logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


donderdag | 16 juni 2011 | 00:45 |
'MENSEN MAKEN ZELF HUN WIJK'
delft ineke_van_der_wel_burgemeester_rijswijk.jpg
Burgemeester Ineke van der Wel over Rijswijk-Zuid

From: arie maarten van der veen
Sent: Sunday, June 12, 2011 2:17 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: hajenius 5 (voor woensdag)

Hillenius 5

Over het raadsuitje naar Rijswijk

Binnenkort gaat de raad van Delft op bezoek bij haar zustercollege in Rijswijk. Een werkbezoek aan Rijswijk. De lamme gaat bij de blinde op bezoek. Maar de Lamme Rijswijk moeten we wel in de gaten houden, dus blinden uit Delft de ogen open ! Net als Dellft zit Rijswijk klem in de grondexploitatie, de eens zo trotse icoon van de wederopbouw van Bogaers is net als Delft bijna aan de bedelstaf, en van Delft valt niets te verwachten, behalve dat wij alle grondgebied van Rijswijk nodig hebben, vooral onder de A4 en daarna Rijswijk zo snel mogelijk opheffen. Misschien kunnen ze hun capitualatie tekenen in het Spoorstation Rijswijk, kunnen de Delftenaren gelijk ervaren hoe het niet moet zo station onder de grond.

Maar nu even serieus ! Haantje en Sion dreigen volgebouwd te worden met eenvoudige woningbouw, die niet gelinkt is met de huidige stedenbouwkundige structuur van Steenvoorde. Of te wel een Tweede Tanthof maar nu in Delft-Noord. Met een Jenseboulvevard, en Van der Welplein en vooral een Wim Matemanweg ! Laten we dat voorkomen! En nu we toch zo graag als Delft bij de provincie aankloppen, eisen dat Delft de regie krijgt over de ontwikkeling van Sion e.o. op kosten van Rijswijk. Anders zitten straks met de volgende wijk der gemiste kansen. Het lijkt Heerhugowaard wel.

En vervolgens gaan we kijken naar vervangende gemeentelijke huishouding en aangezien de Boogaard en Steenvoorde ook Delft moet worden, tot aan de Van Vredenburchweg, nemen we alvast een optie op die toren in Steenvoorde... Alleen we maken van de raadszaal weer kantine. Was het vroeger ook. En dan door naar de Huis te Landeland en naar het Oude Raadshuis van Rijswijk een voormalig icoon van gemeentelijke dienstverlening hoor ik de wethouders al piepen. En helaas geen grondexploitatie, geen geld alleen maar artikel 12, wat opoe van der Wel de Delftenaren ook op de mouw spelt.

En dan door naar Onderwatershof, de CDA-coalitie bij mijn moeder op bezoek, Jolanda neem wat koekjes mee bij Lentz, mag op rekening. En de links-liberale kerk bij het bestuur van SCO, de stichting Communicatie Onderwatershof op bezoek, alleen in OWHOF pandverbod voor Bas, Bolten, Pavel en Junius.... Buiten wachten.

En dan vertelt de voorzitter van het bestuur drs. J. Visser, inmiddels gevlucht naar de Drie Torens, over het wanbestuur in Rijswijk: Rijswijk Wonen en de gemeente Rijswijk. Legionelladreiging, bedorven lucht list en bedrog en vooral voldongen feiten. Tip voor Delft neem dezelfde installateur EVCO in HNK als in OWH en vraag daarna Korporaal om de zaak te redden. En Witteveen en Bos, gegarandeerd mismanagement. Leve de papadagen !

En dan mag Ineke van der Wel vertellen dat Rijswijk Wonen en de gemeente Rijswijk binnenkort bij de rechter mogen verschijnen, wegens wansprestatie van de corporatie en vooral wanbestuur van Rijswijk. En dan kunnen Ineke en Bas wedden wie het eerst mag vertrekken wegens wanbeleid, of zou Ineke Verver-Aartsen (sorry, niet van Aartsen) hen nog voor zijn.

Mijn moeder vond de politieke vriendjes van haar zoon maar wild volk, behalve broeder van Oort. Een nette belijdeniscatechisant vertelde zij mij in vertrouwen en dat is hij. Net als ik de waarheid en de gerechtigheid dienen, en boven de beledigingen van Rob van Woudenberg, het gestook van Kolkert en de complete incompetentie van Junius staan en vooral....boven de bedreigingen van de Mathheus-clan.

Gewoon volhouden zei mijn moeder, ik heb ook al bijna drie jaar overleefd in Onderwatershof, en de hitte en gebrek aan frisse lucht is een voorafschaduwing van het hiernamaals. En zij kan het weten want ze heeft er voor doorgeleerd... Tja zei ik, maar we gaan eerst even via de SCO afrekenen in het hiernumaals. 1 miljoen euri terug aan de bewoners via de rechtbank ! Oh blij vooruitzicht dat mij streelt....

Het was een leerzame excursie. Terug in Delft besloot men snel de provincie op te bellen en voor te stellen Rijswijk te splitsen en op te heffen. Met de grenzen werd voorkomen dat Van der Wel, Mateman en Jense in Delft kwamen wonen. Zij werden verder anononimi in Den Haag of Leidschendam-Voorburg. En het huisvestingskader van de gemeente Delft daalde dankzij de overname van Rijswijk aanzienlijk, Immers Rijswijk had de centen voor de huisvesting al betaald. En Ad de Baat werd gemeentesecretaris, immers hij kende Delft goed als ouderling in Tanthof vanuit de Vrijenban.

En de nieuwe Delftse secretaris Krul, vertrok alras van Torenhove. Hij had vergeten te melden wat hij allemaal wist van prof Waes, de maritieme zakkenvuller van de TU. Zijn vrouw baantjes geven ! Daar houden we niet langer van in het Delft Anders. De TU op afstand, Pavel en Junius thuis. Bas in de ziektewet, Rijswijk inlijven, verdelen en opheffen. En snel de volgende execursie plannen naar Naaldwijk, Poeldijk en vooral 's Gravenzande. Want daar moeten we het in Delft van hebben en die zoeken ook nog een Nieuw Kantoor.

De frissie wind van Pinksteren begint al aardig zijn werk te doen in Delft. Alleen niet te veel waaien op de Spoorzone......... te stoffig !

AMHajenius
14 juni 2011