logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 1 oktober 2010 | 14:00 |
TANTHOF NIET VEILIG

delft jolanda_gaal_20100214.jpg
Jolanda Gaal raadslid Onafhankelijk Delft.

From: jolanda-gala gaal
Sent: Thursday, September 30, 2010 6:35 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: vragen ivm onveiligheid tanthof oost eo.

Schriftelijke vragen OGV artikel 39 regelement van orde gemeenteraad 30-09-2010

Geacht College van B&W,

Tot ons komen meer en meer vragen en opmerkingen maar vooral klachten uit de wijk Tanthof Oost en de Componistenbuurt.
De klachten lopen uiteen. De bankjes die er geplaatst zijn om er heerlijk even op uit te rusten of van de omgeving te genieten, worden gebruikt door zwervers, druggebruikers en hangjongeren met vechthonden. De buurtbewoners of bezoekers hebben geen enkele baat meer bij deze bankjes. Erger, deze plekken bezorgen enorme overlast. s'nachts s' morgens liggen er met regelmaat zwervers te slapen en de overlast van hangjongeren met hun vechthonden is niet prettig en wordt zelfs ervaren als intimiderend.

Ook wordt er buitensporig veel alcohol genuttigd, zodat dit openbaar dronkenschap tot gevolg heeft, waarbij agressie geen uitzondering is.

De mensen durven er niet veilig onder de flats door te lopen ivm het gooien van huisvuilzakken over de gallerij naar beneden.

Een bewoner uit Delft melde zelfs dat haar moeder in het hospice lag, maar dat zij er s' avonds niet meer naar toe durfde ivm smerige opmerkingen en intimidatiepraktijken. Naam bij ons bekend.

Dit kan toch zo niet langer?

Geacht College van B&W, ik stel u bij deze de volgende vragen:

1. Bent u het met mij eens dat dit een onthoudbare situatie is zoals geschetst?

2. Is het mogelijk om de bankjes door een opruimdienst te laten controleren ivm eventuele resten van alcohol en/of eventuele drugsrestanten, voordat er ellende ontstaat?

3. Kunnen er bordjes worden geplaatst met de tekst, dat deze bankjes zijn bedoelt voor recreatie van bewoners uit de wijk of bordjes met daarop : verboden voor drugs en alcoholgebruik?

4. Wat denkt het college te gaan doen aan het voldongen feit, dat huisvuilzakken gewoon naar beneden over de gallerij gegooid worden?

5. Is het mogelijk om het alcoholbeleid dat in de binnenstad uitgevoerd wordt, ook naar de andere wijken als regel te stellen, dus nieuw regelement voor de buitenwijken?

6. Wat denkt het College te gaan doen aan het onveilige gevoel dat bezoekers van het Hospice hebben wanneer zij hun familielid of anders gaan bezoeken in deze laatste fase van het leven en dit s' avonds bijna niet mogelijk is wanneer je met het openbaar vervoer bent of lopend?

Met vriendelijke groet Jolanda Gaal, Onafhankelijk Delft