logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact |

delft logo_ik_wil_in_de_gemeenteraad.jpg
delft personen_harrie_fruyt_van_hertog_030828_raadsvergadering_a.jpg
donderdag 09-04-2009 00h00
Ik wil in de gemeenteraad (1)
door harrie fruyt van hertog

Ja leuk, nog eens een keer terug in de gemeenteraad, ik overweeg het. In 2002 werd ik raadslid voor FRIS. De geschiedenis daarna zal ik de komende tijd verhalen. Veel is er niet veranderd, alles is nog steeds op het conservatieve af, zoals de aanpassing van de gedragscode om de vrijheid van te vrije raadsleden verder in te perken. Typisch PvdA om anderen op betuttelende wijze hun normen waarden op te leggen. Presidium-voorzitter Peter Kiela (PvdA) lijkt daar erg veel zin in te hebben.

Nu gaat de gemeente model-raadsleden opleiden. Allereerst moet je de gedragscode uit je hoofd leren en daarna voor accoord ondertekenen. Angst voor PVV-er Geert Wilders? Gemeenschapsgeld kan je natuurlijk veel beter besteden. Welke gek heeft dit verzonnen. Overigens, mij is niets gevraagd als burger, maar ik moet er wel aan meebetalen. Ik ben benieuwd welk raadslid schriftelijke vragen gaat stellen over de kosten van dit onzinnige project.

Nu ik toch aan het schrijven ben. Burgemeester Bas Verkerk gaat voor een tweede periode en wacht zijn herbenoeming af. Er zijn zaken die hij zou kunnen verbeteren, bijvoorbeeld transparantie over de bestuurskosten. Wie is er niet nieuwsgierig naar de parkeerkosten of taxikosten die worden gedeclareerd. Het moet toch een kleine moeite zijn om alle uitbetaalde vergoedingen te specificeren in het burgerjaarverslag. Zalm is het ook gelukt om de kosten van het koninklijke huis te presenteren. We wachten maar af of Bas er dit jaar zijn best voor gaat doen.

Tot de volgende keer.