PolitiekDelft.nl streeft naar onafhankelijk en objectief nieuwsverslag van het gebeuren in de Delftse politiek
          PolitiekDelft.nl is een orgaan van de Stichting Prodeo Advies Delft KvK Delft nr. 27173695

Reacties naar: redactie@politiekdelft.nl

Archief - Overzicht van de voorgaande publicaties per maand gerangschiktmaandag 24-07-2006 01h30
Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
redactie Lies de Jonge "Referendum Delftse Hout"

Referendum Delftse Hout

Enigszins verbaasd ben ik wel over de negatieve uitlatingen w.b. het referendum van Frank Bazelmans (voorzitter VNO-NCW Delft) en campinghouder Pim Meijkamp.

Bazelmans stelt dat Ikea wel zonder referendum mag uitbreiden en voor de uitbreiding van de camping komt er mogelijk een referendum. Dat lijkt mij vrij logisch, het terrein waar Ikea uitbreidt werd niet of nauwelijks gebruikt door de Delftse bevolking, het desbetreffende stuk in de Delftse Hout wordt het hele jaar door intensief gebruikt door de Delftse bevolking en niet alleen door hondenbezitters. Als de plannen doorgaan wordt er een stuk (schaarse) natuur van de Delftse bevolking afgenomen ten behoeve van de portemonnee van de campinghouder. Wat heeft de Delftse bevolking daaraan? Die maakt geen gebruik van de camping. De enige die er wat aan heeft is de campingeigenaar. Een referendum lijkt me dus eerlijk.

Bazelmans stelt verder dat de binnenstad van Delft dan ook meteen wat levendiger wordt (voor de zomermaanden), alsof het daar een dooie boel is! Een levendiger binnenstad dan het nu is in Delft kun je bijna nergens vinden in Nederland! Loop er maar eens doorheen op een willekeurige zomeravond en ook overdag zijn de terrasjes en winkelcentra goed bezet. Een slaapstad zal Delft nooit worden, dit is echt wat kort door de bocht.

Ik heb wel bewondering voor de campinghouder dat zijn camping zo goed in de Delftse Hout-natuur is ge´ntegreerd, maar ik denk dat de ruimte die de camping nu beslaat wel genoeg is, laat de rest van de Delftse Hout a.u.b. over voor de inwoners van Delft en omstreken. Er verdwijnen al genoeg recreatieplekken. Zuid-Holland is het dichtstbevolkte gebied van Nederland met het minst aantal oppervlakte natuur- en recreatiegebiedper m2 voor haar inwoners, volgens een onderzoek van de Universiteit van Wageningen, VU Amsterdam en TU Delft in oktober 2005.

Ik ga in ieder geval tekenen in de hoop dat er voor 11 augustus genoeg handtekeningen binnenkomen (4000), dat is nog maar de vraag in de vakantiemaanden. En of een referendum dan zal helpen is nog maar de vraag, Delft heeft een hogere opkomstdrempel dan andere gemeenten. (zie artikel Landelijk Referendum Platform - AD 14 juli '06).

E.H. Smit
POLITIEKDELFT.NL ..... een vertrouwensprodukt
POLITIEKDELFT.NL ..... wij schrijven wat we horen ...
POLITIEKDELFT.NL ..... wij maken zichtbaar wat we zien ...
POLITIEKDELFT.NL ..... voor betrouwbaar en eerlijk politiek nieuws


    PolitiekDelft.nl streeft naar onafhankelijk en objectief nieuwsverslag van het gebeuren in de Delftse politiek
          PolitiekDelft.nl is een orgaan van de Stichting Prodeo Advies Delft KvK Delft nr. 27173695

Reacties naar: redactie@politiekdelft.nl