij de ladders van Van Buuren verhuizers ziet ze af en toe goed en kwaad in Delft. Ze is zch nog aan het ontwikkelen in leiderschap en in een eigen mening. Ik denk dat ze een goede fractievoorzitter wordt en moeder over Aad, Rob David en schaduwraadslid Jeroen en de rest. Het beste is als ze samen met Joelle en Jabco een fractie vormt en dan plichtsgetrouw en gedurig het nieuwe college steunt met wethouders van buiten de raad, jazelfs van buiten Delft. Het CDA in Delft heeft kwaliteit, met David van Dis is niks mis !

We moeten dogs niet ranken, maar barmhartig begeleiden en helpen. ! Maar dan moeten ze niet permanent bijten naar het baasje zoals Jeroen. Ik zal maar niet opschrijven wat mijn engelse huisgenoot daarover placht te zeggen. Jeroen ik zou je adviseren laat je zelf flink uit in de Vierhovenwijk en wel je eigen rommel opruimen.Ook op de website. En baasje Milene niet voor de voeten lopen of bijten ! En Milene af en toe een commando, zoals Jeroen af of apport die folder tijdens het canvassen. Prima dat kan geen kwaad. Eigenlijk is fractieleiden een permanente puppycursus. Martin Stoelinga kan er over mee praten. Ranking. hunting en barking the dogs. We trekken gewoon op naar Delft 2015. Laat de honden maar blaffen in het uitloopgebied Tanthof.

AM van der VeenKomende en voorgaande weekdagboeken:
dinsdag 9 februari: Ranking the villages over Juttepeer (5)
vrijdag 12 februari Ranking the tunnels en de shrinks Wat is de Uitslag (6)
dinsdag 14 februari Raking the liberals. de Harpe Davids (7)
vrijdag 19 februari Ranking the birds, geen duiventil (8)
dinsdag 21 februari Ranking the Youth Wees Fris ... Kies van Dis (9)
vrijdag 26 februari Ranking de Maior. ik neem de Heiden Ma. (10)
zondag 28 februari Een stemadvies voor het nieuwe college OD - CU-CDA -VVD en SP-GrL (11)
dinsdag 2 maart: Ranking the looser: De aftocht der daslozen Op naar de oppositie (12)

Weekdagboek 4 februari 2010. Ranking the lord(s)
Weekdagboek 2 februari 2010. Ranking the stars in Hengelo en in Delft
Weekdagboek 1 februari 2010: Nog zes weken tot Makkum   
    THE DOGS
   
   delft avdv_dog_ernst_damen_IMG00463-20100127-1314_a.jpg
Ernst Damen

   delft avdv_dog_vd_wel_blackberry_067_a.jpg
Van der Wel

   delft avdv_dog_jasje_milene_junius_a.jpg
Milene Junius