koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


19 oktober - 25 oktober 2020 00h01 week 43 politiekdelft.nl    TOP

redactie politiekdelft.nl door harrie fruyt van hertog

dinsdag 20 oktober 2020 09h55 week 43 politiekdelft.nl    TOP

mvbdelft-

Marja van Bijsterveldt burgemeester van Delft

CORONA

Beste Delftenaren,

De strijd tegen corona vraagt offers, opnieuw. Het kabinet heeft dinsdag nieuwe maatregelen aangekondigd. Maatregelen die pijn doen - én nodig zijn om de opmars van corona te stuiten. We zullen ons moeten herpakken.

Vermijd drukte, houd afstand, was uw handen regelmatig. Dat heeft ons eerder dit jaar geholpen om het virus eronder te krijgen. Daar komt nu onder meer bij: draag mondkapjes in de openbare binnenruimte. Het eerdere vrijblijvend advies is nu een zeer dringend advies geworden. Een plicht, willen we met elkaar de strijd tegen corona winnen. En om de economische schade voor degenen die door de maatregelen getroffen zijn, zo veel mogelijk te beperken.

Ik kan me goed voorstellen dat velen van u dinsdagavond met grote zorg hebben geluisterd naar het nieuwe pakket maatregelen voor de komende vier weken. Horecaondernemers die wéér de deuren moeten sluiten. Evenementenorganisatoren, de culturele sector, ouderen, sportverenigingen - ze worden allemaal geraakt door de maatregelen. Net als degenen die hun collega's op het werk missen, of die opbloeien in het gezelschap van anderen. En hoe moet het straks, als de donkere dagen en de feestdagen eraan komen?

Het zijn barre tijden. Eén ding is zeker: we moeten niet bij de pakken neerzitten. Júist nu niet. Deze tijd vraagt meer dan ooit om mensen die met elkaar het verschil willen maken. Mensen die doen wat nodig is om het virus eronder te krijgen - en hun medemens erbovenop te helpen. Kijk om naar elkaar, beste Delftenaren. Er is de komende weken veel niet mogelijk. Maar laten we blijven doen wat wél kan en mag. Laten we oog hebben voor elkaar. En laten we elkaar steunen waar mogelijk.

Elkaar steunen, met name degenen die het hardst getroffen zijn, betekent ook: houd afstand, vermijd drukte, was uw handen regelmatig, blijf thuis en laat u testen als u zich niet lekker voelt en draag een mondkapje in de openbare binnenruimte.

Beste Delftenaren, houd vol. We moeten met elkaar het verschil maken!

Marja van Bijsterveldt, burgemeester
VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..