logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 26 november 2010 | 14:00 |

delft jolanda_gaal_20101126.jpg
Raadslid Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft

From: jolanda-gala gaal
Sent: Friday, November 26, 2010 10:41 AM
To: prodeo@ziggo.nl ; ...
Subject: Beschamende aflevering van de soap die raadsvergadering heet

Beschamende aflevering van de soap, die raadsvergadering heet.

Als een stel jonge honden hadden wij ons weer verheugd op de raadsvergadering van 25 november 2010. Op de fractiekamer zaten we vooraf nog een en ander door te nemen en onze fractievoorzitter Jos van Koppen ging naar het fractievoorzittersoverleg, dat altijd voorafgaande aan de raadsvergadering is.

We hebben er bij Onafhankelijk Delft grote problemen mee, dat burgemeester en wethouders het stadskantoor (HNK) gewoon doordrukken, terwijl er zoveel bezuinigd moet worden. Het stadskantoor kost nu al 88 miljoen. Dat is al 8 miljoen meer dan begroot! Het lekken van GEHEIME informatie door mevrouw FLOOR NORBRUIS, van GROEN LINKS (verderop mevrouw OEPS genoemd), deed er nog een schepje bovenop om dit stadskantoor niet te willen.

Het lekken van de geheime informatie door deze mevrouw OEPS geeft te denken. Was het wel een OEPS? Of was het een doordachte strategie? Hoe het ook zij, het leed is al geleden en wij denken eerlijk gezegd dat deze mevrouw Oeps na de volgende verkiezingen niet terug zal keren in de politiek. Zij heeft tenslotte toch een beschadigd imago opgelopen, voor een partij als groen links.

Onze fractievoorzitter, Jos van Koppen, heeft gemeend een stuk hieromtrent te schrijven. Een stuk als een klok, vinden wij.

Maar owee, wat kregen wij op de raadsvergadering van de voorzitter van het presidium te horen. Josje was stout geweest en moest in de zak...liefst heel ver weg of door het stof. Laat Josje nu onze Josje zijn en bij zijn standpunt blijven dat hij niets bijzonders heeft gezegd. Maar de voorzitter van het presidium dacht daar klaarblijkelijk anders over en wilde Josje even de oren wassen... wat bleek even later: ER werd geschorst, dat hadden wij eigenlijk zelf moeten doen omdat zoiets als een motie tegen de gehele fractie van Onafhankelijk Delft, mij niet gepast lijkt om mee in te breken op een raadsvergadering en volgens mij staat dit ook in de regelementen. Onze burgemeester ging wederom niet op het betoog van JP de Wit in, zoals hij wel vaker pleegt te doen en die er hetzelfde over denkt! Wij tellen als GROOTSTE STADSPARTIJ gewoon niet mee. Men wil ons niet, wilde ons niet en men zal ons ook nooit willen! Zij vinden ons lastig omdat we de waarheid zeggen in gewone mensen taal. Daarmee laat een deel van de raadsleden van de andere fracties en burgemeester en wethouders, een deel van onze Delftse bevolking, ijskoud in de kou staan!

ALS PROTEST HEBBEN WIJ DAN OOK OP DE RAADSVERGADERING VAN 25 NOVEMBER 2010 BESLOTEN DAT WIJ HET DEZE AVOND VOOR GEZIEN HIELDEN!

Zoals meneer Witsenboer geen aangifte wilde doen tegen zijn eigen fractiegenote, gaan wij onze Jos niet ten schande zetten!

Jos, wij staan achter jou en met ons velen!!!

Wij wensen mevrouw Oeps veel sterkte de komende tijd, zij zal ook wel in een of andere zak moeten verdwijnen of door het stof moeten kruipen.

Jolanda Gaal voor Onafhankelijk Delft