logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zondag | 19 juni 2011 | 22:40 |
delft goudas_glorie_logo.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Thursday, June 16, 2011 4:15 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: hajenius 7 (voor vrijdag en zaterdag)

Hajenius 7

Over Gouda's Glorie

In Delft wordt al langer negatief gedaan over Gouda, als gemeente. Ten onrechte want Gouda is al jaren een goed florerende stad, met enkele moeilijke wijken. Waar niet zou je zeggen ? Maar het meest trieste voor Delft is dat Gouda Delft allang is gepasseerd in de rangorde van de atlas der gemeenten. En nog mooier Gouda krijgt een stadhuis van Soeters ! Een echt Stadskantoor en geen megalomaan project zoals in Delft. Vanuit Krimpen aan den IJssel waren wij ook gericht op Gouda en ik heb eens 750 foto's gemaakt van het zoveel jarig bestaan. Wat is nu de sterkte van Gouda en waarom gaat het daar beter dan in Delft. Dan komt omdat men heeft geleerd van de fouten, de tering naar de nering zet en godzijdank geen TU heeft maar de Driestar, de refopabo een echte centrumfunctie. En omdat de CU en SGP daar iets voorstellen.

In Delft heerst de hoogmoed en de arrogantie. Men denkt dat alles van de TU met Delft te maken heeft. Niets is minder waar. De TU zou beter in Rotterdam kunnen staan, speerpunt maritieme techniek en bijv procesinnovatie. Waarom niet op de Tweede Maasvlakte gelijk van alle fietsen af. Het is een waanidee dat Delft een launching customer is, het is gewoon een slecht bestuurde gemeente die leeft bij de gratie van Rotterdam en Den Haag en helemaal geen centrumfunctie en draaipuntfunctie is. Gouda is een centrumgemeente, heeft een betere lichtjesavond, ook een antiekmarkt en Gouda's Glorie. Smeert zo lekker weg. En niet vergeten.... de stroopwafels ! Nee vriend Guldemond, houd je mond. Jij bent meer van Roermond of Gulpemond. De Emma en Hendrik waren ook beter dan de Willlem. Of te wel Kerkraden versus Geleen. Terug naar de mijnen !

En in Gouda zou er zeker geen Spoorzoneviering komen. Met Bas op 26 juni en waarschijnlijk ex-wethouder Junius op 27 november. We hebben toch scheiding van kerk en staat. En de classis Gouda is een beetje scherper dan die van Delft. Nee Hans van Drongelen en zuster Renske Oldeboom. Als jullie de stad echt wil leren kennen kan je beter wijkpredikant worden. Dan leer je de mensen kennen en echt werken. Vraag het maar aan Liefting, Dekker of van der Spek. Kerkje spelen bij de OGD en de hele dag lekker freewheelen aan de TU. Aan de Driestar zouden ze dat niet tolereren.

Maar gelukkig hebben we nog onze geloofsbroeder Fennema, biechtvader van Jeroen van Oort. Hij drijft in de Vierhovenkerk, waar ik liever buiten blijf staan, een Max Havelaar tweede hands kledingzaak ! Fair trade. En dat is hij is..fairtrade ! Want hij wil Bas en Junius de vraag voorleggen: Moeten de kansarmen en hulpbehoevenden de prijs betalen voor dit megalomane nieuwe Stadhuis, als Delft failliet dreigt te gaan ! Zie PKD, pag 6 juni 2011 ! Een terecht vraag, en het antwoord is natuurlijk Neen.... Maar Tjeerd en ik zijn barmhartig. Bas en Milene zijn hartelijk welkom in de Jessekerk als kansarme politici en hulpbehoevende stadsbestuurders. En de prijs daarvoor ? Gewoon wegwezen en vrijwilliger worden in Parochie.... Bas. En Junius in Tanthof het PKD-blad bezorgen daar zoekt men nog...wijkcorrespondenten.

Nee in Gouda, in onze vertrouwde Turfsingelkerk zou dergelijk bestuursvolk er niet in komen. En nu ook niet want die kerk is gesloopt, dus jammer Hans en Renske. Weer geen beroep, wellicht een functie als gevangenispredikant of opteert David Knibbe daarnaar. Het wordt tijd voor de Helden der Nederlanden. Want met deze linkse kliek van luie studentenpastores zonder gehoor, wordt het nooit wat met het zaaien en vooral niet met het zoutend zout. Misschien een mooi object voor een TU-conferentie. Want daar zijn Hans en Renske gek op, namelijk die beginnen nooit voor 11.00 hr. Gelukkig zitten er soms domineeskinderen in de kerk en die weten nog van hun ouders wat werken in de wijngaard betekent. Anders vraag je het maar eens aan Jochanan of Else Rieke.

Nee Gouda kent geen studentenpastoraat alleen bijbelse geschiedenis aan de Driestar en zo hoort het. Bas en Junius hebben niks te zoeken in de Burgwal, niet als prediker, niet als bestuuder wel als mens, maar dan in het biechthok bij Tjeerd. En als echte domineeszoon ga ik er natuurlijk heen..... als hoorder met een bandrecorder. Altijd handig bij processen.

AM Hillenius
17 juni 2011