logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 24 juni 2011 | 22:05 |
delft amvdveen_IMG-20110621-00269.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Friday, June 24, 2011 9:03 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Fwd: hajenius 8 DEFENITIEF

Over het einde van HNK en Bas in drie bedrijven

Vanaf mijn hotelkamer kijk ik uit over de natuur en word permanent in Portugal en vanuit Delft op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. We zagen woensdagavond een hakkelende twitteraadje en een strompelende Junius. Beiden duidelijk op weg naar de uitgang van hun politieke bestaan. Een uitstekende commissievoorzitter en een kansloze coalitie. Dieptepunten de inbreng van Groen Links en D66. Niet weten waar je het over hebt en vooral dogmatisch betweten.. Geef mij Harpe maar. Zwetsen, Vuyk redden en anderen de stekker er uit laten trekken. Kan Jos van Koppen nog wat van leren. Sinds Aad Meulman zijn Heulikleed heeft afleged is het hij weer prima op dreef. En de Wit stickert en murmureert wat hij kan. Intussen sturen Jeroen van Oort en ik onze vuurpijlen richting Torenhove en de Zuid-Holland. En sinds kort doe ik dat ook richting het torentje. Mark is alert, na de zeperd met Wilma volgt straks het onherroepelijk demasque van Bas. Wat hij ook komt twitteren zondag in de Jessekerk. Elsemieke kan zich beter verstoppen in het biechthok. En ze is al zo gelovig.

Want terwijl de raad zich in zijn eigen incompetentie ronddraaide. ik heb nog nooit zo'n kansloze discussie gevolgd, Gelukkig werd ik intussen gemasseerd door de portugese kamermeisjes... Een kende die oude Fransman nog, zag ik de Delftse raad zichzelf overbodig verklaren, met Junius als bestuurlijk dieptepunt. Ze lijkt op mijn ex, zulke grote gaten in de hand, die heeft niet eens nagellak nodig.

En intussen met Martin de referendumstratgie aangescherpt. Gewoon een volksstemming tegen dat megalomane heidens en verderfelijke plan, om meer dan 100 miljoen euri te besteden aan de hoop stenen, waar niemand wil zitten volgens Aad van Tongeren. Dominee Liefting zou het noemen het Moerbeidal, of het Egypteland. Maar laten we het noemen de Spoorzone, het land der Filistijnen. Het Jericho ! En voordat de muren worden opgetrokken, hoeveel etages dan ook, trekt het volk Israels, thans vergaderd te Delft het om. 300 rechtvaardigen wist Martin te verenigingen, die de stad werkelijk liefhebberen ! 300 man en die schare wordt 3000 in augustus en in september 80% van de bevolking. En dan roken we Pavel, Junius en Bas eerst uit, we zetten ze met hun aanbestedingen on hold. En dan stemmen we ze op een mooie woensdag weg. Ik zou willen pleiten voor dankdag voor gewas en arbeid en wegwezen. En dan jagen we deze onheilsprofen, zeuren en zeiken over de risico';s uit geheime stukken de stad uit. Bas terug naar Hoonhorst, Pavel naar zijn proefboerderij bij Praag en Junius kruipen naar Tanthof en dan enkele reis Tokio.

8 juni heeft Junius politieke zelfmoord gepleegd op de CDA-ledenvergadering en Jeroen heeft haar onverdoofd geslacht in de Delftse Post, naar de wijze der Kanaanieten. Bas heeft al politieke zelfmoord in 2006 gepleegd door samen met vriendje Vuyk het ontwerp te wijzigingen, en Pavel zit met zijn kadernota aan de morfinepomp. En 30 juni staan ze ten opzichte van 300 getrouwen met lege handen, wat ze ook proberen, en 16 augustus staan ze samen met Harpe met de rug tegen de muur tegen 3000 broeders en zusters.

Overal komen onze mensen vandaan..Uit alle maatschappelijke hoeken en gaten. Mensen die niet dromen van de kenniseconomie, uit de Wippolder en het Westerkwartier, En de knuffelallochtonen uit Poptahof en Tanthof en de rest komen ook op, Ze willen de bibliotheek terug. En de links-liberale kerk staat met lege handen. En de hele PKN onder leiding van ds Fennema is tegen, behalve twee broeders in de Mattheus, Rob van Woudenberg en de hulpofficier van justitie, maar die woont in Rijswijk. En zelfs ds Dekker preekt over het wonder van Delft ! De ongebouwde muren donderen om, voor de aanbesteding !

En de hele Maranatha zingt: Wil zingen van Uw Majesteit, en van mijn Opperheer en met mijn stem zal ik Uw Kantoor genaken. En dat is wat anders dan HNK. En zelfs Motiv komt in aktie. De viering in november wordt geen viering met Milene maar een dankstond voor de redding van Delft, met als hoofdsprekers Stoelinga, de WIt en AM Hillenius.

En de hele linkse kerk verplicht aanwezig, en na het mea culpa, mea maxima culpa van Groen Links en de rest, geeft Tjeerd ze absolutie, en bij het verlaten der kerk speelt het orgel niet in Paradisum maar in Oppostium.

En wie zat daar verstopt onder het altaar, twitteraadje. Voor straf 85 miljoen penitenties per twitter. Geen tijd meer om te draaien en te konkelen.

En toen kwam de grote zomer in Delft. Een eenvoudige stal als station, met een voederbak van Burgerking en een kribbe van Prenatal;. En de 300 getrouwen mochten een dagje gratis reizen van NS. Helaas Prorail had niet opgelet, vertragingen... het grote risico van spoorzoneboys.

En Bas... 0 stemmen bij de Rekenkamer en 0 stemmen bij het referendum. En wat zong Else Mieke, geleerd op de cantorij ? Bachcantate 108, Es is besser fur euch das ich gehe. En niemand miste Bas. Het was zelfs Mark Rutte ontgaan.!

AM Hajenius
Portugal, 24 juni 2011