koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


7 september - 14 september 2020 00h01 week 35 politiekdelft.nl    TOP

redactie politiekdelft.nl door harrie fruyt van hertog

woensdag 9 september 2020 16h39 week 35 politiekdelft.nl    TOP

delft-

(Hillenius 1146) De snor spreekt

Arie van der Veen, webcolumnist

Bron:
www.linkedin.com/pulse/hillenius-1146-de-snor-spreekt-arie-maarten-van-der-veen

Martin Stoelinga is stil dezer weken. En dat is begrijpelijk want hij ondergaat zware medische kuren tegen de kanker. Hij is toe aan zijn tiende chemokuur. Maar als ouwe trouwe roomse jongen heeft hij nog wel hoop. Hij is een optimist en hij vecht in zijn ongelijke strijd. Bram Peper zei eens over zichzelf, ik ben lichamelijk een wrak, maar geestelijk nog top. De vraag is of dat over Martin ook gezegd kan worden. Ik zeg eerder hij verliest zijn haren, maar niet zijn streken. In een door JP de Wit geschreven tekst gaat hij flink te keer. De buitenlanders hebben het gedaan. Hij heeft het niet over Delft, want hij komt nauwelijks meer buiten. Hij heeft het zoals zoveel patiënten liever over zijn ziekte dan over het gewone handwerk in de politiek. Wat doet hij nu eigenlijk nog ? Behalve de raadsvergoeding opstrijken ?

Martin kokketeert met zijn ziekte en het is nog maar de vraag of hij maart 2022 haalt. Zijn ziekte is dodelijk en tast nu ook zijn afwegingskader aan. Hij is niet meer goed in zijn hoofd en dat is verdrietig, Want in de kern is het een doodgoeie volksjongen.

Martin draait door op de buitenlanders en hoopt daarmee op zijn oude dag kiezers te trekken. Op het eerste gezicht lijkt hij die te winnen, maar wie even doordenkt realiseert zich dat hij geen politiek programma meer heeft. Hij droomt van acht zetels, maar hij krijgt er nog één of twee. Kiezers zijn geïnteresseerd in een programma en niet in een medisch bulletin.

Wij wensen Martin alle goeds en Gods nabijheid. Ik hoop dat hij een goede pastor heeft die hem kan geleiden in zijn levensavond. De nieuwe stadspartij moet op zoek naar een andere lijsttrekker, anders gaat de Mos er met de Wit met de poet vandoor.

De Gondelaffaire was een maatje te groot voor Martin. Gelukkig is hij door de gemeente Delft ruimhartig gecompenseerd. Maar nu heeft hij de grens bereikt. Hij is out-of-control. Hij vervreemdt zich van grote groepen goed bedoelende en hardwerkende allochtonen. Allemaal geïntegreerd in Delft en hard werkend om iets van het leven te maken. Daarop kan de samenleving bouwen. Delft verbindt en dat is iets anders dan groepen wegzetten.

Martin is door zijn ziekte geïsoleerd en zijn kompas kwijt. De vrolijke rooms volksjongen is een teleurgestelde oude man geworden, die alleen nog kan dromen van Tsjechie. En mooie rustgevende muziek draait. Daar wordt hij wel beter van, maar genezen niet.En Reinoud Plate is een matige mantelzorger. Met zijn ongezonde VVD-complex. Laat Harpe met rust.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan in de politiek. En het is beter de eer aan jezelf te houden dan dat anderen dat voor je doen. Ik ben benieuwd wat Trix Stoop en Aadje Meuleman van dit geweeklaag vinden. Zij hebben toch hopelijk wel een plan-B in de kast.

Delft is een prachtige stad, en bestuurlijk op orde onder leiding van Marja. Martin begint een dissonant te worden, en De Wit praat hem na, zolang hem dat uitkomt. En stiekem pakteert hij met de Mos.

Beste Martin, ik wens je sterkte in je proces en bid je Gods nabijheid en zegen toe. Het ga je goed en groeten aan Betty, want die zit er maar mee.
VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..