koppd2.gif

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.


 politiekdelft.nl    TOP

 


maandag 20 augustus 2018 00h01 week 34 politiekdelft.nl    TOP

door harrie fruyt van hertog, redactie politiekdelft.nlZonnebloemen in de Spoorzone

delft-

Delft. Vanuit het energiezuinige Bolk Huisch aan de Coederstraat zicht op de zonnebloemen.
Prinsenhof Museum - Plan kost 30 miljoen
Ik ben tegen! 2de handtekeningen actie.

delft-

Brie van Klaveren heeft zojuist het tweede nog lege handtekeningenblad opgehangen.

Zondag was er opmieuw gelegenheid om je handtekening te zetten als je tegen de plannen bent van het Delftse gemeente bestuur die het Museum Prinsenhof willen "verbouwen" tot een grootse toeristische top attractie.

Onnodig gemeenschapgeld uitgeven aan zaken waarvan tot nu toe niet duidelijk is of daar voldoende draagvlaak voor bestaat bij de Delftse bevolking. Gezien het aantal handtekeningen zou dat draagvlak allereerst verder onderzocht moeten worden voordat de gemeenteraad komende september besluiten gaat nemen.

Studentenpartij STIP wil er ook zijn voor de bevolking zeggen ze. Een geweldige kans voor wethouder Bas Volenbrecht van STIP omdat te tonen.
Hoe?
Als wethouder het "Museum Plan" van tafel halen en het niet willen uitvoeren omdat hij geen schade wil toebrengen aan het Delftse erfgoed.

delft-

Zondagochtend vroeg was burgemeester Marja van Bijsterveldt aanwezig om vooral te luisteren naar de burgers en daarnaast naar diverse (oud-)politici die langs kwamen. Op de foto is Marja in gesprek met één van de eerste bezoekers, de heer W.H. Bosman.

delft- delft- delft- delft- delft- delft- delft- delft-


delft-

Einde actie om 17h00. Brie rolt zo dadelijk het volle handtekeningenblad weer op.

Brie van Klaveren: "Op woensdagmiddag 29 augustus 2018 tussen 14:00 en 14:15 overhandig ik de handtekeningen op het Sint Agathaplein in Delft aan wethouder Bas Vollebregt."
Harrie fruyt van hertog, redactie PolitiekDelft.nl: Het zou mooi zijn als de studenten-wethouder Bas Vollenbregt tijd kan vrijmaken om zelf de hantekeningen in ontvangst te nemen op het Sint Agathaplein.

NEP NIEUWS - FAKE NEWS
De koffie-leuters van Stadsbelangen

Vandaag zijn fractievoorzitter Bram Stoop en commissielid Marcel Koelewijn bij wethouder Martina Huijsmans op de koffie geweest. Buiten de koffie hebben we ook een prettig gesprek gehad over verschillende zaken die haar portefeulle aangaan.

— Stadsbelangen Delft (@Stadsbelangen) 17 augustus 2018

@StoopBram : "een prettig gesprek gehad over verschillende zaken die haar portefeulle aangaan." mooi zo! wanneer volgt je verslag? TRANSPARANTIE en geen achterkamertjes toch waar jij zo tegen bent? @Raad015

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 18 augustus 2018

Eens met Harrie - nietszeggende tweet. Je kunt op zijn minst twitteren waarover is gesproken #fontein #parkeren ???

— Fleur Norbruis (@FleurNorbruis) 18 augustus 2018

Was zeker een transparand gesprek waar ik zeker voor ben Harrie net als dat ik vanmorgen met mensen in de koffietent ook had. Maar om nu overal verslag van te gaan doen lijkt me toch wel tikkie overdreven.

— Stadsbelangen Delft (@Stadsbelangen) 18 augustus 2018

je eigen woorden over de fontijn: @StoopBram "Lijkt op achterkamertjes politiek." Koffiegeleuter zit wethouder @Mar10aH @D66_Delft niet op te wachten. Je komt met een agenda en vraagt of je bespreking mag publiceren. Je bent nu nietszeggend voor je achterban. @raad015

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 18 augustus 2018

aantasting erfgoed Plan 30 miljoen Prinsenhof / Sint Agathaplein portefeuille @Mar10aH vergeten te bespreken?
brief @aad_meuleman op @Stadsbelangen : ". ... En wat echte participatie betreft: er valt nog veel te leren bij het college en coalitiepartijen. ..." @Raad015

— harrie fruyt van hertog (@PolitiekDelftnl) 18 augustus 2018
VORIGE WEEK    ARCHIEF     TOP    .    ..