logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zaterdag | 28 mei 2011 | 06:45 |
MEEUWEN, ...
delft burgwal_000_meeuwen_2008_07_12_18h27_04_a.jpg
Delft, Burgwal na afloop van de zaterdagse weekmarkt.

From: arie maarten van der veen
Sent: Saturday, May 28, 2011 6:39 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: hillenius 8

Hillenius 8

Over meeuwen, buizerds en ander gevogelte…..

Groot nieuws in Delft, vanaf 15 juni zet de gemeente Delft twee valkeniers in om met buizerds de meeuwen te verjagen uit de binnenstad. Een goed plan dat meer impact zal krijgen dan de afdeling Milieu door heeft. Namelijk deze twee buizerds, genaamd Jan Peter en Aad Meuleman, hierna JP en AM gaan namelijk in en buiten Delft goed werk verrichten. Te beginnen in Delft.

Een dispuutsgenoot van mij was valkenier en sinds de jaren 80 ben in daar gecharmeerd van…. Een buizerd los laten op een nietsvermoedend musje, een duif en natuurlijk op de meeuwen. En in Delft kennen we vogels van verschillende pluimage.
De eerste prooi voor JP en AM is wethouder Pavelzoon, een echte vlaamse gaai. Een pronkvogel met een egocentrisch karakter…. Graag pronkend met andersmans veren. Maar zodra de cijfers van de Spoorzone en het Stadskantoor bekend zijn grijpen mijn buizerds hem. Er restte nog een hoopje veren van deze eens robuuste vogel. Musje Junius wordt met rust gelaten. Ze durft gewoon centrum Delft niet meer in te vliegen. Ze bouwt een nestje in de nok bij van Buuren. Doodsbidder Rob wordt een roulerendevogel, maar de vlieglessen van pa en moe brengen hem niet verder dan landen op de Marcuskerk en zich voeden met de kruimkes van ’s Heeren tafel.

De grote meeuwen in Delft worden rucksichtloss het centrum uitgejaagd. Ernst Damen, heel Groen Links en Bas. Zodra ze aangeschetterd komen jagen JP en AM hen op. Bas de meeuw, tetteren , n iet binden en een flats achterlaten, op de golfstroom terug naar Hoonhorst. Ernst Damen een nestje bouwend in de baboefiets en Groen Links..tja organisch beheer, craddle to craddle… een hele kluif die Bolten.
En zo was er voor het eerst een succesvol modelproject in Delft. Op met deze pilot naar het Binnenhof en gelijk de vogelen des velds… ze zaaien, niet ze maaien niet….. en de mus uit psalm 84, een lust voor het oog ! JP en AM hadden de handen vol. De eerste prooi was de Delftenaar Alexander P. Weggefladderd naar Leiden en nooit meer gezien… en toen naar het Buitenom lekker pikken. Jacobien Geel eerste prooi. Maar bij gebrek aan gewicht, laat maar zitten, ze broedt nog op de uitgangspunten die ze niet kent. Lege eieren.. En een flinkse flats op de BMW-s van Maxime en Bleker. Verder waren er niet veel CDA-ers meer te vinden…..

Wat wil je ook met 13 zetels ?
Tja en Job Cohen hij wilde maar niet opstijgen, laat maar gaan. Beter om trotse Pauw Plasterk eens flink te pikken… En wat is dat voor wettische vogel ? Arie Slob… die pikt zichzelf. En daar een trotse vlucht regenwulpen…de SGP ! Hoe lieflijk hoe vol heilgenot… een milde regen daalde over het Binnenhof uit. En de lucht werd bezwangerd van Goedertierenheid.
Daar is nog niet eens de Herziene Statenbijbel voor nodig.

En daarna joegen mijn buizerds overal de interim-managers weg ! De echte meeuwen…. En wie vloog daar Delft ook al uit. Herman Weijers, ja hij spoedde zich naar Enschede.
En JP en AM kwamen dankbaar, voldaan en vooral vermoeid terug op hun legerstede, op mijn valkeniershandschoen. Nog even Martin, Jos en Harry pikken…. Voor de gezelligheid. En Heidstra flink pikken, als hij weer vullus napluist. Nooit meer een saaie woensdag in Delft, verschuil je in Torenhoven zou ik zeggen tegen Bas, Pavel en Junius.
Maar wie zagen we daar op de achtergrond. Een kale Gier…. En die had gezond verstand. Rustig cirkelend rond het voorwerk van AM en JP. Wie was die gier ? Hij had een kaartje om zijn nek. Art. 12 Wijnhaven Den Haag. Eigenaar J.P.H…. het was duidelijk. BZK had een nieuw project gestart. Meeuwen gemeenten aanpakken. Grote bek, niet samenwerken en niet luisteren. JP en AM waren slechts klein schuim….
De echte Gieren wachten… op Bas, Job, Jacobien, Sybrand, Arie S. Elco B. Henkie, Sjakie en Maxime en Annemarie J. en de rest. Gewoon jagen, jagen en als de prooi nog sputtert wachten. En pas bijten na de palliatieve sedatie….. Uitkijken Ruth voor de vogelen des velds, ze maaien niet en ze zaaien niet….. maar sommigen bijten zeker als ze zich vernieuwend als arend. Lees ps. 103 er maar op na ! Groot Nieuws !

AMHillenius
28 mei 2011