logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| dinsdag 02-02-2010 16h00


delft boek_nooit_saai_2010_02_02_13_23_a.jpg Boek "Nooit saai" over Martin Stoelinga. Bladzijde 168 en 169 leesbaar na een half uurtje in de oven.

GONDELAFFAIRE en 'NOOIT SAAI'

Afgelopen maandagochtend om 9:00 diende in de Rechtbank van Den Haag een kortgeding tussen Balje (advocaat Brink) en Stoelinga (advocaat Reindert van der Zaal).

Balje eist twee keer een dwangsom van 5000 euro in verband met het opnieuw overtreden van de uitspraak van de rechter. Een verboden publicatie op de website van Onafhankelijk Delft en een verboden publicatie in het door Stoelinga uitgegeven boek "Nooit saai".

Stoelinga verzoekt de rechter om opheffing van het beslag van 1.4 miljoen euro. Het spoedeisende belang: Martin Stoelinga kan geen complete verkiezingscampagne voeren,

Ook het gebruik van het woord "Gondelaffaire" is gevaarlijk voor Stoelinga als hij er over praat of schrijft. In zijn geval is de gondelaffaire synoniem voor corruptie. Van het boek "Nooit saai" met een oplage van 1000 stuks zijn tot nu toe bij 500 exemplaren bladzijden 168 en 169 aan elkaar geplakt. De rechter vroeg of hij het boek mocht zien. Aandachtig inspecteren en controleren de rechter en de advocaten het plakresultaat met spuitlijm van Stoelinga. (red. Helaas mag je geen foto's maken in de Rechtbank)

Brink stelt: "als je een beetje je best doet maak je de bladzijde open" Brink is dus naast jurist ook een slimme lijmexpert lijkt het. Inderdaad is het openen mij ook gelukt. Ik heb het boek een half uurtje in de oven op 180 graden gelegd en zowaar.

Na het boekenbal moest het publiek de zaal voor een kwartiertje verlaten. Bij terugkeer vertelde de rechter dat er volgende week door de partijen verder wordt gesproken. Om 10:44 werd de behandeling gesloten door de rechter.
HFvH