logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| zondag 14-02-2010 02h00

CARNAVALS LOOPGROEP DE KNIPOOG

De dag der dagen, kwam sneller dan gehoopt. Er moest nog veel gebeuren voordat wij ons in het feestgedruis konden begeven. Het thema van Onafhankelijk Delft voor het carnaval van 2010 is Venetie en onze groep heet De Knipoog. Nu, en dat hebben wij geweten ook! Na 'snachts de opening van de olympische spelen te hebben gekeken, moesten wij er toch echt aan geloven. Bepakt en bezakt en zakken vol met accesoires, gingen wij naar het huis van Martin Stoelinga en zijn vrouw Betty. Zij kregen ogen zo groot als schoteltjes. Het gehele biljart werd omgetoverd tot een uitstalplaats van kostuums. De bar werd bekleed met maskers en hoeden. De overige ruimte werd gevuld met een goed stel kakelende vrouwen, geen kakel tussen te krijgen. De buit werd onder elkaar, op democratische wijze verdeeld. Geen onvertogen woord of gezicht. Snel omkleden en dan op zoek naar de juiste pruik, bijpassende hoed of ander accesoire. Bij venetiaans carnaval mag een goed stuk bling bling, niet ontbreken...Hier en daar werd het geheel afgewerkt met een goed gemikt kloddertje roze hier en een kloddertje zwart daar. Dikke pret! Af en toe was er een aanvaring met een hoed en een autodeur of zag je iemand zijn neus in andermans-vrouws, zaken steken. Maar hoe dan ook een kleurig gezelschap, op weg naar een leuke dag zonder al te veel politiek. Nu, een snufje dan!

Aangekomen bij het terrein van van der Lee, moesten de eersten al plassen, toen zij alleen de bierblikjes hadden gezien! Kan je nagaan wat er daarna gebeurde! Na enige tijd rondgehangen te hebben en onze chauffeur van de dag in de Volvo cabrio, Dick Koning, plaats had genomen achter het stuur, zette de stoet zich in beweging. Hoempapa en andere prachtige carnavalskrakers werden het luchtruim in geslingerd. Iedereen was opgetogen. Op de achterbank hadden wij een grote voorraad lekkers, voor de kleintjes onder ons, verstopt! Toch zag ik een paar grote kerels, er af en toe een zweefduik in nemen...mmmm. Natuurlijk hadden wij de, inmiddels beroemde, stressballen ook meegenomen als kleine knipoog. Waarnaar? Naar de politiek natuurlijk. De gehele weg was een groot feest. Kleine mensen grote mensen, iedereen zong mee en bewonderden de kostuums die speciaal vervaardigd zijn door ateliergala-(jolanda Gaal), voor haar reizen naar het carnaval in Venetie. Zij komt daar al vele jaren en bezoekt daar haar vriendin Antonia Sautter, die het www.ilballodeldoge.com organiseert. Een prachtig gemaskerd bal, waar iedereen tegenwoordig aan deel kan nemen.

Jolanda Gaal wil zich graag inzetten om Delft mee te laten vieren met dit mooie carnaval van Venetie, door elk jaar een groot gemaskerd bal in Delft te organiseren. Het Prinsenhof zou een uitstekende lokatie hiervoor zijn. U zal daar zeker nog over horen!

Er waren enorm veel mensen op de been en vooral vele lieve kleine schattig verkleedde mensjes. Al knabbelend op een snoepje of lollie, geschonken door onze groep, De Knipoog, keken zij verder naar de volgende groepen.

Naarmate de Markt in Delft in zicht kwam, werd het drukker en werden wij ook zenuwachtig .. De Markt, te Delft... een prachtige plek. MAAR, WAT WAS DAT? DAT DAAR, DIE GROTE BLAUWE VLEK...OP DIE PRACHTIGE MARKT WAAR HET CARNAVAL ZIJN CLIMAX BEREIKT... DAAR STOND EEN ZEECONTAINER. OOK NOG VOOR DE DEUR VAN DE LIEFHEBBER! LEUK VOOR ONDERNEMERS IN DELFT EN LEUK VOOR DE BEZOEKERS EN DE TOERISTEN VAN DELFT. Wij dachten eerst nog aan een carnavalsgrap, of er ieder moment een duveltje uit een doosje kon springen...maar wat moest daar dan uitspringen... Zo'n enorme bak? Kon dat nu niet na het carnaval??? Wat een planning hebben zij hier toch!!!Echt weer Delft op zijn smalst. Dichterbij gekomen zagen wij het al...De DELFTSE ICONEN... zitten die in die container dan? Hopelijk zijn zij goed geconserveerd om de toorn van de Delftse bevolking te doorstaan. 350.00.00 euro Geldverkwisting aan een project waar geen Delftenaar iets mee heeft, wil of kan.

Het geld had beter besteedt kunnen worden, al was het maar aan een gezellige suikerspinnendraaier op de markt, gratis poffertjes voor de inwoners enz enz, ten tijde van het carnaval . Dat onthouden de mensen. Niet een idee van een ander omhooggeduwd ICOON VAN DELFT. WIE ZIT DAAR OP TE WACHTEN??

Mocht er enige gelijkenis bestaan met bestaande personen, dan berust dit op puur toeval.

Jolanda Gaal
EEN FIJNE DAG GEWENST! LIEVE GROET, JOLANDA GAAL (GALA)CARNAVAL    
   delft carnaval_871062456_5_9kog.jpg Carnaval
       delft carnaval_870898884_5_8Q3i.jpg Carnaval
       delft carnaval_870868764_6_6kg7.jpg Carnaval