logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


dinsdag | 10 mei 2011 | 02:00 |
delft filosoof_20110510_IMG-20110507-00182.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Monday, May 09, 2011 1:07 PM
To: prodeo
Subject: Filosoof 1

Filosoof 1

Over de stad van kansen

Dit weekend verbleef ik op advies van ds. Liefting in een retraiteoord in het noorden-west van het land, Restaurant de Filosoof in Heerhugowaard. Heer Hugo is dat wat waard, hoor ik al zeggen. Wel nu het is zeker waard om eens in een ander deel van het land te zijn, vooral in een plaats waar wij vroeger zelfs vanuit Alkmaar nauwelijks wisten dat deze bestond. Heerhugowaard, een soort groot Tanthof of Poptahof.... net zoals als Almere, Lelystad, Spijkenisse ,Capelle aan den IJssel. helaas net niet ! Maar toch 50.000 inwoners. En die willen wat, beter gezegd het bestuur wil wat... En dan is het net zo als in Delft. Het bestuur bedenkt wat en de burger mag dokken ! Gelukkig dat intensieve praat en ervaringssessies met de Filosoof mij tot inziocht brachten. En het mooiste is, wie zat er ´s avonds aan een tafeltje in de d´Olifant...een leuk tentje met een kopie van de leerstukken van de Filosoof... ja, ja een van de projectleiders van de Spoorzone uit Delft.Ook gevlucht vanuit de damwanden. Haha Delft blijft me achtervolgen.

Heerhugowaard heeft een cultureel centrum en poging een stadshart t escheppen, dat te vergelijken is met de Zuid Poort. Leuk geprobeerd maar helaas de bevolking begrijpt de bestuurlijke plannen niet.... En de Junius van Heer Hugo is ex cda wethouder Piet... met de zwarte Piet thans op wachtgeld.

Dieptepunt van Heer Hugo is het cultureelcentrum Cool. Onbegrijpelijke naam. Het was natuurlijk weer eens een prijsvraag. Nou, cool is het het niet... ik zou het liever culureel centrum Calimero noemen. Ik ben klein en Alkmaar is groot.... en dat is niet eerlijk. je hoort het wethouder Piet al piepen ! Niet eerlijk. Het lijkt Delft wel...basis culturele infrastructuur is toch vooral tram 1 naar den Haag of bus 6 njaar Alkmaar.....

Nog treuriger is de stad van de Zon een mislukt Persepolis... waar de illussie van de zon sterkt wordt verdonkeremaand door de hypotheeklast en de woekerpolissen van Dirk. Noem het liever de DSB/wijk.....

En maar projecten, ambities het lijkt Delft wel. Maar als is Piet nog zo snel de Filosoof achterhaalt hem wel. nadeelcompensatie en tenminste een gratis terras. En nu het ergste, dit uit zijn krachten gegroeide lintdorp wil een stad worden, beter gezegd zijn. Een stad van /gemiste/ kansen.... Het lijkt Delft wel. En helaas zo gaat het in Nederland. 10 partijen en vooral geld van anderen uitgeven !

De stad van kansen.... ik moest gelijk denken aan de voorjaarsnota en kader brief van Lucas Pavelzoon... gewoon tetteren over ambities maar in de praktijk vooral robuust schulden maken. 38 pagina in en uitgepraat, met een doel niet praten over de Spoorzone en het Nieuwe Kantoor.... want dan is het gauw gedaan met de ambities van Lucas en ze vriendjes,,, Een a/4 is genoeg met de mededeling...Provincie en Rijk redt ons het water staat ons aan de lippen, en niet alleen in de damwand.

Maar er is hoop voor Heer Hugo en dat heet HAL. gewoon opheffen de gemeente Heerhugowaard en een gemeente olv de echte Piet, namelijk Piet Bruinooge en op zijn blauwe ogen geloven dat het goed komt. Net als in Delft, opheffen die kansenzone en gewoon samenwerken en fuseren met Westland, en Midden Delftland. GGD....Gemeente Groot Delft is het zelfde Heel Alkmaar Large... we spreken in Noord Holland immers graag engls. Cool he.

En de Filosoof, heerlijk etenj, leven en ervaren van de vruchtn der liefde en het veld.... Een puntgebouwtje, lijt wel het nieuwe huisje van Delft c.s. en een huisje over voor Heerhugo, een glazenhuisje, want een stad van kansen schrijft zich overal voor in, ook al is er geen geld. Nee het Glazen Huis gaat naar Alkmaar en de Zon gaat nooit meer onder in Heer Hugo, de zonne der gerechtigheid en de Zon der Liefde, jammer allen dat de aflossingen niet lopen dankzij, kansen/Dirk.

Gewoon een keer naar toegaan, niet naar Leuven met de raad, maar naar HAL en vooraf reserveren bij de Filofoof. Want het loopt daar nu storm.... en dan ook ff boeken voor roodkapje bij Cool. Want eemn cultrureelprogramma is er helaas niet meer. Te duur.

AM Filosoof
11 mei 2011