logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


donderdag | 9 juni 2011 | 07:45 |
delft foto_amvdveen_IMG-20110607-00255.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Tuesday, June 07, 2011 7:37 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: hillenius slot

Hillenius 18 (slot)

Eind goed…. Al goed

Ik schrijf deze laatste Hillenius vanaf mijn hotelkamer in Deventer. Lekker bijkomen na een druk VNG-congres. Het Bestuursakkoord is aanvaard, met gemor van de achterban en een evaluatiemoment. Het Nieuwe Kantoor is van de baan, en het CDA heeft vergaderd. Er komt een commissie om de interne twisten te beslechten en iedereen beraadt zich op zijn of haar posities.

Het wordt nu tijd voor scenario’s. We wachten rustig af, maar de links-liberale kliek in Delft heeft een flinke tik gekregen. Geen Glazen Huis, geen Stadskantoor ! Allemaal dankzij prima samenwerken tussen Politiek Delft.nl, Leefbaar Delft, Onafhankelijk Delft, Stadsbelangen en Jeroen van Oort. Mijn bestuurlijk netwerk heeft de rest gedaan. En nu rustig gaan genieten en mij voorbereiden op belangrijker zaken. Zoals het landelijke CDA-leiderschap. Ik heb de dassen al besteld en om.

Ik ga bouwstenen leveren voor het Strategisch Beraad van Ruth… en vanzelfsprekend leg ik dan de focus op het Appel, en de noodzaak voor het CDA om bondgenootschappen te sluiten met lokale partijen in steden. Tegen de linkse kerk en tegen het vrijblijvende liberalisme. Ook ga ik mijn rechtszaken en schadevergoedingen voorbereiden. De gemeenten Delft, Rijswijk en de Mattheusgemeente zijn nog niet van me af. 5 augustus is de dag. En nu even rust in het schrijven. Na 100 musketiers, 27 Westlanders, 7 Rijswijkers, 7 filosofen, 1 plattelander en 17 Delflanders en 18 Hillenius is het tijd voor rustig aan tot 1 september. 177 stukkies… het lijkt Kuyper wel.

En wie kwam er met een goede suggestie ? Twitter Aadje mailde, waarom geen Hajenius ? En dat is echt een goed idee. Af en toe een Hajenius opsteken. En rustig aan met schrijven. Volgende week ben ik een aantal dagen in Kampen, om daar sigaren te testen en dan put ik weer inspiratie uit de edele tabak. Virginia, Maryland, Varinas en Havana staan bij al op de kast.

Tja en Bas, Milene en Pavel ? Ze moeten het een tijdje zonder mijn adviezen doen. Ze gaan aan de scenario’s. Neem daar dan ook de Kaderbrief en de rest van die gebakken lucht in mee.

Nee ik ga mij concentreren op mijn landelijke politieke CDA-ambities en laat Delft even met rust….. Natuurlijk altijd in voor een gratis advies. Het beste is in de zomer heronderhandelen over een nieuw college met een nieuw programakkoord. En dan Bas, Pavel en Junius inruilen en vooral de tering naar de nering zetten. En een goede artikel 12-analyse doen.

Ach en Bas c.s. ik zie ze 5 augustus in de rechtbank, dan mogen ze komen vertellen over hun roddel achterklap en totale incompetentie. En in september kiest de raad zijn eigen scenario. Weg met deze papierverplaatsers uit het Haagse circuit. De Rotterdamse aanpak, wijkbeheer, decentralisatie en geld verdienen.

En die Delftse bestuurders…… verdampt in hun eigen onbenulligheid en grootheidswaanzin. Het beste om ze met een rechterlijke machtiging op te sluiten in het Joris. Geen behandeling mogelijk. Dr. Kooijman geeft ongezien consult.

Lekker nog een Hajenius…. Hajenius 1 en straks twee, maar lekker op eigen tijd….. en geen last meer van Bas en die andere bestuurlijke minusvarianten.

AM Hillenius
8 juni 2011