delft_lijndun
woensdag | 31 augustus 2016 | 00h21 | week 36 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Wat schrijven Delftse raadsleden e.a.

Citaten ...

Teake Zuidema, redactie TW
Uber gaat vanaf september in Pittsburgh klanten in zelfsturende auto’s vervoeren. Het betreft een proef: te allen tijden zal een Uber-werknemer achter het stuur zitten met ernaast een collega.

delft_lijndun

redactie AD Delft
TU Solar Boat in haven Rotterdam
Het Solar Boat Team van de TU Delft demonstreert van vrijdag tot zondag haar solarboten in de Rotterdamse Rijnhaven aan iedereen die hierin geïnteresseerd is. Dat gebeurt in het kader van de Wereldhavendagen.

delft_lijndun

Joop Gravesteijn, voorzitter BBN
Het vrachtverkeer in de binnenstad van Delft leidt tot veel overlast en tot schade aan wegen. Dit komt door aantallen, afmetingen en gewicht in combinatie met de snelheid van de vrachtwagens. Het grote aantal vrachtwagens wordt mede bepaald doordat veel vrachtwagens maar een beperkte hoeveel lading lossen in de binnenstad.
...
In 2017 kan al het zwaar verkeer een ontheffing krijgen. De venstertijden en de gedragsregels zijn van toepassing, maar er gelden dan geen aanvullende eisen. Vanaf 2018 komen er wel aanvullende eisen. Deze zullen naar verwachting onder andere betrekking hebben op een minimale hoeveelheid af te leveren lading en verplichte aan- en afrijroutes.

TOP

delft_lijndun
dinsdag | 30 augustus 2016 | 02h11 | week 36 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Citaten ...

World’s First Self-Driving Taxis Start Pick-Ups
The world's first self-driving taxis are beginning to pick up passengers in Singapore. Select members of the public are able to hail a free ride using their smartphones in taxis operated by nuTonomy, an autonomous vehicle software startup. (Aug. 25)

delft_lijndun

verkeersnet.nl, redactie
Eerste zelfrijdende taxi in Singapore
Singapore zegt de primeur te hebben van de eerste zelfrijdende taxi. Het bedrijf nuTonomy troeft Uber af, die binnenkort met zelfrijdende taxi’s wil beginnen. Met nog steeds wel een bestuurder voor het geval dat ...

delft_lijndun

binnenlandsbestuur.nl, redactie
Kappers, bloemisten en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig gewoon een wijntje blijven aanbieden in de winkel. Dat heeft burgemeester Frans Backhuijs vrijdag besloten. Vorige maand bepaalde de voorzieningenrechter nog in een door brancheorganisatie SlijtersUnie aangespannen zaak dat Nieuwegein mengvormen van winkels en horeca niet langer oogluikend mocht toestaan.

delft_lijndun

delft_nevenactiviteiten_d66_hekker.jpg

Jan Peter de Wit, raadslid OD
D66 wethouder Aletta Hekker blundert ook bij Avalex
In januari 2016 verkocht Avalex hun commerciële bedrijfsafval bedrijf aan het Duitse Remondis. Onze Delftse dagelijks bestuur vertegenwoordiger D66 wethouder Hekker hield de verkoopprijs geheim. Dat was een afspraak tussen Avalex en Remondis. Uit de beantwoording van mijn vragen blijkt dat dit helemaal niet kan bij een overheids bv. In de beantwoording van mijn vragen staat dat de accountant stelt dat het verplicht is om een eenmalige baat op te nemen in de jaarrekening. En zo stond er stilletjes een verkoopprijs van € 2,1 miljoen in de jaarrekening van 2015.

delft_lijndun

kassa.vara.nl, redactie
Huishoudens draaien op voor precariobelasting
Inwoners van ruim honderd gemeenten draaien op voor de belasting die nutsbedrijven moeten betalen op ondergrondse leidingen. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. De precariobelasting kan in sommige gevallen oplopen tot enkele tientallen euro's per jaar.

delft_lijndun

z24.nl, redactie
20 euro per jaar: dat betalen inwoners van 100 gemeenten gemiddeld aan een onzichtbare belasting
... Gaat het om een waterbedrijf, dan mag die de precariobelasting rechtstreeks doorberekenen aan de klant, door het vastrecht te verhogen.
... Energiebedrijven die stroom en gas leveren, mogen dit onderscheid tussen gemeenten dan weer níet maken. In plaats daarvan wordt per netbeheerder de totale som aan precarioheffingen verdeeld over alle huishoudens.

delft_lijndun

Sjoerd Hartholt, redacteur Binnenlands Bestuur
Een aantal grote steden met veel toeristen waaronder New York, Barcelona en Amsterdam willen toegang tot persoonlijke gegevens van Airbnb-verhuurders. Bij aanwijzingen dat er regels worden overtreden willen de gemeenten informatie kunnen krijgen van Airbnb.
...
Airbnb ontvangt vanuit de (Amsterdamse) politiek al langer kritiek omdat het weigert gegevens te delen met gemeente. Die zou daardoor niet adequaat kunnen optreden en afhankelijk zijn van overlastmeldingen van omwonenden. Zonder persoonlijke gegevens kan Amsterdam niet eigenhandig overtreders opspeuren en beboeten. Momenteel bieden zeker 14.000 verhuurders in Amsterdam hun appartement te huur aan. Van gemeente Amsterdam mogen er maximaal vier gasten per adres logeren, met een maximum van zestig nachten per jaar. Wie deze regels overschrijdt krijgt boetes. Die wil de gemeenteraad graag hoger maken.

delft_lijndun

Karin, Dieuwke, Nelly, Bas, Tessa, Malou en Christel, bestuur pvdadelft.nl
Volgende week zaterdag trappen we het nieuwe politieke seizoen af met een BBQ voor leden, familie en belangstellenden! We hebben al heel wat aanmeldingen, maar hopen natuurlijk op een nog grotere opkomst dan verleden jaar.
...
We hopen velen van jullie te zien op zaterdag 3 september, vanaf 16.30 uur in Buurthuis 't Voorhof!!

TOP

delft_lijndun
maandag | 29 augustus 2016 | 02h42 | week 36 | POLITIEKDELFT.NL | Tweet

Een valse Vermeer

Weblog door Alex Mustert


delft_alex_mustert_een_valse_vermeer_20160829.jpg

delft_lijndun

Citaten ...

Joop Gravesteijn, voorzitter BBN
Onverwachte wijziging in huisvuilophalen klopt niet
... Over deze gewijzigde aanpak is geen overleg geweest van de gemeente met BBN en is ook in strijd met de gemaakt afspraak in het voorjaar van 2015 tussen de gemeente en BBN.

delft_lijndun

Matthias Floor, Commissielid STIP
Individuele studietoeslag omhoog en beter vindbaar!
... Het college verhoogt de toeslag van €100 naar €150 per maand en gaat inzetten op meer publiciteit om de regeling onder deze jongeren bekend te maken. Sinds 1 juli 2015 kunnen studenten met een beperking vanaf 18 jaar in aanmerking komen voor een individuele studietoeslag.

delft_lijndun

delft_burg_marja_van_bijsterveldt_benoeming.jpg

Jan Peter de Wit, raadslid OD
Nevenfuncties Marja van Bijsterveldt in nevelen gehuld
Tot nu toe ben ik goed te spreken over de nieuwe burgemeester Van Bijsterveldt. Ze komt zo snel mogelijk in Delft wonen en ze gaat eerst 100 dagen de stad in om kennis te maken met ons.
...
Ik ben een principieel tegenstander van al die ex-politici die, als in een carrousel, elkaar dik betaalde bijbaantjes toespelen. Het zijn veelal kritiekloze snabbelaars van een bestuurlijke politieke elite die gekwalificeerde, dat wil zeggen goed opgeleide, controleurs buiten sluiten. De controle is dan waardeloos en leidt tot wanbestuur, machtsmisbruik en zelfverrijking. Het is vooral aanwezig in de publieke sector zoals bij corporaties en zorginstellingen.

delft_lijndun

html5 logo Valide CSS!