logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


maandag | 20 juni 2011 | 00:45 |
delft bsbn.jpg

---------- Doorgestuurd bericht ----------
Van: arie maarten van der veen
Datum: 18 juni 2011 08:44
Onderwerp: Hajenius 8 voor zondag
Aan: prodeo@ziggo.nl

Over liberalen en hun achterban

Als musketier heb ik al eens aandacht besteed aan de VVD in Delft, meer in het bijzonder aan hun kneuzen Vuyk en Verkerk. Meeliftliberalen met een te laag IQ, die vooral stoer willen doen op verjaardagen ten opzichte van hun familieleden die het wel gemaakt hebben. Maar dergelijke types heb je veel last, vooral als ze heulen met de linkse kerk zoals in Delft. Het is eigenlijk niet zo zinvol meer nog enige aandacht aan Verkerk te besteden. Ik dacht deze week even, zijn vliegtuig staat klaar op Schiphol, hij vlucht naar het buitenland ? Zou Zimbabwe hem misschien asiel verlenen ? Daar kunnen ze ook niet met geld omgaan. Gevaarlijk is ene Ronald Vuyk. Bestuurslid van de nationale bobsleebond...en enige jaren wethouder als opvolger van nog grotere blaaskaak Balje. De bobslee..dat ding dat tijden de Spelen uit de bocht vloog. Net zoals Ronaldje. Samen met Bassie stiekem een eigen ontwerp HNK kiezen en daarna de boel voorliegen en bedriegen... en u zit Harpe er mee, Dromen om in 2015 zelf HNK te openen. Mooi he ? En de businesscase klopt.

Terecht is de VVD uit het college verwijderd in 2010. Verloren en geen draagvlak. En moeten we ze nu terughalen. Ik waag het te betwijfelen ! Ze zullen zich eerst moeten ontdoen van Vuyk en zijn erfenis en Harpe moet met de billen bloot ! En maar eens met zijn achterban gaan praten ! Gewone mensen en ondernemers die geen zin hebben in zijn businesscase en kaders. Allemaal lucht en VVD-ers houden meer van echt geld en zaken.

In breder verband zien we dat ook Wilma Verver en Jorritsma hetzelfde laken en pak als Verkerk en Vuyk. Te licht, geen idee van het openbare ambt en vooral jezelf niet aan de wet houden. Moest Thorbecke eens horen.

Geen mij soms maar de kleine broertjes van D66. Pragmatisch en bereid te luisteren naar mensen die echt weten wat besturen is PvdA en CDA. Deze week komt het VVD-kwartet op tafel, mag ik van mislukte project het HNK van Vuyk ? Of het kader van Harpe. of het gekakel van Lea, of het arrogante gebral van die vent met die dubbele naam.

Milene Junius is de klos, goed van van Jolanda, Bas het haasje... en over Bolten wil ik het niet hebben. Lelijk, dom en druk met rechtszaken. Guldemond is verdonken op het Rietveld. Schoon schio in Delft. Deze week kwam de Prez mij lachend vorobij. In de Hugo de Grootstraat leek hij mij te vragen, mag ik blijven ?

De komende week de ontknoping in Delft, jammer dat Ronald aan de zijlijn staat, maar er zijn nog genoeg uitdagingen in de Bobsleebond.

AM Hajenius
18 juni 2011