logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 27 mei 2011 | 00:15 |

From: mrdrsamvanderveen
Sent: Thursday, May 26, 2011 10:34 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Cc: amwestlander@gmail.com
Subject: Hillenius 6

Hillenius 6

Een avondje parlementje spelen

De Delftse raad hield donderdagavond weer een vergadering. In het algemeen zijn raden bedoeld om de besluitvorming af te ronden en vooral besluiten nemen. In Delft ligt het anders daar speelt men graag parlementje. In en uitpraten… en vooral geen besluiten nemen. Gelukkig met een voorzitter die er regelmatig naast zit. Ja, mits, nee tenzij en andersom….

Interessant is de aankondiging van roulerende Rob dat hij er in maart volgend jaar mee ophoudt. Dat is nu nog eens een echte toezegging ! En terecht want hij kan er niets van. Vooral ongevraagd meedelen dat hij alle vertrouwen heeft in wethouder Junius… als dat maar goed gaat.

Zelfgenoegzame Bas heeft niet eens door dat de boel al op tilt staat en Vukorka kan alleen maar tellen. De motie van de Wit is handig ! Gewoon de ledenvergadering in juni van het CDA afwachten.
En de het Bestuursakkoord. Een opgeblazen kikker is Delft en helaas voor hem Harpe ook. Het is een teken aan de wand dat het VNG-bestuur zoveel oppositie krijgt van de leden. Domweg gebrek gezag van directie en bestuur van de VNG, Van zijn Annemarie… een lichtgewicht die de VNG hetzelfde soortelijke gewicht toedeelt. Nee dan de raad van Delft. Een motie indienen bij de brief van het college…. Zonde van de postzegel. Het geval wil dat ik gisteren tegen Piet Hein (minister Donner voor initimi )zei.: Gewoon de afspraken in het bestuursakkoord in regels vastleggen, dan piepen die linkse gemeenten wel anders.

Nee geen bestuur, parlementje spelen, Maar volgen week piepen Halsema, Tinselboer en de andere rode kikkerktjes wel anders. Spoorzone, Stadskantoor en Kadernota. Dat is echt bestuur.
En Rob maar flink oefenen thuis, vooral voor de spiegel, dan ziet men niet dat je het allemaal opschrijft en niet aan het debat meedoet. Maar troost je het wordt vanzelf maart, en misschien is het voor jou en Milene wel eerder afgelopen. Het CDA is sterk genoeg om een oplossing te vinden. Van Oort terug en in de zomer portefeuillewisseling en een nieuw robuust kader voor Delft. Dat is besturen, gaan jullie maar lekker parlementje spelen en weer zes uur besteden aan een postzegelplan.

En voor de rest, lees eens de woorden van Patijn en het rapport van de Ombudsman, dat is wezenlijk. De rest is politieke werkverschaffing en daarop kan niet genoeg bezuinigd worden,
beste Piet Hein…

AM Hillenius