logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zaterdag | 11 juni 2011 | 01:20 |
HANS KOLKERT WEES ARIE DE DEUR
CDA-lid Arie van der Veen werd afgelopen woensdag de toegang geweigerd tot de ledenvergadering in de Vierhoven kerk. Lekker fijn gaat dat allemaal bij die christelijke mensen. Laat Arie zijn zegje doen en dien hem van repliek. Een toegangsverbod vind ik CDA onwaardig.
hfvh

delft obrechtstraat_050_vierhovenkerk_groene_kruis.jpg
Delft, Obrechtstraat. Groen kruis op de Vierhovenkerk.

From: arie maarten van der veen
Sent: Thursday, June 09, 2011 4:07 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Hajenius 3 voor zaterdag

Naar een nieuw CDA in Delft

Deze weken kunnen wel eens beslissend zijn voor de Delftse politiek de komende jaren. Er is namelijk een nieuwe beweging an het ontstaan. De Coalitie voor Delft Anders. Het nieuwe CDA, en dat bestaat uit de fracties van Onafhankelijk Delft. Leefbaar Delft, Stadsbelangen en de lijst van Oort. Deze nieuwe beweging heeft eigenlijk maar een doel, er voor zorgen dat Delft niet ten onder gaat. Ten ondergaat aan megalomane projecten zoals HNK en financieel wanbeheer. De burger centraal ! En dan ook echt. Het aardige is dat het nieuwe CDA, dat alleen nog maar virtueel bestaat, namelijk als netwerkorganisatie. Maar in de praktijk heeft dit kartel 7 zetels in de Delftse Raad en is daarmee het grootste blok, en dan met vier merken, OD, LD, SB en VO. Dat is nog eens moderne politiek. Het nieuwe CDA werkt als HNK, het nieuwe kartel, maar wil natuurlijk niet gezien worden met die afkorting. Die is immers van het HAK, het afbestelde kantoor...... een project van links-liberaal Delft, met Junius als voertuig.

Het nieuwe CDA is ontstaan dankzij het oude CDA. Een kleine naar binnen gerichte club met drie zetels en roulerende leiderschap. Een soort draaimolen van B-categorie bestuurders, twitter-aadje, roulerende rob en poesje mauw van geenen. Een soort bedreigde diersoort onderleiding van eenling-dompteur Kolkert.

Nee wij worden de NSC, de nieuwe stadscoaltie, HNK, Het Nieuwe Kartel, of de Coalitie voor Delft Anders. De CDA.

En dat is prima want Delft moet anders en daarvoor is de politiek nodig. We werken samen op hoofdpunten en ieder heeft maximale vrijheid in onze dierentuin. JP de Wit is een buizerd... altijd loerend op meeuwen. Aad Meuleman, bevrijd uit de kooi van het presidium een specht, permanent tikken en prikken. Martin een Paradijsvogel, Jos van Koppen een uil(skuiken) en Jolanda een trotse pauw. En Jeroen van Oort een valk, als een doodbidder wachtend op zijn prooi.

En het nieuwe CDA kent vele prooien, natuurlijk het reizend studentengezelschap van Delft, het college genaamd en vooral hun projecten. En natuurlijk adspirant metropolitiet Bas V. Allen worden politiek bedreigd.... beter gezegd politiek uitgedaagd of de nieren geproefd.

De kern van deze nieuwe coalitie is het opnieuw verbinden van mensen, tussen hoog- en laagopgeleiden, tussen de TU en Poptahof, tussen het Westerkwartier en de Indische buurt. En vooral de tering naar de nering zetten in Delft. De maat der dingen wordt het artikel-12 kader en afbouw van alle linkse projecten. De vrijheid van mensen staat centraal, de gemeente reguleert, controleert en handhaaft en biedt een scherm voor de zwakken. Maar de gemeente droomt niet langer van presteren, namelijk dromen van kansloze projecten: klimaatneutraal, beweegtuinen, breedwelzijn e.d. En anderen mogen meedoen, gewone mensen, maar ook andere fracties of delen er van. VVD, CU, SP... en zo isoleren we de linkse kerk in Delft en via de artikel 12 dreiging roken we haar uit.

En het leuke is dit gaat vanzelf. Het samenoptrekken tegen het Nieuwe Kantoor biedt het HNK, het nieuwe kartel energie en zo ontstaat vanzelf samenwerking, commissieruil en gezamenlijk stemmen.

Martin houdt recht op zijn eerherstel en schadevergoeding. Jeroen krijgt een positie als financieel specialist, Aad Meuleman zet zich in voor beheer van stad en opkomen voor zorgvuldig bestuur. Jan Peter richt zich op het ongemak in de publieke ruimte. En ieder van hen krijgt het recht om politiek te scoren.En Jos maakt de notulen, en Gala zorgt voor de hapjes. (wel eerst voorschieten).

En het CDA in Delft, dat richt zich op tweede-orde vraagstukken zoals een twitterruimte in HNK. En een nieuwe brandweerladder.. En over drie jaar sluit de romp van het CDA in Delft zich aan bij de nieuwe Coalitie voor Delft Anders.

Delft Anders, een stad die netjes onderhouden wordt, waar regels worden uitgedund en gehandhaafd. Zonder list en bedrog in de Stadskrant. Zonder Bas, Pavel en Junius. Met bestuurders die van aanpakken weten en de stad en haar burgers kennen. Een coalitie die weet dat de geest van de linkse kerk in fles moet en diep verborgen in de Spoorzone. We hebben zin om te boren, te boren in het broze machtsblok van de huidige macht. Ideeenloos en vooral geldloos. En als het college in de zomer in elkaar valt, dan is ons kartel de grootste en dan gaan we onderhandelen, met partijen van het Ja-kamp en niet van het Nee-kamp. De humorloze linkse azijnpissers.

Strategisch beraad... en zie de uitkomst is de CDA.... de coalitie voor nieuw Delft. Vanaf volgende week juni in dit het politieke theater van de Delft, en voor hen met pandverboden en gewone mensen, achter de webcast.

Dit weekend is het Pinksteren, er gaat een vuur door de stad, een aanstekelijk vuur met frissie tonen van een Ander Delft. Sluit U aan bij die coalitie lijkt me. En het wordt vanzelf 30 juni a.s. de eerste overwinning voor de coalitie op de puinhopen van HNK, ontstaat het echte HNK. Het nieuwe kartel.... mede mogelijk gemaakt door Politiek Delft.nl

AM Hajenius
11 juni 2011