logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


donderdag | 2 juni 2011 | 00:25 |
REGENTEN 'BAS & WILMA'
delft bas_verkerk_20100527.jpg delft wilma_verver_001.jpg
Burgemeester Bas Verkerk en Burgemeester Wilma Verver.

From: arie maarten van der veen
Sent: Monday, May 30, 2011 3:32 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Re: hillenius 11 tot en met 13

Hillenius XII (voor donderdag)

Hij stijgt met gedruis ten troon, over de Hemelvaart

Een wonderlijke dag, Hemelvaart. Ik vaar met een boot over de Lek, niet voor het oog met gedruis of gejuich ten troon… Hemelvaart in Delft. Het is beter voor U lieden dat ik ga. Wat zou het mooi zijn als Bas dat vandaag zou uitspreken. Waarschijnlijk niet naar een hoger troon in de Metropool maar gewoon weg…. Samen met powergirl Verver. Namelijk zij beiden meenden op een troon te zitten, zonder met de vier poten op de grond te zitten.

Indertijd was er een sollicitant voor Schiedam. Niemand wil daar burgemeester worden, in Rotterdam Groot-West. En Delft is ook niet geliefd bij de topbestuurders. Dus we doen het met de afdankertjes uit de liberale banencaroussel. Maar aan elk rondje komt een eind. Martin moet referenties geven over Bas, maar tja, wat moet je zeggen, incompentent zeker. Arrogant, niet in het minst maar vooral lui…altijd te laat. En geen voorzitter van het presidium. Een strategische blunder. En dat geldt ook voor dat chickey van Jenevertown.

Een burgemeester is bestuurlijk, politiek en menselijke een linking pin in het gemeentebestuur. Met gezag, op basis van integriteit en sociaal-emotionele vaardigheden. Heeft moe Ververs nog een lekker bekkie en een sjaaltje, altijd goed voor recepties in Harderwijk, Voorschoten en bij Henkes… Bas ontbeert eigenlijk alles. Hij heeft nog wel een gave, de gave van het loslaten. In gewone kringengewoon lompheid of luiheid genaamd.

Tja wat moeten we nu. Roulerende Rob kwam met een idee rouleren in verband met talentontwikkelingen en dan uitfaseren.

Het is beter voor U dat ik ga, zong de Cantate van Bach. Laten we het Bas en Verver toezingen. Gewoon een maatje te groot Delft en Schiedam. Geeft toch niet in het kader van talentontwikkeling. Ik stel voor Verver uit te zwaaien aan de hand van BING. En Verkerk met BONG na het arrest van de Hoge Raad. En na Weeszondag, hem te vragen alleen nog te paraferen en niet meer in de vergaderingen te verschijnen, alleen maar de schijn tegen ! En we bieden Bas aan van 1 juni tot 1 november te werken aan zijn talenten, ze te zoeken vooral te vermenigvuldigen via de VVD benoemingencommissie. En dan bloeit er wat moois voor hem, maar niet meer in Zuid-Holland. En om eerlijk te zijn hij zoekt het maar uit.

Wellicht kan hij voor Martin geldautomaten legen, maar wel netjes afbetalen Bas en de bekeuringen zijn voor jou, rekening man. En Verver, ze moet geholpen worden met haar huisvestingskader. Ik denk aan een veiling van haar woning. Zonder beslag minimuminzet 300.000 euri. En verder teab, direct te betrekken, schoenen en sjaaltjes ter overname. En gegarandeerd jaarlijk een heerlijke geur. Dior en Chanel… opium voor het Vrouwelijke bestuurdersvolk. Dorcas uit Delft doet een bod…. Alles voor de helft, zo gaat dat in Delft.

AM Hillenius
1 juni 2011