logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


woensdag | 8 juni 2011 | 01:25 |
DE CENTEN ZIJN OP
delft foto_amvdveen_IMG-20110607-00257.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Tuesday, June 07, 2011 9:18 AM
To: prodeo
Subject: Hillenius 17 definitief voor plaatsing woensdag 8 juni

Hillenius 17

Medische berichten uit Ulft e.o.

Terwijl ik op een terrasje in Ulft geniet van een heerlijk kopje koffie met Deventer Koek. Word ik op het VNG-congres permanent geďnformeerd door een buizerd uit Deft over stand van zaken der meeuwen van het gemeentebestuur. En wat zijn de meeuwen uit het bestuur op eens stil. Ik ontrol het buisje aan de nek van de buizerd en lees:

Gebiedsontwikkeling…. Spoorzone Delft.
In samenwerking met ontwikkelaar OCSD (Ontwikkelingscombinatie Spoorzone Delft CV) wordt nader onderzoek gedaan ten aanzien van het vastgoed. Zoals eerder aangegeven staat de verwachte grondopbrengst door de vastgoedcrisis onder druk en is het zaak om alle opties voor beperking van dit risico te onderzoeken. Het onderzoek waarin verschillende scenario’s ten aanzien van het vastgoed worden besproken en de consequenties ervan in beeld gebracht is in een afrondend stadium. De raad wordt na de zomer uitgebreid geďnformeerd over de ontwikkelingen.


In gewoon Nederlands of Gelders-Overijssels: de centen zijn op. Gelukkig uitstel van het HNK. Hebben we het dan toch voor elkaar en keert Junius op haar schreden terug…. Van uitstel komt afstel. Heeft mijn telefoontje aan Donner en Boekholt toch geholpen ?

Ik zal het vanmiddag checken, overal waar Bas gaat op het congres luisteren wat hij zegt: 100% inzet voor Delft, kenniseconomie, metropool. Grote uitdagingen, of komt Schiermonnikoog al vrij ?

En wellicht of waarschijnlijk is ons college er niet. Zich schuilhouden en vooral veel scenario’s doornemen. Net zoals in Jemen en Libie. Bas kan bijvoorbeeld om medische redenen naar Brussel zijn. Of Pavel naar Tsjechie. Ik zal onder een biertje Donner wel even zeggen dat Delft overal tegen is, maar dat de trein niet reed wegens vertraging van Prorail.

En dan praten we vanavond bij met Milene. Zoals…schat hoe voel je je ? Zullen we samen scenario’s bouwen, samen met Manita en Wil Aalbers ? En zullen we het nog een keertje proberen met Jeroen ? En Rob en Aadje en keer lekker samen roeien… en niet twitteren. Laat je rapport nog eens zien Milene, oeps wat veel cijfers.

En dan zegt Milene uit zichzelf ik ga nadenken over scenario 0, vertrek zonder medische behandeling. Maar dan wel even bevestigen dat van uitstel afstel komt. Anders halen we de motie weer uit de zak. Treurnis, afkeuring en wantrouwen. En Rob goed vertellen wat de fractiestudiedag heeft opgeleverd, en wanneer je gaat rouleren. Niet uitstellen ! En zeker niet afstellen.

Zo nu nog een lekkere krentenwegge en dan lekker dan Didam en vooral naar ’s Heerenberg. En alvast bij Lobith kijken of Bas het land al heeft verlaten, per Henry Dunant…. Slechts voor medische controle.

AM Hillenius
8 juni 2011