logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact |

delft logo_ik_wil_in_de_gemeenteraad.jpg
delft personen_harrie_fruyt_van_hertog_030828_raadsvergadering_a.jpg
woensdag 22-04-2009 00h00
Ik wil in de gemeenteraad (2)
door harrie fruyt van hertog

Sinds september 2005 draai ik mijn nieuwssite PolitiekDelft.nl met nieuws uit de Delftse politiek. Na overname van de Delftsche Courant liet het AD de politieke verslageving er de laatste tijd bij zitten. Onafhankelijke pers kan helpen bij het bewaken van het democratische proces.

Vaste vrijwillige redactieleden vinden is een moeilijke opgaaf gebleken en mij niet gelukt tot nu toe. Een idee dat bij mij leeft is om voor geschreven stukjes een vergoeding te betalen. Iemand die een artikeltje schrijft en dat geplaatst wordt op de website van Politiekdelft mag daarvoor 25,00 euro declareren bij Stichting Prodeo. Daarvoor moet ik dan wel over financieele middelen beschikken om dat fonds te vullen.

Een mogelijkheid is dat ik mij verkiesbaar stel met een eenmanspartij om inkomsten (ca. 1.000 euro per maand) te verkrijgen. Raadslid worden niet om te besturen maar met als doel om in de keuken aanwezig te zijn om te zien wat er dagelijks gekookt wordt en daarna het menu te presenteren aan de lezers. Een fractievoorzitter wordt overal bij betrokken, een journalist wordt buiten de deur gehouden.

Wat ik me afvraag, moet ik het nog een keer doen, raadslid worden. Hoe moet ik het doen. Aanmelden bij een landelijke partij, ik ben al jaren PvdA-lid, of een plaatselijk partijtje.

Nog beter zelf een partij starten. Dat idee leeft al langer bij mij omdat één grote stadspartij niet mogelijk is in Delft. Dan start ik een éénmanspartij, met alleen mijzelf op de lijst. De stadspartij "Politiek Delft".

Politiekdelft moet een product worden van zijn omgeving. Het politiek establishment verstaat de kiezer niet meer. Politiekdelft geeft op 3 maart 2010 een eenmalig plaatselijk protest signaal af, maar doe jij dat ook?
Zeker 1500 mensen moeten dat doen want anders wordt het niets. Ik moet er nog verder over denken alvorens definitief te beslissen.
Je commentaar is welkom.

Tot de volgende keer.
harrie


harrie fruyt van hertog "Ik wil in de gemeenteraad (1)"