PolitiekDelft.nl


| HOME | MISSIE | ARCHIEF | DOSSIERS | LINKS | CONTACT | ENGLISH | GR2010 |
delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft
Loading


woensdag | 18 april 2012 | 16:04 |

'Gaal: Democratisch voor of tegen stemmen, is niet altijd de goede uitkomst'

delft markt_000_kermis_2009_09_18_16_47_41_a.jpg

From: jolanda-gala gaal
Sent: Wednesday, April 18, 2012 3:37 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: FW: Persbericht gemeente Delft: Dit jaar geen najaarskermis

WAT??? GEEN KERMIS IN DELFT DIT NAJAAR!

Hoe is het toch mogelijk dat wij een college hebben dat de oren altijd naar de grote partijen laat hangen. Wij als stadspartij, weten heel goed waar het bij Delftse inwoners om gaat. Wij hebben in de commissie luid en duidelijk aangegeven dat er niemand naar het Lijm en Cultuur terrein zal gaan.

Wij hebben het aan de bewoners van Delft , die de kermis de laatste keer bezochten, gevraagd. Stuk voor stuk melden de mensen dat ze het daar een ongezellig gebied vinden. Veel te ver weg van de gezelligheid van de stad. Mensen gaan vaak na of voor het kermisbezoek, ook nog even winkelen. Dat boort ons college ook de middenstand nog even door de neus.

Ik vind het onbestaanbaar dat er niet eerst een goed onderzoek gepleegd is naar het wel of niet verplaatsen van de kermis. Onder de exploitanten, was al een duidelijk nee te horen toen wij het hen vroegen. Zij wilden ook niet naar het Lijm en Cultuur terrein. Het Lijm en Cultuur terrein, heeft talloze mogelijkheden dat klopt inderdaad. Het is prima wat daar allemaal wordt georganiseerd. Antoinette Heffels heeft dit goed in de hand. Zij werkt keihard om dit project tot een succes te maken. Dat kan niemand ontkennen. Ik denk dat zij ook wel bij zichzelf gedacht heeft: is dit een goed idee?

Het terrein ziet er veel te bouwvallig en ongezellig uit voor een kermis, daarbij hebben we er te maken met de Schie. Op zo'n kermis is het een drukte van belang en je kleine lieveling/dondersteen kan zo de benen nemen. Even een onbewaakt ogenblik op dit terrein en je kind verdrinkt in de Schie! Ik word zo lanzamerhand een beetje moedeloos van al die zogenaamde goed bedoelde initiatieven van PvdA, D'66, Groen Links, STIP..

De Beweegtuin, hij moest en zou er komen...wat zijn de kosten? Wat is er van terecht gekomen? NIKS! Luister toch eens naar de lokale partijen wanneer het om zulke zaken gaat. Wij zijn echt niet achterlijk hoor. Wij zijn de mensen die met de buurten het meest contact hebben en zodoende ook veel horen. Ik heb het al eens vaker gezegd. Democratisch voor of tegen stemmen, is niet altijd de goede uitkomst. Dat zie je nu maar weer.

Een kermis op de Markt, zo gaat het al jaren! Waarom was dat nu ineens niet goed meer dan? Ik hoor het de secondanten van STIP en D'66 nog zeggen: leuk toch, wat nieuwe innovatieve kermisattracties. Studenten hebben daar toch amper geld voor en zicht op? Die zeuren al wanneer een biertje duurder wordt en hanteren het motto; lang leve de lol. Gelijk hebben ze, we zijn allemaal jong geweest.

Burgemeester Verkerk, u zou toch moeten weten dat je de Kermis niet uit het hart van de stad moet halen! Die broekies van wethouders vergeef ik het nog wel, zij weten niet beter. Ik vind het een blunder van formaat en dit bewijst eens te meer dat er weer niet goed is nagedacht.
Wat loopt de gemeente Delft nu aan geld mis?
Wie zal het betalen...zoete lieve Basje?

Jolanda Gaal, voor Onafhankelijk Delft


Valid HTML 4.01 Transitional