logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


dinsdag | 7 juni 2011 | 11:00 |

From: arie maarten van der veen
Sent: Saturday, June 04, 2011 8:52 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: hillenius 15 en 16

Hillenius 16

Een dagje Achterhoek en achterkamertjes

Vanuit Nunspeet is het niet al te ver naar de Achterhoek. De redactie van Politiek Delft gaat vandaag op reis naar het VNG-congres. Met een gratis kaartje als kandidaat voor de beste lokale politieke site van Nederland. En als we die winnen mag Bas de prijs in ontvangst nemen. Immers hij is onze grootste bron van inspiratie !

Maar helaas, Bas en zijn maatjes uit B en W gaan niet naar het VNG-congres, wat Pavelzoon ook piepte. Men heeft geen tijd, want men moet een besluit nemen over HNK, het nieuwe kantoor. Bas dacht dat dit besluit al genomen was, want hij let meestal niet op in de collegevergadering.

Nee vandaag 7 juni is D-Day ! Prorail staat al voor de deur. Wilma Ververs had nog aangeboden om haar zoon met de bus te laten rijden, maar nee Pavel wilde in Delft de historische besluiten nemen ! Er dreigde zelfs gestemd in het college. De Prez had namelijk zijn vingers nageteld en hij wil niet met lege handen in lege buurthuizen staan de komende weken ! De ouders van Guldemond hadden hem gebeld, kijkt uit voor je carriere, dus het leek 3-2 in het college. Bolten was domweg voor omdat het van Rickie Grafhof moest en Junius, tja… die vond het ontwerp zo enig….. En Pavel, die droomde van een grote kamer, met een groot bureau, want zijn vriendin heeft de ruimte nodig zullen we maar zeggen. Die is een flink kader gewend ! Drie-twee volgens Pavel genoeg… en de gemeenteraad, ach riep Bas een peuleschil. Bert den Uijl kreeg de opdracht de dekking voor het HNK erbij te verzinnen, men overwoog zelfs de Grafkelder te privatiseren en te verkopen aan Monuta. Maar Bas realiseerde zich dat dat toch te ver zou gaan. Zo kom ik nooit weg, dacht hij.

En Pavel zette de zaak onder de druk, nu besluiten want woensdag wil ik als centrumgemeente via de VNG het kabinet de wacht aanzeggen in Doetinchem. En we kunnen gratis met Wilma naar de attracties in Ulft en Eibergen. Maar wat vreemd, opeens werd er op de deur geklopt. Help riep Bolten we worden bedreigd, snel een persbericht. Zou Van der Veen op de stoep staan ? Dat kan toch niet die is in Doetinchem….. riep Junius. En wie kwam er binnen, doktor-art 12 Boekholt stapte binnen met 25 provincie-ambtenaren. De art-12 brigade noemden zij zichzelf. Even afrekenen Bas, klonk het met de groetjes van Jan Franssen.

En zo zag het college af van zijn heilloze plannen, en gelukkig de breuk in het college leek definitief. En met twee busjes spoedde men zich naar Doetinchem… een busje met Wilma, Bas,Bolten en Pavel. En een busje met Guldemond, de Prez en de zoon van Wilma. En Milene bleef thuis, zich voorbereiden op de ledenvergadering. En het was tot diep in de nacht gezellig in Doetinchem. En Bas keerde een week later terug met de eerste vng prijs. Boksen voor burgemeesters. Hij had zichzelf knok-out geslagen. En hij had het niet eens door gehad. Goed gedaan Bas. Wilma bracht hem terug naar Delft. Ze had toch niks meer te doen.

AM Hillenius
6 juni 2011