logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english | GR2010 |


----- Original Message -----
From: jolanda-gala gaal
To: prodeo@ziggo.nl
Sent: Friday, March 12, 2010 2:52 PM
Subject: HARRIE DIT IS DE ALLER ALLERJUISTE VERSIE........

Benoeming raadsleden op 11 maart 2010

Rond 1600 uur was de planning om de nieuwe raadsleden voor de komende 4 jaar te installeren. Klinkt meer als het plaatsen van een apparaat en wanneer je goed om je heen kijkt, moet je misschien ook tot die conclusie komen. Burgemeester Bas Verkerk, hield zijn praatje. Hij was goed geluimd, dat had ik nog niet eerder gezien. Dat zal hem na de opmerking van Martin Stoelinga tijdens de eed wel vergaan zijn. Martin sprak direct na de eed de volgende woorden: Jij ook Bas, waar het over, beloven altijd eerlijk. enz zijn, gaat. Ernst Daemen, zo viel te beluisteren, vond dat de eed van Stoelinga niet geldig was en Lea Hoek was not amused!

Na afloop van de ceremonie werden de nieuwe raadsleden met een handenschudden verwelkomd. Ik, Jolanda Gaal, als nieuw raadslid voor Onafahankelijk Delft, werd door Lian Merkx niet met een handenschudden gefeliciteerd, alleen met het woord gefeliciteerd. Ik vind deze houding wel kinderachtig en van JONG/STIP kwaliteit. Dit komt waarschijnlijk omdat ik met haar geesteskindje Lijm en Cultuur nogal de vloer heb aangeveegd, want laten we eerlijk zijn...ergens is zoīn grote knieval van de gemeente Delft, best bijzonder. Ja vrienden zijn mooi in theaterland!

Het `briesend paard`, Martin Stoelinga, zat nog na te briesen van zijn bijeenlomst die voormiddag, met oa Bas Verkerk. Achter gesloten deuren werd het pandverbod van Sietse Heidstra besproken en dit was helemaal niet naar Martinīs zin afgelopen. Het verbod tot openbare gebouwen blijft voor Sietse Heidstra gehandhaafd. Hoewel het hele gebeuren rondom het installeren van de nieuwe raadsleden best een heel feestelijk en bijzonder gevoel geeft, zeker voor de nieuwkomers, bleef het ook beladen. Na afloop was er tijd voor een gezellig samenzijn, maar toch stond daar buiten Sietse heidstra. Hij mocht er niet in. Wij vernamen wij ook dat Arie van Veen wederom was vastgezet in een politiecel omdat op voorhand overlast werd verwacht. Hoe je ook over deze mensen denkt, ik vind dat de democratie op deze manier met voeten wordt getreden!!! Hoe gemakkelijk is het niet om mensen die `lastig` kunnen worden, een pandverbod te geven of op te laten pakken wanneer zij `lastig`zijn. Ik vind dat er te snel naar deze middelen gegrepen wordt. Voor de buitenwacht geeft burgemeester Bas Verkerk een verkeerd signaal af..we zitten hier toch niet in de voormalige DDR. Het gezicht van Sietse Heidstra voor het raam van het stadhuis, benam mij het plezier van het feestelijke randje en ik ben dan ook na een drankje huiswaarts gegaan. Valt hier nu echt niet over te praten???

Jolanda Gaal