logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zaterdag | 4 juni 2011 | 00:30 |
BMW 7 VERLENGD
delft bmw_verlengd.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Friday, June 03, 2011 2:57 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: hillenius 14

Hillenius 14

Over het verweesde CDA

Zondag a.s is het wezenzondag. De zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren. Voor velen een vakantiezondag, maar voor anderen een dag om verweesd te zijn. Ook in het CDA . In Delft en in Nederland ! Donderdag 9 juni is het een jaar geleden dat JPB via de achterdeur vertrok en sindsdien is het tobben in het CDA. Geen van huidige voorlieden heeft het de positie of het statuur. Zelfs niet in een al dan niet verlengde BMW 7. En in Delft hetzelfde laken een pak, men rouleert, gaat op cursus…. Maar… het leiderschap is ver te zoeken. En hoe komt dat ?

In de kern is dat omdat men is losgezogen van de achterban. Het aantal CDA-voorlieden dat actief in de kerk is nadat men een functie heeft gekregen is beperkt. Men twittert zoals de wethouders in Leeuwarden, Thea Koster, of mailt gelijk wethouder Hekking of Hekman op zondagochtend. En van de verantwoordelijke samenleving begrijpt men niets !

Het was beter voor Ulieden dat JPB ging, maar dat had hij beter anderhalf jaar eerder kunnen doen. Dan had men een leider kunnen kiezen, en dat moet nu opnieuw, wat Jacobine ook hertaalt. Het CDA is niet los van zijn beginselen, het faalt aardse vrienden vaak aan krachten ! Dat is het probleem. En daarvoor is het appel geschreven. Horen….. roepen… getuigen en vooral dienen. Daar gaat het om, roulerende Rob, brave Ineke, twitterende Aad en dolende Milene. En Jacobien…. Vooral om Zien ! Wat gebeurt er om ons heen…. In het algemeen is het een grote tering tyfusbende in Nederland geworden! En ga dat maar eens hertalen ! In een situationele bestuurlijke uitdaging ! Hallo…. !

Nee, mijn vriend Karst Veling had het goed gezien. De oud-CU leider uit Delft zei mij op een terras, het is een kwestie van aftellen voordat er een wethouder valt over de Spoorzone. Joelle gewoon Karst bellen ! En hoe komt dat, omdat Milene niet wil zien ! En zeker niet wil horen.

Waarom wordt het niks met de huidige CDA-leiding ? Omdat men niet wil getuigen waar men voor staat, niet is geroepen , niet luistert en vooral zichzelf dient. En Buma c.s. alleen maar Den Haag ziet !

Daarom nieuw leiderschap in Delft en Den Haag e.o. na de vakantie ! En dat gewoon het Appel uitvoeren in Delft en in Nederland.

In Delft gaan we saneren en besturen ! In Nederland gaan we heropbouwen en aanpakken en gaan vertellen wat we doen, en de BMW-s af bestellen.

In Delft gaan we geen parlementje meer spelen, maar besluiten nemen in de Raad. En in Den Haag gaan we parlementje spelen en niet meer meebesturen.

En dan wachten we nog een week op de Geest ! De Geest moet weer uit de fles. Geest van Hierboven doe ons geloven, hopen, liefhebben door Uw Kracht. Hemelse vrede deel ons nu mede, aan een wereld en aan het CDA dat op Uw wacht ! Dat is de boodschap en de verwachting voor weeszondag. En 8 juni blijft Milene verweesd achter, maar het CDA krijgt weer de geest in Delft.

En vanaf 9 juni jl.was JPB en de partij verweesd, maar het CDA krijgt weer de Geest. Want zonder geloof vaart niemand wel ! Dat is even schrikken voor Henk, Maxime en Jan Kees. Maar uiteindelijk is het simpel: Het….Hoe zalig is het Volk dat naar Uw klanken hoort ! Is toch beter als inspiratie dan het financieringstekort. Daarom niet langer hertalen….. maar aanpakken Ruth. Want Hij kan en wil en zal in nood, ja bij het naderen ook van de (politiek) dood….volkomen uitkomst geven.

Vanaf wezenzondag, maar vooral met Pinksteren. Want de Geest des Heeren heeft een nieuw begin gemaakt. Vanaf 8 juni a.s. in Delft en in Nederland !

AM Hillenius
3 juni 2011