logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


maandag | 30 mei 2011 | 10:45 |
delft de_dordtse_synode_1618_met_ome_cor_hillenius_IMG-20110530-00230.jpg
De Dordtse Synode 1618 met Ome Cor Hillenius.

From: arie maarten van der veen
Sent: Monday, May 30, 2011 8:25 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Hillenius 10 definitief

Hillenius 10

Binnenkort in dit theater….. de BZT-show

Dit weekend lag het nieuwe Vesteprogramma op de mat. Een zuinig bandje maakte wat lawaai bij Moodz en ik heb persoonlijk bij mijn kennissen in Delft, huis-aan-huis de brochure verspreid. Dat scheelt weer geld voor Delft dacht ik. En een wandeling over de Oude Delft, Koornmarkt naar het Koningsplein , Oostsingel en Voldersgracht niks mis mee. De Watercirkel was me dit keer te ver en de Bastingslaan sla ik even over. Mevrouw Liefting haalt zelf de brochure op vertrouwde ze mij toe, onder het genot van een bosje pioenrozen voor haar hardwerkende en -prekende echtgenoot.

Maar goed binnenkort in dit theater, de BZT-show het leukste TV-programma voor de jeugd, met bruine en gele vla voor foute antwoorden…. Een moderne schandpaal lijkt het wel ! En iedereen lachen, ja…de NCRV lekker bij de tijd ! Mooi hertaalt Jacobine….
In Delft is het binnenkort ook BZT-show, dan komt dr. Berkhout langs, van de Provincie Zuid-Holland en hoofd van de afdeling Bestuurlijk Zaken en Toezicht (BZT). De artikel-12 doktor zullen we hem maar noemen. En dan mag Delft op het matje komen, Basje, Pavel en Junius mogen gaan antwoorden op de vragen van de Circulaire Financieel Toezicht begroting 2012-2015. En als ze niet oprecht en naar waarheid antwoorden dan dreigt de Provincie met Repressief toezicht… en dan is het afgelopen met de speeltjes van dit inmiddels illustere drietal….. er rest slechts gele en bruine vla.
Drie vraagjes beantwoorden:

1. Is de begroting 2012 in evenwicht of wordt dit uiterlijk in 2015 bereikt ? (Spoorzone, Stadskantoor, Harnaschpolder…….etc.)

2. Is de jaarrekening 2010 in evenwicht ? 7.7 miljoen tjechische kronen..…tekort of euri Pavel ?

3. Jaarrekening 2010 en begroting 2012 uiterlijk 15 juli en 15 november binnen. Aktie Raad.

En daarna volgen er zes pagina’s dwangbevelen van de provincie. Mijn adviseurs en ik stelden vast dat Delft perfect in het plaatje past, als ze wel eerlijk alles opschrijven. Het is misschien een idee voor Bas om gewoon te ontkennen dat er een Spoorzone en HNK is. Het is onder de grond en er wordt toch niks gebouwd voorlopig. Weet de Provincie veel en Zuid-Holland is een papieren tijger, met een SP gedeputeerde. Daar praat Bas niet mee. Maar gelukkig hebben we J.P.H. ook nog en die gaat er uiteindelijk over, namelijk over art 12 Fin Verhoudingswet.
Want daar gaat het at the end of the day om. De BZT-show in Delft is het demasque van 10 jaar Rick Grashoff… en zijn meelopers. Maakbaarheidsdenken, machtspolitiek en vooral smijten met geld. Hoofdverantwoordelijken PVDA, Groen Links, VVD en Stip ! D66 heeft medeverantwoordelijkheid genomen maar is meer medeplichtige en het CDA met Milenetje en Aadje is er ingeluisd. Alleen Jeroen heeft dat door en dan moet je gaan en zwijgen. Want Hansje Kolkert, Aadje twitter, en roulerende Robbie doen het in hun broek. Ze beginnen zelfs U tegen mij te hakkelen.

Nee, geef mij maar de jeneverstad. Playgirl Verver, de witte torando wordt genadeloos afgeserveerd door de gestaalde kaders van de PvdA aldaar. Ze zou Schiedam op de kaart zetten ! Waar horen we dat meer ? In Tanthof ? Is een glazen huis vol jenever misschien een ideetje…. ? En Adje Hekman, alias Hekking maar piepen. Maar als is de turbogirl nog zo snel het Het Schiedammertje achterhaalt haar wel ! En terecht. Overigens misschien een ideetje om haar zoon onze Bas te laten rijden, ik geef alvast door 03-LBR-3 en opletten met parkeren.

Oke de provincie Zuid-Holland is een papieren tijger en de gedeputeerden weten niet eens waar de metropool 010-070 ligt, maar dat terzijde. Ze mogen niet eens tot de verlenging bij ADO blijven… maar er zijn nu eenmaal wettelijke taken en die tellen. Die moet de metropool nog maar zien te krijgen !
En daarom de BZT-show binnenkort in dit theather,,,, maar nu eerst op 8 juni de MHR-show bij het CDA. Lid van Oort dient met zijn medestanders moties van treurnis, afkeuring , ja zelfs wantrouwen in tegen Milene Junius, Hans Kolkert en Roulerende Rob… en 15 vriendjes op een vergadering met 25 man is genoeg !
Het CDA gaat stemmen over de motie de fractie op te dragen tegen de aanbesteding en dekking van het Stadskantoor te stemmen. …. Junius kent waarschijnlijk het woord aanbesteding niet eens. Ik zou maar dekking zoeken Milene en bij Cine hoef je ook niet meer naar een filmpjes van HNK te komen kijken. Kies maar Cinekid… beter!
En dan in juni komen OD en LD en lid-van Oort waarschijnlijk met een BZT-motie en Aadje Meuleman rekent hem na. Kan het college een doorrekening bieden van jaarrekening en begroting 201—2015 waarin wordt aangeven wat de voor- en nadelen van de art. 12 status zijn voor Delft ?

En dan begint de echte BZT-show namelijk het slopen van de linkse hobbies uit de begroting en het minimabeleid wordt terug gedraaid, alle buurthuizen dicht en de bibliotheek weer open. De beweegtuin dicht, en de Harnaschpolder…. Tja die is al dicht als daar zo’n ruzie is. De wegen in Delft blijven hopelijk wel open liggen. De pollers mogen niet meer op en neer van de provincie, of betalen we die van de ENECO-gelden ?
Tja daar staat ons drietal onder de douche… alle sollicitatiebrieven van Bas vies, Pavels InHolland diploma waardeloos, was het toch al…schrale troost en hij weet met mest om te gaan. En tja Milene… ze kon nog net het woord treurnis en terugtreden lezen. Snel zocht ze Rob, maar die was al gerouleerd, gevlucht met een lesauto.
De BZT-show, altijd leuk ! Binnenkort in dit theater en daarna herhaald in Schiedam en op vele plaatsen. Reserveren bij: dc.segers@pzh.nl

AM Hillenius,
30 mei 2011