logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


donderdag | 21 juli 2011 | 08:45 |
WITSENBOER MISBRUIKT GEDRAGSCODE
hfvh
delft cartoon_20110720_martelwerktuigen.jpg

From: Martin Stoelinga
Sent: Wednesday, July 20, 2011 7:50 PM
To: 'prodeo'
Subject: Excuses laat mij niet lachen!!!!!!!!!!!!!!!!

Excuses

Vol verwachting zit ik al een dag achter mijn pc te wachten op een e-mailtje van presidium voorzitter Ron Witsenboer. Communist Witsenboer heeft de karakteristieke eigenschappen van een lijkenpikker. Een aasgier die bij het minste of geringste, zonder voor alle zekerheid een paar rondjes boven zijn doelwit te cirkelen, met een noodgang naar beneden duikt om recht te zetten wat in zijn vertroebelde groen linkse ogen scheef is gegroeid. Vorige week dacht hij dat te doen door mij te schofferen naar aanleiding van een column over het functioneren van de griffier bij de aanvraag van het referendum over het nieuwe stadskantoor. In no-time had groen linke Ron mij aan het kruis genageld en vervolgens had hij ook nog een paar strafjes verzonnen waarmee hij die ondeugende Stoelinga wel eens mores zou leren.

Nu blijkt dat de vraag of de griffier van de gemeente Delft al uit zijn winterslaap was, helemaal niet ten onrechte was. De ondersteuner van de raad en zijn leden bleek zelfs niet eens op de hoogte van de regels die de raad heeft afgesproken omtrent de aanvraag van een referendum. Nu had ik op zijn minst van presidium voorzitter Witsenboer een mailtje verwacht waarin hij, al was het maar heel voorzichtig, zijn excuses zou aanbieden voor zijn spierballentaal. Dat hoeft niet met dezelfde snelheid waarmee hij me eerder veroordeelde en strafmaatregelen kenbaar maakte, want ik begrijp dat je als beroepsazijnzeiker grote vaardigheid hebt in het schrijven van mails waarin je mensen afbreekt. Dat soort mensen is veel minder bedreven in het formuleren van voorzichtige excuusmails, daar houd ik rekening mee, maar ik verwacht wel iets van de voorzitter van het presidium nota bene.

Ik ben een slecht profeet, maar ik denk dat het er nooit van zal komen. Dat communist Witsenboer nooit de grootheid zal tonen die hij, volledig ten onrechte, van mij verwacht. En dat is weer een bewijs van de filosofie van mijn oom Kees. Oom Kees was een filosoof van de koude grond. Hij kon uren luisteren en vervolgens een discussie met n opmerking een andere richting geven. Ome Kees had een paar standaard uitspraken. En ervan was de volgende; Als je wordt overreden, dan is dat altijd door een strontkar en nooit door de gouden koets met hare majesteit daarin. Ome Kees heeft gelijk gehad Ron, laat dat mailtje maar zitten eigenlijk.