logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


dinsdag | 19 oktober 2010 | 00:00 |
delft mezzo_mantelzorg_20101018.jpg

Uitnodiging
aan alle Delftse mantelzorgers


Delft, 21 oktober 2010

Mantelzorg? Op eigen wijze zorgen!

Woensdag 10 november 2010 organiseert het Startpunt wonen zorg welzijn de Dag van de Mantelzorg, met dit jaar als thema: Mantelzorg? Op eigen wijze zorgen!
Het thema en de slogan van deze dag haakt aan bij de beleidsbrief ‘Naast en met Elkaar’ van staatssecretaris Jet Bussemaker. Hierin pleit zij voor een beter samenspel tussen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. De strekking is dat als alle partijen binnen dit informele en formele zorgveld beter met elkaar afstemmen, iedereen op ‘ eigen verantwoorde wijze’ de zorg kan leveren die nodig is.

Zorgt u ook voor iemand? Of biedt u een dierbare een steuntje in de rug? Dan bent u deze dag van harte welkom, zowel met als zonder degene voor wie u zorgt. Het wordt een interessante middag waar u nieuwe ideeën en nieuwe energie op kunt doen om de zorg voor uw naaste te verlichten.

Wij hebben een aantrekkelijk programma voor u samengesteld.
U kunt o.a. kennismaken met diverse mogelijkheden van techniek in de zorg of gebruik maken van een aanbieding in beeldtelefonie. En wilt u na die kennismaking nog meer weten? Dan kunt u zich aanmelden voor een rondleiding in het ‘Huis van de Toekomst’ of voor een uitgebreidere demonstratie van het PAL4 systeem voor zorg op afstand. Daarnaast kunt u in gesprek met Ruud Dirkse, mede-auteur van het boek ‘ Had ik het maar geweten’ over praktische tips voor familie, vrienden en verzorgenden van mensen met dementie. U kunt met elkaar van gedachten wisselen over andere manieren van zorgen.

Verder kunt u ervaren wat de kracht van positief denken is en voelen hoe het is om te ontspannen door u in te spannen. Als dat naar meer smaakt kunt u zich aanmelden voor de cursus Positief Denken die in het voorjaar van 2011 van start gaat of gebruik maken van de gratis proeflessen op het gebied van bewegen. Maar bovenal is er natuurlijk gelegenheid om elkaar te ontmoeten en gezellige en/of zinvolle contacten op te doen.

Datum: woensdag 10 november 2010, van 13.00 -16.00 uur
Locatie: Wijkcentrum De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4 te Delft
Er zijn voor u geen kosten aan verbonden

Wilt u meer informatie of zoekt u iemand die uw zorgtaken voor die middag kan overnemen?
Neem dan contact met ons op.
I.v.m. de catering stellen wij het zeer op prijs als u laat weten of en met hoeveel personen u komt:
info@divadelft.nl of 015-2152130.

Wij verheugen ons erop u te ontmoeten!
Hartelijke groet,

Sonja Koelewijn, Janny Gort, Pakize Sertel en Alcidra Richardson